Pondelok 12. Decembra 2011
Autor: Katka Janečková

0 komentárov

Dva zlaté kovy z WWA Wake Park World Championship v Abu Dhabi

Pred nedávnom sa v Abu Dhabi uskutočnili majstrovstvá sveta vo wakeboardingu a wakeskate – WWA Wake Park World Championship 2011. Zúčastnila sa ich aj naša slovenská posádka a počínala si veľmi úspešne! Ďalej riadky od Katky Janečkovej.

Nedávno sme do Abu Dhabi odleteli ako slovenská 4 členná vypráva v zložení: Zuzana Vráblová z Piešťan (wakeskate) Katarína Janečková z Bratislavy (wakeboard) a košický wakeskateri Martin Ščambora a Július Lang súťažiť na majstrovstvá sveta - WWA Wake Park World Championship v Abu Dhabi! Slovensko sme tu reprezentovali medzi 24 krajinami. Ťavy ani púšť sme nevideli, ale už vyše týždňa sme trénovali každý deň a zvykali si na nové podmienky, keďže vlek je úplné odlišný a nielen svojou azúrovo modrou hladinou vody.

Ostrieľané triky sme museli prispôsobiť 6 stĺpovému systému s krátkymi vzdialenosťami, jedno kolo na vleku trvá 45 sekúnd a tak aj vo finále a v kvalifikáciách sa každému rátajú dve kolá s jedným pickupom, wakeskateri majú dva. Prekážok nie je veľa, dva kickre, jeden rail napravo, širší dancefloor hneď za nim a grindbox z vnútornej strany, číže o to dôležitejšia je taktika.

Je pre nás dosť veľká česť jazdiť a trénovať s takými legendami ako Shawn Watson, Bernard Hinterberger, Nico vo Lerchenfeld, Dominik Guhrs, Freddy Von Osten, Tom Foshee, Matty Hasler, Robbie Pokovec a pre wakeskaterov tu máme winchového kráľa Bena Horana, ktorého v semifinále ‘položil’ náš Košičan Maťo Ščambora! Po kvalifikácii sme s nim dali silnú debatu, počas ktorej našich wakeskaterov pozval do Ameriky trénovať do jeho skejtového kráľovstva a tiež sme si s nim vymenili zopár Stone-jokes (kameňáky samozrejme).

Zuzka, Katka a Maťo postupujú do finále na majstrovstvách sveta 

Maťo dnes bojoval (sobota 10.12.) vo finále o titul s Danielom Grantom, 14 ročným chalanom bez pudu sebazáchovy, ktorý diktuje vo všetkých kategóriách, ďalej s Andym Kolbom, Bretom Littlom! Finále mala v sobotu aj naša najlepšia slovenská wakeskaterka Zuzana Vráblová, úradujúca majsterka sveta, ktorej sa tu dostalo veľkej pochvaly za výbornú jazdu v kvalifikácii, kde skončila prvá s výrazným bodovým náskokom. Vďaka tomu dnes štartuje ako posledná takže môže čeknúť jazdy svojich súperiek a prehodnotiť stratégiu :)

Katarína Janečková zo Slovenska - Majsterka sveta vo wakeboardingu 

Július Lang sa do finále nedostal, ale najviac ho potešilo že štartoval v jednom heate so svojimi idolmi a verím tomu, že budúci rok všetkým vytrie kocúra :-D ja som už dala svoju finálnu jazdu včera (piatok) a s trikmi ako scarecrow, tantrum, 360 na prekážkach aj z kickra a (bohužiaľ) neustatým backrollom….som vyhrala 1. miesto v kategórii Open Women, čo ma absolútne vyhecovalo minimálne na ďalší rok, čo už by som rada štartovala medzi profesionálkami. Tie tu mimochodom absolútne zabíjajú s trikmi ako S-bend, blind judge, mobe! Horúcimi kandidátkami na titul sú Holanďanky Maxine Sapulette, Red Bull jazdkyňa Denise De Haan, Austrálčanka Angelika Schriber a Tor Young z Británie.

S oslavami čakám na dnes (sobota) keďže finále začína o par sekúnd! Večer bude odovzdávanie cien, medailí, úsmevov a záverečný ceremoniál, dúfam že šampanské potečie potokom, strašne by som nám priala doniesť na Slovensko 3 zlaté medaile, všetci si to myslím zaslúžime za poctivo dotrénované leto a že sa vôbec nesťažujeme na to strašné teplo a slnko, čo tu na nás peče už nejaký ten týždeň a aj keby to mal byť iný metal, tie skúsenosti a zážitky stoja za to!

Zuzka Vráblová - majsterska sveta na wakeskate v Abu Dhabi 

Článkov ešte pribudne aj s finálnymi výsledkami, ale už teraz by sme chceli spomenúť našich sponzorov vďaka ktorým sme dnes tu A Boardlife.sk za podporu !!! Z WWA Wake Park World Championship v Abu Dhabi vás pozdravovali Martin Ščambora (Monster, Nike, Wakeshop), Katarína Janečková (Fyzio Klinik, Maxx, Rosi Fun Sports, Mrva & Stanko ), Zuzana Vráblová (Liquid Force, Red Bull, Nike 6.0, See you Optic, SkullCandy, Capix) a Július Lang (Wakeshop)

Písala Katarína Janečková (narýchlo v napätí a očakávaní takže sorry za chyby :-D)

A my len zosumarizujeme. Majsterkami sveta sa stali Katka Janečková vo wakeboard open, Zuzana Vráblová vo wakeskate. Maťo Ščambora skončil v silnej konkurencii na štvrtom mieste. 

Fotos: Aleks Ignatowicz - Sesitec, Katka Janečková, WWA. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!