Pondelok 10. Januára 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Michaela
0 komentárov

BEO 2011 - deň druhý

Dnes sa konalo druhé finále tohtoročného 12.teho ročníka Burton European Open - finále half-pipe juniorov. Keďže neodmysliteľnou súčasťou celého BEO cirkusu sú divoké párty, dovolili sme si dnes dlhšie pospať a na miesto konania doraziť o čosi neskôr. Samozrejme výsledkom bolo len zbežné kuknutie juniorov.(sorry nedalo sa) Prvé si to rozdali vo finále baby.

Ako včera, ani dnes nedala Ty Walker svojim konkurentkám šancu a zaslúžene vyhrala jazdou fs air, bs 540 mute grab, fs 360 a cab 360. Medzi finalistky nastúpila aj dnes česká riderka Katka Vojáčková, a vybojovala si opäť šieste miesto.

Ako včera, ani dnes nedala Ty Walker svojim konkurentkám šancu a zaslúžene vyhrala jazdou fs air, bs 540 mute grab, fs 360 a cab 360. Medzi finalistky nastúpila aj dnes česká riderka Katka Vojáčková, a vybojovala si opäť šieste miesto. Poobede odštartovalo finále chlapcov, ktorí si tento rok nadstavili latku veľmi vysoko. Víťaz Seamus O'Connor (13 rokov!) si nechal peklo na poslednú jazdu a s istotou odišiel fs 540, bs air, fs 900 tail grab, obrovský bs 900 indy grab a celé to ukončil fs airom. Kvalifikáciou sa pokúsili prebojovať aj českí juniori Ondra Porkert, Jakub Král a Miky Pajer, ktorým sa však bohužiaľ nepodarilo nazbierať body do finále.

Na čo sme boli celý deň zvedaví, bola Pre-kvalifikácia slopestylu mužov. Keďže počet prihlásených dosahoval 120 mužov, organizátori rozdelili skupinu na polovicu. Výsledkom bola ranná a poobedná session (každá z nich bola rozdelená na dva heaty po 30 riderov). Chalani z prvej session mali šťastie na počasie, pretože na obed sa nad vrchom Crap Sogn Gion zatiahli mraky a už aj tak slabá viditeľnosť klesla na minimum, podporená silným flat lightom. Tento fakt sa silno prejavil na každom odjazdenom prvku. Najčastejšie rotované triky boli kombinácie fs, bs 540 a 720. Napriek mizivej viditeľnosti sa našli aj odvážlivci s double vo vrecku. Nór Frederik Austbo vyčaroval double cork a  český diktátor Honza Nečas double backflip, ktorý sa mu bohužiaľ stal osudným a kvôli nedostatku bodov ďalej nepostúpil

Z CZ crew nakoniec postúpili Petr Horák, Roman Dlauhý a Martin Mikyska. Dušan Kríž nenazbieral dostatok bodov na postup a Dan Paulíček s Darkem Bergmannem si vyskákali zranenia ktoré ich bohužiaľ nepustili bojovať ďalej.

Zajtra je na rade half-pipe prekvalifikácia mužov a slopestyle kvalifikácia žien. Nám ostáva dúfať, že sa predpovede meteorológov nenaplnia a počasie nebude mať veľký vplyv na výkony riderov.

Výsledky half-pipe final boys:

  • 1. Seamus O'Connor (IRL) 92.83
  • 2. David Hablützel (SUI) 90.50
  • 3. Tim-Kevin Ravnjak (SLO) 89.33
  • 4. Quinton Jones (USA) 88.83
  • 5. Carter Smalley (USA) 76.67

Výsledky half-pipe final girls:

  • 1. Ty Walker (USA) 84.33
  • 2. Tamara Beutler (SUI) 76.00
  • 3. Verena Rohrer (SUI) 74.67
  • 4. Lindsea Lumpkin (USA) 73.83
  • 5. Katie Omerod (GBR) 70.00
  • 6 .Katerina Vojáčková (CZE) 62.50

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!