Zuberská Foršta vol. 6 - na Orave dobre, na Orave zdravo
Pondelok 27. Februára 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Zuberská Foršta vol. 6 - na Orave dobre, na Orave zdravo

Na Zuberskú Forštu sa vraciam každý rok a veľmi rád. Skvelá atmosféra, skvelí ľudia, súťaž, ako by ani súťažou nebola a prostredie Zuberca plného nadšenia pre snowboarding a zábavu. Ale pekne poporiadku.

Zuberská Foršta vol. 6 sa konala 25. februára 2017 v stredisku SKI Janovky. Už zopár týždňov tam stáli slušné skoky o ktoré sa postaral Ľudko Snovák. Na jednej platforme čneli cca 10 a 5 metrové kickre. Na možnosti sklonu svahu a miesta to boli dobré kickre. Samozrejme, dopad by mohol byť dlhší a prudší, kicker viac kopnutý. No bezpečnosť a možnosť skákania bola prvoradá. Prichádzame v piatok podvečer, okolo skoku asi 15 usilovných pomáhačov dotvárala ručne estetické nedostatky, ktoré sa vyskytli náhlim oteplením. Vždy, keď prídem do Zuberca sa lopaty zhosťuje množstvo ľudí. Tu sa práce neboja.

Zolo Strcuľa, Marek Kríž a Dušan Bízik si dávajú večerný tréning. Nie však dlhý, aby sa neunavili. Čaká nás oravský večer. Ubytovať sa, prezliecť a hybaj na večeru k Starej Materi. Halušky a pivká, nech sa zajtra dobre jazdí. Následná návšteva pivárne, hľadanie fitnessky, hafirovica a Martiner. Úspešne sme sa zapojili. Záver večera v znamení beer pokru.....akurát mi napadlo, že nikto nedal all in... prečo asi? Začalo snežiť. Husto.

Dosť zážitkov, ktoré ste mohli zažiť v deň dopredu. S očakávaním akého takého prašanu sa vydávam ráno na kopec. Napadlo skvelých 5cm. Už od rána sa na Foršte maká. Varí sa guláš, pripravuje registrácia a prichádzajú prví jazdci. Sneženie strieda vietor a slnko. Počasie aké len chcete. Registračka za 10€ v ktorej bol obed, lístok na vlek, skvelý domáci muffin od Veroniky, energeťák, vstup na afterku a malý darček v podobe otvárača na pivo v podobe snowboardu. Na Zuberskej mám rád aj tie milé malé veci, čo chalani chystajú pre jazdcov. Jednoducho rodinná atmosféra. Venujme sa však súťaži. Registrovalo sa 20 snb riderov a 10 freeskierov. Dokonca aj tri baby a zástupcovia z Poľska. Slušná účasť. Na kvalifikáciu sa zvolil 1,5 hod jam z ktorého sa brali dva najlepšie triky. Keďže sa jednalo o SLA snowboardový pohár, prišli top slovenskí rideri, ale aj miestni shrederi.

Z hodinu a pol dlhého jamu postupovalo 10 snb riderov (+ 1 baba) a 5 freeskierov (+ 1 baba) do finále. Už v kvalifikácii sme videli zaujímavé triky. Poďme však hneď na finále. Jeho účastníci: Koridak, Jaroš, Tokarczyk, Purdeš, Trnovský, Ondrejovič, Strcuľa, Kríž, Karolčík a Droppa. Chalanov doplnila Evka Hanicová, ktorá si dovolila točiť štýlovú Bs 360 na menšom skoku a nosegrab na väčšom skoku. Finále sa jazdilo tiež formou jamu a na spestrenie sa rozhodcovia rozhodli hodnotiť jeden štýlový trik (do 540°) a dva technické (nad 540°). Poďme na jednotlivé higlighty finále. Piotr Tokarczyk obrovský Fs 1080 noesgrab, Fs 360 stalefish a SwBs  900 taktiež v štýle a diaľke. Dávid Kordiak štýloval SwBs 540, SwBs 900, Samo Jaroš lietal celý deň vysoko a jeho štýl je neprekonateľný. Točil SwBs 540 melon, Bs 900, Fs 720, Cab Double Underflip. Boris Karolčík sa taktiež ukázal v príjemnom svetle s Fs 360 chickensalad, Fs 720 melon. Zoltán Strcuľa skúšal štýlovku, ktorá mu však nevišla tak aspoň Fs 540 shifitičkovaná. Tomáš Ondrejovič skúšal double backflip, avšak na čisto ho nevedel ustáť. Legenda z Košíc Milan Purdeš si testoval staré kolená s Bs 540 a 720. Mladý Dávid Trnovský Bs 720 a Fs 540. Marek Kríž nemal úplne na čisto ani Bs a ani Fs 720, ale aj tak sa rátali. Lukáš Droppa si išiel svoj snowboarding a zaujal nie len rovným airom ale aj štýlovkami.

Počas dňa speakova a hral Apko, vy ste si mohli dať guláš, alebo iné šmaky. Po kvalifikácii prebehla tombola a podľa toho aká bola dlhá, isto v nej bolo množstvo cien. Dokonca aj snowboard. No a ako to dopadlo? Výsledky si môžete pozrieť v našej newse. K top veciam na Zuberskej patria aj ceny pre víťazov, ktoré sú originálne a určite potešia každého oceneného.

Záver si necháme na hodnotenie akcie. Zuberská Foršta patrí pre mňa k jednej z najlepších akcií na Slovensku. Nie len atmosférou, ale všetkým okolo. Chcem sa poďakovať organizátorom za príkladnú starostlivosť a celé to úsilie, ktoré vynakladajú na akciu. A taktiež aj sponzorom, že podporujú takúto super vec. Rád sa sem vrátim aj o rok. Tak a teraz si pozrite fotky.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: zuberec janovky foršta

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!