Bialka Tatrzanska - trebadrec aj v Poľsku
Štvrtok 27. Marca 2014
Autor: Peter Leder
Foto-video: Peter Čaja a Kolárčik
0 komentárov

Bialka Tatrzanska - trebadrec aj v Poľsku

V sobotu 22.3.2014 sa v Poľskom stredisku Bialka Tatrzanska konala akcia s názvom Easter Jam. Táto akcia má už niekoľkoročnú tradíciu. Ja osobne som bol už na treťom ročníku tejto prestížnej poľskej akcoške, ktorej základ tvorí big corner a mnoho nadupaných jibových prekážok. Tento Easter Jam (aj keď v trošku predčasnom časovom harmonograme) sa ako každý rok nesie v znamení jam session.

Snowpark obsahoval mnoho kreatívne, podotýkam kreatívne osadených jibových prekážok. Chalani z Park Pirates Crew určite majú osobné skúsenosti s jazdením v zaoceánskych strediskách, alebo majú napozerané všetky epizódy Sunday in the Park z Bear Mountain, pretože set-up parku nie len počas sobotňajšej akcie Easter Jam (ale aj akcií ako Volcom PBRJ a Oscyp Jam) bol veľmi podobné práve tomuto americkému stredisku, čo bolo často predmetom skloňovania jazdcov pri pozitívnom hodnotení tohto set-upu parku. Menovať všetky prekážky ako napr. wallride s rúrou, streetový 3kink, gap do rúry, alebo streetový lomeňák by bolo asi zbytočné... Chalani zo spomínanej Park Pirates Crew si dali fakt záležať a park bol pripravený doslova TIP-TOP!

Účasť jazdcov bola veľmi vysoká. Podľa slov organizátorov sa v parku nachádzalo vyše 200 jazdcov. Popri celej poľskej jibovej smotánke na čele s Gniazdom (Wojtekom Pawlusiakom) a Maciekom Dlugoszom sa na tejto akcii zúčastnila aj početná skupina jazdcov z Česka a Slovenska. Český základ tvoril Radim Hovad s partičkou, ktorý to tam zabíjal jeho neskutočne prísnym štýlom.

Skoro 20 člennú slovenskú partičku tvorili chalani a baby od Kysúc - Paľo Michalisko, cez Oravu - Filip Hrkeľ, Štefan Haluška, Ľubo Káčerík, Marián Kompan, Liptov - Zolo Strcuľa, Lukáš Droppa, Kubo Brziak, Jenny a Tinka, Tatry - Lukáš Ballay, Michal Fedorišin až po Šariš - Denis Nguyen, Július Petrík, Igor Macák a Peter Leder atď. Fotenie a točenie si na starosť zobrali Peťovci: Kolarčík a Čaja. Set-up parku ej kej ej Bear Mountain si každý jazdec veľmi pochvaľoval a miestami si jazdci nevedeli vybrať "lajnu" ktorou pôjdu.

Ako som už spomínal celá akcia ako aj formát preteku sa niesol v znamení jam session. Organizátori spolu s sponzormi mali prichystané množstvo cien, ktoré odovzdávali jednotlivým jazdcom za ich triky, resp. za sériu trikov ktoré jazdci predvádzali vo svojich jazdách. Jam session podporili: Burton Polska, Park Pirates, Redbull, Capzone.pl a Techramps 35 najlepších jazdcov celého dňa boli ocenení jednotlivými cenami od burton.pl and capzone.pl

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!