Utorok 28. Júna 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Kubo Krížo
0 komentárov

Foto interview - Kubo Krížo

Myslím, že Kuba Kráža predstavovať netreba. Väčšina z vás ho pozná a ktorí ho nepoznáte, tak vám ho dnes priblížime v rubrike foto – interview. Takže dnešný pondelok Kubo Krížo, mladý, ale už „ostrieľaný“ fotograf nie len skateboardingu z Bratislavy, žijúci v Prahe.

Už je to dlhšie, čo si odišiel do Prahy, ako sa darí? Čo robíš?
Čau, no je to už celkom doba, ako sa to vezme odišiel som do Prahy začiatkom minulého roku, ale bývam tu od septembra 2010 s Adamom Lukasom, Honzom Roušalom a Marekom Kocákom, bývame hneď pri Staline, takže každý deň skateboarding a snažím sa aj každý deň fotiť, keďže sú to jedine dve veci čo asi robím a tak darí sa aj nedarí hlavne, že som pánom svojho času aj keď je to väčšinou len zháňanie prachov na nájom na žrádlo a poplatky, ale pomaličky to ide.. snáď.

Páči sa ti Praha? Čím je odlišná od Bratislavy?
Jasné, že sa mi páči, Praha je nádherne historické mesto, je o dosť viac pohodová ako Blava, ľudia tak moc neriešia, čo máš na sebe, alebo nepozerajú jak jebnutí, keď máš skate v ruke, alebo keď si oblečený ako skater, nie sú tu vyholené skrine v obtiahnutých ružových lacoste svetríkoch a fízli sú tiež oveľa, oveľa viac v pohode ako u nás doma. Jediné, čo tu je asi viac feťákov a bláznov, ale vždy lepšie jak dáky vyrívači.

Počul som, že máš novú hračku?
JJ, splnený sen !! Canon 5d mark II teraz s tím vkuse fotím a točím a som s tím mega spokojný, je to ako dostať fakt novú hračku. Za to musím hlavne poďakovať svojim rodičom.

Ako bolo na fotení Quiksilver in vision?
Bolo to najlepšie, v podstate som nepotreboval ani €, Quiksilver sa o nás s Maxom super postarali, spoznal som nových ľudí, videl zas niečo nové a podarili sa mi aj pekné fotky, hlavne ľudia tam sú najviac v klude, bývali sme kúsok od pláže so skateparkom na záhrade a hlavne všetko all inclusive. Pre mňa to bola príjemná dovolenka...tím to by som sa chcel ešte raz poďakovať Quiksilveru (alebo skorej všetkým, čo mali niečo spoločne s projektom Skate in Vision) a Maxovi, že si ma vybral ako fotografa :)

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdeš v ::: GALÉRII :::

Čo okrem skate fotíš najradšej?
Všetko zo života, prírodu, dievčatá :)) ťažko povedať je to ako keď sa niekoho spýtaš, čo ma rád za hudbu a povie ti, to čo sa mu páči.

Aký je život fotografa hlavne skate fotiek?
U nás (CZ/SVK) je to fakt bieda, dá sa tím uživiť, ale skôr je to prežívanie, osobne si myslím, že za našu prácu nie sme dostatočne dobre ohodnotení a tím myslím nielen fotografov, ale aj kameramanov. Je to v tom, že väčšina ľudí ani netuší čo všetko to odnáša, aby sa ľuďom naša práca naozaj páčila a aby ten výsledok naozaj stál zato, ale inač sa nemôžem sťažovať pohybuješ sa stále medzi kámošmi a tím čo ťa najviac baví - skate.

Kam by si sa chcel prostredníctvom fotenia dostať?
Rád by som prostredníctvom fotenia videl celý svet, neviem čo môže byť viac :)

Tvoja foto výbava?
Canon 5d Mark II, Canon 40d Objektívy : 50mm 1.4, 70-200mm 2,8 ; tse 90mm 2.8, 15mm fisheye a este 24mm extender na macro.

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdeš v ::: GALÉRII :::

Čo najradšej robíš, ak nefotíš ?
To čo ma najviac baví - skateboarding.

Kam sa chystáš fotiť na Slovensko tento rok?
To ešte netuším, rád by som obehal väčšinu pretekov hlavne kvôli kámošom :) pravdepodobne pôjdem do Spišskej fotiť. Ale rád by som šiel do Tatier len tak fotiť :)

Čo dovolenka, surfing?
Dovolenku som mal v Španielsku a tam som skúšal aj surf celkom sranda :D.. vlastne ja mám dovolenku fuuuurt :D

Na čom pracuješ momentálne?
Fotím do Freemagazinu a teraz si budem robiť aj vlastný web čo mi spravil Marek Kocák, chcel som si to už spustiť, ale keďže mam teraz nový foťák tak s tím počkám aby som si nafotil ešte lepšie veci. Ináč fotím závody, sem tam nejaká akcia, alebo dáky kšeft, ale nič extra veľké... 

Top 5 hudba?
Ťažko povedať počúvam hocičo väčšinou všetko zo skate videí a keď sa mi to moc páči, tak si stiahnem album. Inak ma baví momentálne, Led Zeppelin, Arcade Fire, Notorious BIG, Edward Sharpe a Magnetic Zeros a neviem je toho mega :D

Top 5 videá?
Robotix je top nič iné ma teraz nenapadá.

Dievča máš? :)
A prečo nie? Nemám :) čo ja viem proste nemám :D som škaredý heheheh.

Ako často chodíš domov?
To záleží ako som na tom finančne, ale raz za dva mesiace možno, ale rád chodím domov za rodinou a za kamarátmi.

Dá sa uživiť fotografovaním skate?
Všetko sa dá keď sa chce :)

Čo by si chcel odkázať začínajúcim fotografom?
Aby fotili, aby si našli vlastný štýl a hlavne aby ich to bavilo a aby fotili preto že ich to baví!

Teraz máš niekoľko viet na vyjadrenie toho čo chceš.
Chcel by som pozdraviť svoju rodinu, spolubývajúcich a všetkých mojich kamošov a kamošky ;) Budem sa naďalej snažiť, aby sa vám fotky páčili a aby stali fakt zato a hlavne by som chcel odkázať ľuďom aby prestali už toľko hateovať a riešiť, myslím si, že všade inde je dosť nenávisti tak kur** prečo by to malo byt aj v skateboardingu?! Its just FUN!!! Prajem každému aby sa našiel v tom čo ho najviac baví a aby to robil naplno a podľa seba ! :) Peace

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdeš v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!