Nedeľa 22. Marca 2009
Autor: Kristián
Foto-video: Mišo Stiksa - Peťo Čaja
0 komentárov

Burton Slopestyle 2009 Jasná

Čakal som zase temnotu, dážď, vietor, sychravo a tešil som sa hlavne na hmlu. Hmlu mám veľmi rád. Taká hustá, biela s jemným mrholením. To je úplne najviac. Nič z mojich najtajnejších očakávaní sa však nesplnilo. Nič! Vyšlo slnko, ktoré na Chopku nebolo tuším vyše týždňa, možná aj viac. Asi má organizátor Burton Slopestyle 2009 v Jasnej tam hore dobré kontakty.

Už od začiatku ako sa vypísali termíny pretekov, boli viacerí v očakávaní, ako to vypáli v Jasnej. Najväčší park, ktorý preverí vyjazdenosť riderov či už na troch skokoch za sebou, alebo na kovových štangliach v spodnej časti. Preveril aj pripravenosť organizátorov a stredisko Jasná, kde sa akcia konala. Nie je ľahké zosynchronizovať všetko tak, aby sa dodržal časový plán a aby všetko klapalo. Výhodu nemali ani jibberi ani skokani. Na tretí, zatiaľ najpočetnejší, event z pohára v freestyle snowboardingu, ktorý sa konal v Burton snowparku v Jasnej, prišlo 45 registrovaných jazdcov. Dvaja Česi, čo neprovokovali lavínu v žľaboch, ostatní domáci a päť báb. Pre jazdcov bol pripravený perfektne vyšejpovaný park s troma skokmi za sebou, následne jibbová časť s drevom, kinkboxom, jaklom, bedňou a street kink a normal railom.

Po temnom piatkovom večere sa v sobotu nič nehrotilo, dokonca ani pokazený parkový vlek nebol až takou veľkou prekážkou, ako by sa dalo čakať. Neochota vlekárov púšťať jazdcov pred poľských bambuskárov a alpine snowboardistov trocha zdržala, ale dala sa prežiť. Šak oni majú kľúčiky od miešačky. Takže vystáť radu, vyviesť sa na luxusnej koženkovej šesťsedačke a traverznúť tupý traverz až na Jeleňák. Z kvalifikácie postupovalo do finále 10 naj jazdcov a tri baby. Podarilo sa to týmto: Matej Matys, Ľubo Zelenay, Jakub Brziak, Tomáš Hrnčiar, Tomáš Droppa, Tomáč Gríger, Dušan Bízik, Tomáš Lančarič, Matej Dolník, Martin Blaško. Z báb to boli spoločensky unavená z temného večera Baša Števulová, mladá lokálka Klaudia Medlová a Nina Bažalíková.

Finále sa odjazdilo na dve jazdy v ktorých už bolo vidieť kto niečo jazdí a kto dnes nemá deň. Len v rýchlosti Matys, ani nebudem písať, Zelo štýlové bs lipá na streete a skoky na fs 3-5, sw bs 1. Kubo štýl revertovačky na jakli, fs 3 bs 3-5. Pstruna fs 3-7, bs 5, pressovačky a preskakovačky na kink bedni. Droppa fs, bs 3 a štandard nice jibb. Pinky fs 3-5 a switchové jibbovačky. Dušan cab 1, fs, bs 3. Lanči klasika točky, Dolník zaujal okolo stojacich backflipovačkami. Blcha fs 3, bs1 a iné. Z báb točili len Baša a Klaudia a to fs 3. Nina airovala.

Po odjazdení finále sa chvíľku čakalo na výsledky, ktoré sa vyhlásili v priestore štartu za potlesku riders a prístojacich. Tretí pretek zo série Slovenského pohára v freestyle snowboardingu by SAS tentoraz pod názvom Burton Slopestyle Jasná sa vydaril, prize money sa rozdali a všetci sa tešili na večernú party v Skičku. Na záver ostáva poďakovať organizátorom, stredisku, šejperom za super šejpovaný park, sponzorom a vlastne všetkým čo sa zapojili.

Burton Slopestyle 2009 Jasná:

1. Matej Matys (Quiksilver, GNU, Exim fin a.s.)
2. Ľubo Zelenay (Quiksilver, GNU)
3. Tomáš Hrnčiar (Burton, Anon)
4. Jakub Brziak (MeatFly, Capita, Union, Snuff)
5. Tomáš Droppa (Rip Curl)
6. Tomáš Gríger (K2)
7. Maťo Blaško (Horsefeathers, Rossignol, Electric, Frontline)
8. Tomáš Lančarič (Pogo, Ndk, Vans, Oakley)
9. Dušan Bízik (Burton, Love, Highfive, New Spirit) 
10. Matej Dolník

1. Klaudia Medlová (Burton, Alliance, Snuff) 
2. Baša Števulová (Roxy, DC)
3. Nina Bažalíková (Rip Curl, Snuff)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!