Pondelok 07. Marca 2011
Autor: D.Šima
Foto-video: B.Soroka, Rebelant
0 komentárov

Elect Weed Beer Shredin Day

Minulú sobotu sa v stredisku Plejsy, Krompachy zišla silná partia ľudí. Slnko a pivo osvietili tváre a dymilo sa nielen z komínov doplňujúcich krásnu panorámu tohto andrgraund strediska, ktoré doteraz hostilo len preteky FIS. Stará dvojsedačka zvládla svoju úlohu a v poriadku vyviezla divákov a jazdcov hore na vrchol, kde sa mala odohrať Elect Weed/Beer/Shredin Session.

O snowpark sa už druhý rok postarala parta Eelect, aby jazdcom ponúkla lahôdky ako 9m street rail a 9m doublekink box. Počasie a kvalita snehu prevyšovali očakávania aj vysmiatych organizátorov, ktorí si nelámali hlavu s formou súťaže a tak sa Session odohrávala v pokoji a kľude, snowboardisti aj freeskieri celý deň točili jazdy v parku a hrotili čo sa dalo. Diváci si na veľkom flat boxe založili kaliacu základňu z ktorej sa až do večera nepohli, do pohody im hrala hudba z vlekárskej búdy.

Jazdilo sa formou jam-u , číže sa jazdilo všetko a všetkými, nikto nikomu nezavadzal a miestny speaker sa snažil hecovať jazdcov do pekelných trikov. Medzi štartujúcimi sa objavili jazdci z okolia a vôbec celého východného Slovenska. Celý deň sme videli technické triky ako switch bs blunt 270 out od Jimiho, Košice reprezentoval tiež Šidlo s jeho fs bluntom na streete a Matúš Marossay s hardway do ss tailpressu na tej istej tyči, trik switch fs blunt 270 dole od Jula Petríka z Margecian, ktorý celý deň išiel ako na baterky a na konci dňa vrátil transfer do bora na doublekink. Diváci videli aj vraždy typu ss froňo cez doublekink v podaní Miša Chovana, ktorý sa hecol onefoot boro cez tú istú prekážku tiež bs 180 do ss grindu a skejtový ss nosepress na street raily. Baby ukázali triky ako noseslide na malom raily, frono na boxe a aj fs 5050 na doublekinku v podaní Soni.

Bohaté vecné ceny od K2, KZN Skejt Shop, Madman, Horsefeathers a Elect-u si nakoniec odniesli títo súťažiaci :

Najmladší odvážny jazdec: Oliver Čarný (11 rokov, KE) Girls: 1. Soňa Kršňáková (PO), 2. Barbora Bérešová (KE)
The best freeskiers: (bez poradia) Mišo Gaľa (KE), Rišo Majerčák (KE), Patrik Čeginik (PO), Martin Ferenc (GL)
Top snowboarders: 1. Julo Petrík (Margecany), 2. Mišo Chovan (PO), 3. Matúš Marossay

Marek „Jimi“ Pacák, ktorý celý deň vracal čo mu na um prišlo, dostal liter RUMu a titul zabijak dňa. Potom sa už začala ta pravá kubánska pohoda s rumom, zapadajúcim slnkom a snowboardom na nohách. Diváci a jazdci spokojne pomaly odchádzali. Nakoniec ostal snowpark prázdny, no plný očakávania ďalšej skvelej akcie.

Ďakujeme všetkým skvelým sponzorom, jazdcom, divákom a stredisku a tešíme sa na ďalší ročník Elect Weed Beer Shredin. Peace. Viac fotiek samozrejme v galérii.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!