Csokolom (čókolom) Budapešť - fotoreport by Braňo Poláček
Štvrtok 11. Septembra 2014
Autor: Braňo Poláček
Foto-video: Braňo Poláček
0 komentárov

Csokolom (čókolom) Budapešť - fotoreport by Braňo Poláček

V piatok ráno sme vyrazili smer Budapešť v zostave: Richi Eliáš, Andrej Ondrejovič, Jakub Ťapucha, Martin Repka, Dodo Filkuš a Marek Janoušek. O Budapešti sme mali predstavu len z webu, nikto z nás tam zatiaľ nebol. Pekné historické mesto plné totálnych šialencov na cestách, kopec turistov a skoro na každom rohu spot. Pre mňa až neuveriteľné ako im nevadilo, že niekto skatuje, na spote podobného významu ako Slavín.

Plán bol nasledovný: Nájsť skatepark a akéhokoľvek lokála. Od neho získať adresy jazditeľných spotov a konečne si užívať skateboarding. Keďže sme boli v úplnom centre mesta, potrebovali sme kúpiť parkovaciu kartičku. Trvalo to asi hodinu. Maďari asi fakt nemajú v láske inú reč a všetky značky, označenia, výstrahy, zákazy, pokutové lístky, proste úplne všetko, sú vážne len v maďarčine. Asi po 2 hodinách sa nám podarilo nájsť skatepark v úplnom centre.

Chalani si zajazdili a horko-ťažko sme vyzistili nejaké spoty od lokálov. Cesta na Námestie hrdinov so sérkou od Richiho, kde sme zistili, že tam si asi nezajazdíme. Partia sa rozdelila a išla hľadať blízke spoty. Keď sa hodinu nevracali, vybrali sme sa ich smerom a našli „najváác“ mramorové múriky. Na múrikoch sme strávili zbytok večera. Nakoniec sme dali už Citadelu, aby sme videli najluxusnejšiu výhliadku na mesto. Po 2 hoďkách sme to zabalili a vybrali sme sa hľadať ideálne miesto na stanovačku :D Našli sme parádne prázdne parkovisko, kde sme sa zložili. Do dodávky sa nás zmestilo 6 ks (slovom “šesť“). 

Ráno, zlomení po noci v aute, sme dali „1-st class“ raňajky v hoteli „parkovisko“. Neskôr sa chalani rozjazdili na rozbitom Berlingu, ktoré bolo odstavené na “Našom“ parkovisku. Dali si S.K.A.T.E. a vyrazili sme do mesta k ďalším spotom. Najprv „včerajšie“ múriky, aby sme ich zajazdili aj za svetla. Chaloši potočili sérky a Jakub zatiaľ našiel v parku za spotom namakané “3 kozy“, kde Marek odišiel krásne “bounelís“, nasledovalo námestie ako z rozprávky, kde bolo zakázané jazdiť (samozrejme len po maďarsky) a ktoré bolo našim “ihriskom“ viac ako 2 hodiny. A začalo pršať. 

Skateboarding pre dnes zjavne skončil, dosť ma to vytočilo pretože som mal v pláne večerné fotenie pred parlamentom. Keď sme sa pred parlament už dostali, rozhodol som sa že za každú cenu chcem fotku, je to nádherné mieto. Najprv som vyhnal do toho dažďa Mareka, a neskôr aj Richiho. Myslím že tie fotky stáli za premoknuté veci. Sobotu sme zakončli znova na “našom“ parkovisku, proste tam bolo opäť free. Sledovať ako stavajú Dodo a Jakub o 4 ráno stan bola celkom sranda. V nedeľu sa vstávalo vážne zle.

Autosedačka nieje posteľ :) Už klasické raňajky, rozjazdenie na ktoré chalanom znova poslúžil rozbitý Citroen a cesta do mesta za skateboardingom. Pri fotení prvého spotu, mi akýsi maďarský kamoš hodil, meter od otvoreného batohu s fotovýbyvou veľký “balón“ a mňa slušne ostriekal vodou, tak som troška naložil hejt po slovensky asi na 3 bloky v okolí :). Na poslednom spote bolo toľko možností po kope, že dovidenia. Nikde žiaden “sbs-KÁR“ ako sme zo slovenska zvyknutý, tam sme strávili zbytok dňa a pobrali sa úplne unavení na cestu domov.

Csokolom (bozkávam). Dovi dopo. 

Braňo Poláček

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: polacek budapest

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!