Pondelok 19. Septembra 2011
Autor: Lulla
Foto-video: Lulla, Erik Cvopa
2 komentáre

DAB street Jam 2011 v Nitre

Nitra, ako jedno z veľkých krajských miest nemá ešte stále kvalitný skatepark. Preto sa chalani rozhodli usporiadať akciu na podporu jeho výstavby, aby kompetentní videli, že aj v Nitre sa jazdí. Všetko to začalo sobotňajším jamom pred nitrianskym divadlom. Stretli sa tam jazdci z celého Slovenska aby si dobre zajazdili a hlavne v pohodovej atmosfére užili prvý DAB Street Jam na preslávenom spote pri schodoch tzv. osmičkách.

Jazdilo sa formou 5 minútového jamu, ktorý si najprv odjazdili 2 skupiny. Potom nasledovalo mini finále medzi štyrmi mladými fanatikmi. Chalanom najviac vyhovovali prekážky tyčka, tri schody, vyhadzovačka a box. Jazdilo sa však na všelikde. Veľkou výhodou jazdenia pred divadlom je kvalita povrchu. Šmak.

Nasledovala menšia pauza. Medzi tým sa chillovalo, podpisovalo petíciu, speaker hecoval jazdcov k jazdeniu a divákov zas zabával sovím skrytým talentom. Treba pochváliť huba mu šla non stop, v dobrom samozrejme. DJ sa postaral o kvalitný materiál a dopĺňal ho speaker svojím freestylom. Medzi divákmi boli rodinky s deťmi, kolobežkári, bajkeri a crew s jojo. Pekné baby s petíciou v ruke behali celý deň medzi ľuďmi a snažili sa zozbierať čo najviac podpisov na podporu výstavby nového a hlavne prvého skate parku v meste Nitra. Okrem báb ktoré zbierali podpisy, tam behali aj redbuláčky a rozdávali energetické okrídlené drinky.

Po relaxe začali jazdiť jazdci nad 15 rokov rozdelení do štyroch skupín, tri po päť a jedna so štyrmi. To len pre istotu, aby sme si ujasnili počty. Medzi chalanmi sa ukázali aj naši top jazdci ako Marek Zápražný, Richard „Riči“ Eliáš, Juro Vartík, Kubo Ivančík, Filip Krchník, Tomáš Hofbauer, Roman Šercel a ďalší domáci jazdci, ktorí sa nebáli a  zaregistrovali sa za symbolické 1 euro. V semifinále sa pokračovalo jamovaním troch skupín po troch jazdcov. Do semi postúpili Vartík, Eliáš, Zápražný, Ostrožlik, Ivančík, Krchník, Szakaloš, Varga, Tomášik ako deväť najlepšie diktujúcich jazdcov.

Viac fotiek od Lully si pozrite samozrejme v ::: GALÉRII :::

Teraz si dáme zopár trikov, čo jazdili chalani. Určite si však pozrite video od Erika Cvopu a náklad fotiek od Lully. Marek Zápražný: z osmičky kickflip a sw heelflip, kicflip bs 5.0 na veľkej bedni, 360flip a nollie invard heelflip na vyhadzovačke, v best tricku si ulahodil double 360 flip a nollie invard heelflip revert. Takže asi tak. 

Riči Eliáš: obrovské ollie z veľkých, kickflip z osmičiek do bangu, fakie fs kickflip a bs lipslide do railu. Kubo Ivančík: na raily bs feeble, bs boardslide a crooked grind, grindbox nosegrind nolie bs out, s bigspin, hardflip, 360 popshovit.
Martin Repka: 5-0, fs feeble, hardflip, z osmičky 5-0 a nosegrind, smith na tyčke.

Viac fotiek od Lully si pozrite samozrejme v ::: GALÉRII :::

Newspirit Best Trick: sa jazdil cca 10 minút na dvoch miestach a každý best trik bol ocenený piatimi eurami. Prvou bola platforma s klasickými prekážkami a druhou boli preslávené to osmičky. Tie ste si mohli dať buď airom, alebo grindom na 4,5 metrovej bedni. Po rozdaní pár euríčiek sa samotný trick presunul už len na schody, kde si to rozdával Riči s Marekom do posledných síl. Riči si dával mega polety, pri ktorých zničil najprv svoju dosku a potom aj požičanú. Riči, prezývaný ako chalanisko z gumy aj tak skákal, len škoda, že aj tie dosky nie sú z gumy, aby to aj vydržali. 

Viac fotiek od Lully si pozrite samozrejme v ::: GALÉRII :::


Ani Marek nemal najlepšie podmienky s prasknutou doskou, ale odjazdil to top. Po ustátí kickflipu si ľudia myslel, že to bolo to najlepšie čo videli, ale kdežééé.

Marek nemal dosť. Skontroloval rýchlosť, dĺžku schodov a s rýchlim rozbehom si zabil jeho trik sw heelflip. Bolo to obrovské. Diváci kričali, nevedeli čo so sebou, jednoducho všetkých aj tých laikov čo nevedia čo si to vlastne dal, priviedol do varu. Nakoniec

Marek dostal 20 eurike za jeho obľúbený sw heelflipo z osmičiek. "Boj" medzi Ričim a Marekom bol najlepším vyvrcholením celého DAB Street Jamu v Nitre. A keďže Boardlife.sk podporuje okrem veľkých akcií ako sú SSP aj ďalšie takéto menšie, ako bol DAB, tak všetko máme zdokumentované. Určite si ešte pozrite ďalšie fotky v ::: GALÉRII ::: a video samozrejme.

Organizátori ako Kubo Ivančík, Peter Tomášik, ktorým pomáhali Majo Ševčík a Mišo Hrobár s celou akciou to mali celé pod palcom a musíme ich pochváliť, že sa postarali naozaj o vymakaný jam.

Na môj podiv dopadla celá akcia DAB Street Jam nad očakávanie, i keď čakal som asi viac zaregistrovaných jazdcov, ale aj tých 26 či 28 stačilo. Akcia sa nám organizátorom podarila a prebiehala asi tak ako mala, keďže sme si stým dali veľa roboty. Aj speaker bol dobrý, bavil ľudí s jeho drsnými freestajlami. O hudbu sa postaral Dj Atlas. Podľa môjho názoru, som lepšiu akciu tento rok nezažil, keďže išlo o čisto streetovú akciu to bolo pre mňa veľké plus. Atmosféra bola neopísateľkná pri best triku, ktorý sa išiel na povestných nitrianskych 8-čkách a sme radi že našu lokálnu akciu navštívil aj Marek Zápražný, ktorý to tam zabil,Kubo Ivančík.

Tak a nám nič neostáva, len sa tešiť na budúci rok, dúfať, že Nitra bude mať taktiež kvalitný skatepark, ako ostatné mestá. Fotky by Lulla a video by Erik Cvopa. Ostaňte verní Boardlife.sk a vidíme sa na ďalšej akcii.

Viac fotiek od Lully si pozrite samozrejme v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

2 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

spunky
spunky @shulec- podla teba to neni dost velka podpora ? ? islo nam o zviditelnenie Nitry v suvislosti so skateboardingom a presne v tom nas boardlife podporil a DAB samozrejme tiež, a neraz sme zato vyjadrili veľkú vďaku !
Pridané: 12:33 21.09.2011
shulec
shulec "A keďže Boardlife. sk podporuje okrem veľkých akcií ako sú SSP aj ďalšie takéto menšie" podporou sa chápe natočenie videa a fotky? tak to potom aj DAB podporil vás, že to dovolil.
Pridané: 20:04 20.09.2011