Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 – ďalší skvelý ročník
Streda 10. Júla 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubo Krížo, Števo Kurilla
0 komentárov

Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 – ďalší skvelý ročník

Mystic Cup je jediným českým pretekom, ktorý je zaradený do World Cup Skateboarding 2013 (WSC) ako jedna zo šiestich európskych zastávok v sezóne. Mimo to oslavuje 19 rokov svojho pôsobenia. Ani tento rok sme si nenechali ujsť túto poprednú skateboardovú akciu a zúčastnili sme sa jej prostredníctvom Števa Kurillu (kamera) a Kuba Kríža (foto).

Mystic 2013

Výsledky slovenských jazdcov, ktorých bolo tento rok na Mysticu pomenej môžeme sledovať v správach, no pripomeňme si ich jazdenie. Na 19.stom ročníku Excelent Mystic Sk8 Cup sa zúčastnili len dvaja zástupcovia skateboardingu zo Slovenska. Rišo Tury a Peter Molec. Od oboch sa čakal postup do finále. Bohužiaľ, tento rok našim neprial. Ako vlastne dopadli?

Začneme Peťom Molecom, keďže to bude veľmi rýchle. V kvalifikácii obsadil 69 miesto a tak sa s ďalším postupom rozlúčil. Peťovi jazdenie vôbec nevyšlo, avšak veríme, že to bola len chvíľková nepohoda. Ako sa hovorí, „aj na psa príde mráz“. Lepšie dopadol Rišo Tury, ktorý postupoval ďalej z 24. kvalifikačného miesta. Aspoň jeden zástupca zo Slovenska išiel ďalej.

Semifinále sa jazdilo na šesť heatov po šesť jazdcov. Rišo vyfasoval hneď prvý heat, v ktorom sa stretol s Maximom Habancom (CZE), Rogerom Silvom (BRA), Benjamin Garciom (FRA), Sebastienom Simonom (FRA). Slušná skupina. Rišo v semifinále zajazdil slušne, no dosť jazdcov hlavne zo zahraničia jazdilo viac než slušne. Takže Rišo v semifinále obsadil 12. miesto. Bohužiaľ to nestačilo na postup do finále, medzi 9 najlepších jazdcov. Škoda, no nevadí. Nabudúce.

Celkovo Rišo Tury na Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 skončil na 13. mieste a odnieslo si finančnú prémiu 150 amerických dolárov, ktoré následne určite investoval do tekutých akcií vo Frukone a.s. Peter Molec celkové za 70. miesto od organizátorov nedostal ani fuka, no Mystic si určite aj tak užil. Dosť už kecov, pozrite si video od Števa Kurillu a fotky od Kuba Kríža.

Aha, ešte výsledky z Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 by sme mohli spomenúť, aj keď ich máte na konci videa. Výsledky street ženy: 1. Leticia Bufoni (BRA) 2. Pamela Rosa (BRA)3. Candy Jacobs (NED) Výsledky bowl: 1. Greyson Fletcher (USA)2. Danny Leon (SPN)3. Dannie Carlsen (DEN) Výsledky street muži: 1. Ryo Sejiri (JPN)2. Austen Seaholm (USA)3. Kelvin Hoefler (BRA)...13. Rišo Tury (SVK), 70. Peter Molec (SVK). Díky čau.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!