Utorok 14. Augusta 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Elare teaser a interview so Števom Kurillom

Už niekoľko týždňov vám na Boardlife.sk servírujeme trash videá od Števa Kurillu. Tieto nepoužité zábery sú z pripravovaného skate videa Elera, ktoré Števo v týchto mesiacoch natáča. Dnes si môžete pozrieť teaser na pripravované video Elare a takisto aj interview so filmárom.

Ahoj Števo, predstav sa trocha, nie každý ťa pozná.
Števo: Čaute volám sa Štefan Kurilla, kamoši mi hovoria Pišta, alebo Stewe. Pochádzam z malého mesta na východnom Slovensku Snina a už asi 3 roky bývam v Bratislave.

Kedy si začal točiť video, aká bola tvoja prvá kamera a spomínaš si na prvé natočené video?
Števo: Začal som asi tak pred rokom chodievať točiť s Robom Ludrovským od  ktorého som neskôr kúpil prvú kameru Panasonic (model si už ani nepamätám) a začo mu chcel veľmi poďakovať, že ma do toho ako tak zasvätil a od začiatku mi dosť pomáhal. A prvé video bolo tuším One afternoon with Alica Raticova, ktoré by som už dnes nedal vonku. Alica dala samozrejme super ako vždy, ale keď sa kuknem na kameru a strih tak sa hanbím. Ale to je prirodzený vývoj.

S čím točíš momentále?
Števo: Točím na foťák Canon 600 D, objektív používam Canon 50mm F1,8 a fish 3.5 a 18-55mm.

Poďme na video. Ako vlastne vznikol názov Elare?
Števo: Kamoš z Atén Pantelis Messaropolous to stále používal. U nich to je niečo také ako po anglicky wodap? A stále sme kecali o tom, že raz by som chcel spraviť video čo by nieslo tento názov. A tak nejako ubehlo niekoľko piatkov a video už je v podstate naplno roztočené.

Koho uvidíme jazdiť vo videu? Nejaké pecky?
Števo: Ak všetko pôjde ako má tak vo videu bude mať profil Filip Krchník, Juro Vartík, Braňo Mrváň, Marek Zápražný a Peter Molec. A snáď nejaký friends part.

Hmm, zaujímaví jazdci. Kde všade si s nimi natáčal?
Števo: No zatiaľ je to prevažne Bratislava. Ale mám nejaké zábery aj zo Zvolena, niečo málo z Prahy, kde sa určite ešte vrátime. Určite sa objaví aj nejaká Viedeň a Brno. Od Petra Moleca  mám zábery aj zo štátov, Alicante, Budapešti atď.

Aké bude dlhé video a čo všetko tam bude? Street, park, miničko, bowl?
Števo: Netrúfam si odhadnúť teraz dĺžku videa. Ale taký štandard okolo 30 minút. Radšej spravím 20 min dlhé video kde povyberám najlepšie zábery, ako by to mala byť hodinová nuda. A bude to only street.

Skvelé! Kto ta najviac ovplyvnil pri natáčaní?
Števo: Ťažko povedať. Snažím sa dosť sledovať tunajšie videa. Napríklad Ciby, Robo Ludrovský, Drevko, Martin Malo, Ďury Tury, Chvátal, Pinin, T frk, Laššo atd. A dosť veľa mi poradil už spomínaný Robo, Drevko, Ciby, Teo Kuhn. Takže moc dík. Ale stále sa musím naučiť ešte hodne veľa vecí. Myslím si, že som ešte len na úplnom začiatku.

S kým sa ti najlepšie točí?
Števo: Nepoviem hehe. Vážim si každého kto vie dať pekný trik pod dohľadom mojej kamery. Ale každopádne musím podotknúť, že prístup Mareka Zápražného a Petra Moleca je úplne inde. Je vidieť, že pre chalanov je ten skejt na úplne prvých miestach priorít. Ale ako som už spomínal s každým točím rád a vážim si všetkých čo dali hec byť v mojom videu. Tak snáď to všetko dopadne ako má a po sezóne striháme!

Kedy sa plánuje dokončenie videa?
Števo: Ak všetko pôjde ako ma tak na konci roka 2012.

Objavila sa fáma, že vo videu má byť aj part šikovného mladého emo kolobežkára Ruda, čo je na tom pravdy? 
Števo: Hej part Ruda bude špecialne vytvorený na želanie Mirka Kvapila.

Ok, dikes, tešíme sa na video.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!