Štvrtok 23. Septembra 2010
Autor: Mišo Nehéz
Foto-video: Kubo, Aďa - Palo Chmelár
0 komentárov

Frontline season 09/10

Svetové produkcie v týchto týždňoch prinášajú nové snowboardové filmy. Keďže aj na Slovensku sú ľudia, pre ktorých je natáčanie videa zábavou, tak vám teraz prinášame vydarené snowboardové video, mapujúce minulú sezónu chalanov a dievčaťa z Frontline. Tu ho máme. Frontline season 09/10

Snowboardový klub Frontline Vám aj túto jeseň prináša svoje video z predošlej sezóny, v ktorom možno vidieť jeho momentálne najlepších jazdcov. Opäť sa jeho prostredníctvom snažíme upozorniť na to, že snowboarding môžu v relatívne slušných podmienkach robiť aj ľudia z Bratislavy a okolia, a budeme len radi, ak sa k nám pridá čo najviac ľudí. 

Oproti minulému roku video doplnil aj Roman Röth s jeho konečne funkčným kolenom. Ďalej pribudol náš nový tréner Peťo Trabalka, ktorý bol svojimi skúsenosťami pre klub veľkým prínosom. Z priemeru našich jazdcov začal minulú sezónu vytŕčať aj Karol Masarovič a video doplnil zopár zábermi aj Dušan Šimko. Okrem spomenutých sú vo videu samozrejme aj Maťo Blaško, Maťo Buša, Terezka Rúfusová a Mišo Nehéz.

Asi najväčším negatívom minulej sezóny bolo prevažne temné počasie a paradoxne s ním aj veľký nedostatok prašanu. Použiteľné zábery z BC sa nám preto bohužiaľ natočiť nepodarilo. Na druhej strane pozitívne bolo, že v Bratislave napadalo na jej pomery dosť snehu a dokonca sa pár týždňov dokázal aj udržať. Tak aspoň zo streetu sa pár záberov natočiť podarilo. Ostatné zábery už pochádzajú z parkov. Dominujú samozrejme strediská ako Semmering- Stuhleck a ľadovec Dachstein, kde trávime každý rok najviac času. Pekné spoty na jazdenie sme však objavili aj v blízkosti Stuhlecku a to v stredisku Zauberg. Chalani tam mali osadené celkom zábavné veci ako napríklad veľkú rúru, wallride a ďalšie drevené prekážky.

Zo slovenských stredísk sa nám podarilo absolvovať napríklad Donovaly, Kubínsku Hoľu, na ktorej sme si super zajazdili hlavne deň po preteku. Ja som stihol ešte aj chill na jarnej session na Štrbskom plese. Ako najviac pozitívne však musím zhodnotiť výjazdy do susedných Čiech. Jazdenie s chalanmi ako Radim Hovad a Jiři Marák (Chorche), ktorí sa starajú o shred park na Bílej, bolo aspoň pre mňa najväčším motivačným faktorom minulej sezóny.

Triky, ktoré tam chalani zabíjali ako na bežiacom páse, ich kreativita a snaha neustále prestavovať park, aj keď v ňom majú už len fľak snehu, je obdivuhodná a určite si od nich treba zobrať veľký príklad. V Čechách sme nechýbali ani na mega akcii Burton Spring Session v Špindli, na ktorej síce nevyšlo počasie, ale atmosféra tam bola tak isto veľmi dobrá.

Ok myslím, že som toho spomenul už dosť. Ak Vás naše video zaujalo, tak viac materiálu a info o nás si môžete pozrieť na Frontlinesnb.sk. Na záver by som sa chcel ešte za minulú sezónu poďakovať Kubovi Krížovi, aspoň za to málo času čo si našiel na foto. A v každom prípade všetkým riders, ktorých sme počas jazdenia postretávali a boli pre nás inšpiráciou.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!