Elare 2 je ONLINE! Máme recenziu.
Nedeľa 16. Novembra 2014
Autor: teodor

0 komentárov

Elare 2 je ONLINE! Máme recenziu.

Premiéra slovenského skejt videa Elare 2 bola udalosťou roka z viacerých dôvodov. Okrem neustáleho posúvania úrovne skateboardingu sme sa presvedčili, že sa stále dá posúvať aj úroveň kalieb.

V nedeľu 16. novembra sme sa zobudili do nového sveta. Okrem volieb sa totiž v sobotu odohrala aj premiéra videa Elare 2 z dielničky Števa Kurillu. Slovensko je zase o kúsok vyššie a chillovo si vykračuje na ceste do vyspelej Európy.

Na tento sviatok skateboardingu sa prišli pozrieť všetky veľké mená lokálneho skateboardingu. Prišli chalani z východu, stredu aj západu, prišli kolegovia z českého Boardmagu, prišli aj európania Krížo a Zápražný, Molec a Leskoviansky. Predtým než pristúpime k mennému zoznamu ľudí, ktorí sa najviac opili, radi by sme sa poďakovali tým, čo nám umožnili video si pozrieť.

Vďaka Števkovi Kurillovi za námahu a všetku vynaloženú prácu. Mapovať stav slovenského skateboardingu vám neprinesie práve miliónové zákazky a z niečoho žiť treba. Števo je srdciar a robí to pre skateboarding - čiže pre nás. Dík aj značkám ktoré mu v tom pomohli, díky DC, díky Antiz, díky Picnic, díky Redbull, díky Klub Dole. 

Ku kalbe len pár slov - bolo to hlboké. O pol desiatej zaspal týpek opierajúci sa o stenu a padol do vlastného rozliateho piva. Od desiatej pred klubom kľačali desiatky dogrcaných nešťastníkov a dúfali, že ich niekto posadí na taxík smer liečebňa. O pol jedenástej začal Mirek Kvapil dvíhať ľudí nad hlavu. O jedenástej začali chlapci padať pri pogovaní na zem, ale od pol dvanástej už každý padal na zem od spoločenskej únavy. 

Teraz recenzia.

Adam Tran - Prvý profil zväčša patrí druhému najlepšiemu partu videa. V prípade Elare 2 to však muselo byť veľmi ťažké rozhodovanie. Adam totiž zabil strašne. Či už je to vypustený betónový ditch kde vypráskol blunt fs out alebo obrovský zelený handrail a fs boardslide z nekonečna v sérke, Adam skrátka ide ako traktor. Ale taký fakt štýlový a rýchly traktor.

Filip Krchník - Po tvrdšom prvom profile prichádza na rad vychillený technický skateboarding Filipa Krchníka. Jeden z najskromnejších a najmilších ľudí ako na skejte, tak aj mimo neho prekvapí absolútnou kontrolou a nadvládou nad svojim prknom. Stalin mu sadne ako uliaty a triky ako fakie pop manual fakie flip to len potvrdzujú. Nie je zas až tak veľa Slovákov, čo si spravili meno aj v Čechách, ale Filip je tam varený pečený.

Marek Zápražný - Okolo Marekovho partu sa vznášalo dusné očakávanie. Marek má štandardy nastavené vysoko - veľa záberov do videa nepustil a na jeho najväčšie pecky si brúsia zuby sponzori. Ak je toto však Marekov zlatý stred, potom to je teda prekliate bombastický zlatý stred. Už dnes legendárna otváracia sérka mala pôvodne viac než minútu a končila sa až na stalinských deviatkach. Keď ju Marek točil, celý Stalin si sadol a s otvorenou hubou sledoval tohto zázračného chlapca. Keď vidíte ako sa Marek odráža po vyprázdnenom Staline v najdrsnejšej sérke všetkých čias dostanete zimomriavky - Marek to myslí veľmi vážne, a ide si pre svoj cieľ.

Friends part - Elare má veľa šikovných kamarátov ako Jirka Hronek, Juro Vartík alebo Georges Agonkouin, ale najväčším bangerom je Rišo Tury. Jeho rýchlonohá sérka na moste nad Štvanicou je naozaj niekde úplne inde a ukazuje, ako Rišo nad skateboardingom uvažuje. Nielen technika a obtiažnosť trikov, ale aj prístup k spotom robí skejťáka. A Rišo veru pristúpil výnimočne.

Ondro Leskoviansky - stabilne jedným z našich najlepších skejťákov a možno vôbec najlepším railistom je Ondro Leskoviansky. Život na Staline ho inšpiroval k lipslidovým preklápčakám na hranách a preto sa dočkáte napríklad nevídaného bs lip do ss fs crooku alebo fs nosegrindu do lipslideu na tyčke.

Peter Molec - pravý profík. Tento skromný dobráčisko sa na skejte zmení na ničiteľa pokoriteľa. Odjakživa známy neortodoxným switch prístupom a odo dnes ešte výraznejšie. Switch feeble revert a switch sérka pred Zimákom v Bratislave, prvý boardslide na lámačke v Lamači alebo bs lipslide z najväčšej svine - Peťo je naozaj v sieni slávy slovenského skateboardingu a jeho meno si treba vytetovať na biceps.

Braňo Mrváň - definitívna koncovka, posledná dávka štýlu a klinec do rakvy. Keď ste ho niekedy videli jazdiť na živo a robilo vám radosť sa pozerať, viete o čom je reč. Braňo sa narodil aby stál na skejte a ten skejt na zábradlí. Techniku, výšky aj raily - Braňo právom uzatvára prehliadku toho najlepšieho, čo môže Slovensko ukázať. Z malého chlapčiska v pastierskom klobúčiku je vyspelý jazdec a svet ho dúfajme privíta s otvorenou.

Elare! Pozrite video, choďte skejtovať, zlepšujte sa, ale hlavne sa bavte. Elare 2 splnilo úlohu, díky ešte raz! Skejtu zdar!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!