Pondelok 14. Mája 2012
Autor: Boardlife, Kristián, Števo Kurilla

0 komentárov

Back To The Streets 2012 - piatok s Molecom, Turym a Vartíkom

Čo tak ísť do Poľska, na príjemné skate preteky. Hmm a ešte k tomu aj do skvelého betónového skateparku, ktorý sa nachádza v meste Leszno? Tak určiteé! 12.5. 2012 a redakčná posádka Kristián a Števo Kurilla naberajú v Bratislave Jura Vartíka. Smer Žilina, kde sa stretávame s Peťom Molecom a Rišom Turym. Štartujeme.

Bratislava – Žilina – Wroclaw – Leszno. 650 kilometrov, 9 hodín v aute, 30°C tepoty, pokazená navigácia. Nevadí, o tretej sme tam. Išli sme o deň skôr, ako sa začínal kontest Back To The Streets. Urobili sme dobre. Chalani sa hneď išli rozjazdiť. Juro už v skateparku bol, takže vedel čo a ako. Peťo, Rišo, Števo a Ja, sme tu boli 1x. Veľká betónová plaza, množstvo prekážok, múrikov, schodov, tyčiek, vyhadzovačiek. Amerika v Poľsku. Okamžité jazdenie, aj keď je vonku neskutočné teplo.

Chalani sa rozjazďujú. Ako povedal Rišo. Nevie kam skorej ísť jazdiť. Toľko toho tu je. Chvíľu sa drtí na street časti s múrikmi. Rišo si dáva sérky, Števo ich fanaticky natáča. Múrik, nižšie zábradlie a zase múrik. Peťo Molec netradične flipuje cez hydrant. Stylo. Každý jazdec si nájde to svoje. V Leszne majú taktiež skvelé bazény. Surfuje v nich najmä Peťo. V deň nášho príchodu, teda poobedie praží slnko neskutočným spôsobom. V tieni teploty dosahujú 30°C čo je riadne peklo. Možnosť schovať sa pred slnkom je jedine v klimatizovanom obchode s potravinami, alebo za vrátnicou športového komplexu.

Deň pred contestom je skateplaza vyprázdnená. Niekoľko miestnych, poväčšinou mladých chalanov s ich ešte mladšími priateľkami sa motá po parku. K tomu zopár bikerov a tuším jeden kolobežkár. Našťastie tieto čudá do Poľska ešte nedorazili. Plnka v plaze nehrozí. Jazdí sa super, len to teplo. Počas dňa stačil Števo skrúciť niekoľko trick tipov, ktoré vám čoskoro na Boardlife.sk prinesieme. K tomu sérky. Šmaky šmak.

Pomaly, ale isto sa zvečernievalo a my sme nemali ubytko. Je super, že chalani si pojazdili, no spať po 9 hodinovej ceste v aute deň pred súťažou nie je nič moc. Preto si dávame pauzu a pomaly odchádzame preč z parku. Juro si spomenul, že pozná nejaký hostel, kde bývali s Cibim a chalanmi minulý rok, počas návštevy Leszna. Má byť pri supermarkete. Hľadáme suprmarket a nakoniec aj hostel. Dlhý príbeh, ktorý vás moc nezaujíma. Ale zažiť ho bolo fajn :) 

Hostel nachádzame, aj keď vyzerá skorej ako originál bodrel. Aj bordelmama je originálna. Izba skvelá, kožené kreslo a 5 postelí. Zničení dávame pivo, videá, narafávame a odchádzame spať. Tak a to by bol náš prvý, nesúťažný veľmi pohodový deň v poľskej betónovej plaze v meste Leszno. Zajtra nás čaká contest – Back To The streets 2012. Tešíme sa, určite to bude veľkolepé. O ňom však nabudúce.

Pozrite si prvé video od Števa Kurillu, fotky od Kristiána a pokochajte sa krásou, čo majú naši susedia v Poľsku. Rišo, Juro a Peťo Molec stihli počas dňa niekoľko tisíc trikov, rozpisovať sa o nich nemá cenu, však ich uvidíte aj v druhom videu. Dovidenia. Ak sa vám report páčil, kludne ho zdielajte, potešíte aj nás, čo sme sa na ňom nadreli. Ak budete dobrí, tak vám prinesieme aj druhú časť. Hohohoooo.

Medzi fotky z piatkového jazdenia sa nám zamiešali aj fotky zo sobotňajšieho contestu. V piatok bola pohoda a všetci sme sa zhodli, že prísť o deň skôr, bol dobrý nápad. Večer sa blížila búrka, temné oblaky a malo sa rapídne ochladiť. Na sobotu sa malo ochladiť a aj spŕchnuť. Všetci sme dúfali, že to nebude nič strašné.

Na konci dňa v piatok do skateparku zavítala ešte česká posádka s jazdcami ako Maxim Habanec, Tomáš Stejskal a ďalšími. Chalani si taktiež začali oťukávať park menšími trikmi. V zapätí však nasledovali riadne vraždy od týchto popredných jazdcov českej scény.

Na dnes stačí, pozrite si aj výsledky, aby ste mali prehľad, kto ako skončil na pretekoch. Viac o pretekoch už čoskoro v druhej časti reportu.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!