Frontline Junior Open 2017 - najmladší freestyleri
Sobota 25. Marca 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Frontline Junior Open 2017 - najmladší freestyleri

Snowboardový klub Frontline organizoval už tretí ročník detských pretekov Frontline Junior Open. Konali sa 18. marca v stredisku Jasná - Nízke Tatry, miestnom DC Snowparku, konkrétne jeho hornej časti, ktorá je určená pre začínajúcich jazdcov. Pred akciou do parku pribudli nové prekážky, takže sa naša mlaď mala na čo tešiť.

Aj napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam, silný vietor a sneženie, sa akcie zúčastnilo vyše 40 riderov do 18 rokov z rôznych kútov Slovenska. Veľmi slušná účasť freestylerov. Je super, že sa mladí chalani a baby majú kde stretávať a navzájom si ukazovať svoje jazdecké zručnosti, hecovať sa a tráviť aspoň jeden deň spolu. Najmladšia jazdkyňa mala len 8 rokov.

Poďme na samotné jazdenie a priebeh akcie. Jazdilo sa na viacerých platformách na ktorých boli osadené: bednička, kink bednička, polejam, streetrail a double kink street rail. Jazdci si mohli hopsnúť na skokoch s tabele od 2 metrov do cca 4 metrov. Slušná výbava parku pre začínajúcich, alebo mladšie ročníky. Problém robil vietor, ktorý jazdcov spomaľoval a na prekážky bola potrebná aká taká rýchlosť. Zvládlo sa všetko. Rideri boli rozdelení do dvoch kategórií (do 14 rokov a do 18 rokov) a baby mali jednu samostatnú kategóriu. Najväčšie zastúpenie tvorili jazdci zo snowboardového klubu Frontline, potom sme stretli miestnych jazdcov z Jasnej a ďalších miest.

Level jazdenia bola na slušnej úrovni. Vidieť bolo najlepších jazdcov do 18 rokov čo na Slovensku pobehujú, teda okrem Sama Jaroša, ktorý si plnil reprezentačné povinnosti. Baby sa hecli do trikov ako Fs boardslide, alebo aj skoky s 360° otočkami. Naozaj sa bolo v silnom vetre na čo pozerať. Počas prestávky bol pre jazdcov a ich sprievod zabezpečený čaj a obedový balíček. Po pauze sa mohlo ísť na finále.

Do finále sa dostali najlepší jazdci z jednotlivých kategórií. Najviac ich bolo v tej najstaršej do 18 rokov. Poďme však od najmladších kategórii. V kategórii jazdcov do 14 rokov sa najlepšie darilo Martinovi Józsovi, ktorý už dlhšiu dobu dokazuje svoje jazdecké schopnosti doma aj v zahraničí. Druhé miesto putovalo Jurajovi Mlynčekovi a tretie miesto si vyjazdil Ondrej Kozányi.

Dievčenská kategória taktiež zaujala. Horúcimi kandidátkami boli staršie baby z Frontline, no karty miešala minuloročná víťazka Evka Hanicová z Liptovského Mikuláša. Práve ona sa stala víťazkou po tom čo predviedla boardslide na street barely, 50-50 nosegrab na polejame a Fs 360 na skoku. Za Evkou sa na druhom a treťom mieste umiestnili baby z Frontline klubu a to druhá Barbara Maretová a tretia Iveta Juhásová. Baby vsadili najmä na jibing kde ukázali zopár slušných trikov.

Najzaujímavejšia kategória na triky bola tá chalanská nad 14 rokov. Podľa očakávania si prvenstvo vyjazdil minuloročný obhajca Dávid Trnovský so štýlovým jibingom a frontflipom na záver. Na body mu siahali aj druhý Matúš Machala a tretí Filip Urban z Frontline. Chalani taktiež ukázali viacero slušných trikov, aj  napriek nepriaznivému počasiu. Pred samotným vyhlásením výsledkou a spoločnou foto sa rozbehla menšia Best Trick Session v ktorej sa samozrejme rozdali ceny od sponzorov a podporovateľov akcie.

Skvelé, že sa každoročne konajú takéto neoficiálne majstrovstvá Slovenska vo freestyle snowboardingu chalanov a báb do 18 rokov. Dúfame, že táto zabehnutá tradícia bude pokračovať aj budúcu sezónu a my uvidíme množstvo nových tvári, ktorých snowboarding pohltil.

Poďakovanie za túto akciu patrí organizátorom zo snowboardového klubu Frontline, partnerom a sponzorom a každému, kto sa pričinil o príjemný priebeh akcie Frontline Junior Open 2017.

Partneri: Transpetrol, DC Snowpark Jasná, Corner board shop, Quiksilver, Boardlife.sk, Frontline Snb, Hotel Liptov, Blackflys.sk

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna frontline open

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!