Utorok 17. Júla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla, Kristián
0 komentárov

Game of S.K.A.T.E. Hainburg vol.2

Druhý ročník hry na písmenká S.K.A.T.E. sa odjazdil 14. júla v pohraničnom meste Hainburg an der Donau. Spolupráca medzi mestami ležiacimi v dvoch rozličných krajinách, no vzdialených len 15 km, je dôležitá. Aj čo sa týka skateboardingu. Situáciu v hlavnom meste ohľadne skateparku všetci poznáme. V susednom Hainburgu majú aspoň malý plac, miničko a zopár prekážok.

Mestečko so 6000 obyvateľmi (Ružinov má cca 72 000 obyvateľov) má celkom príjemný skatepark na vozenie. Zajazdíte si v miničku, na zopár railových prekážkach, bangu a zvláštnom funboxe. K dispozícii je však plocha, večerné osvetlenie. Na také veľké „malé“ mestečko fajn. Skateboarding má spájať a tak sa organizátori rozhodli spojiť skaterov z Bratislavy a Hainburgu. Nakoniec z toho vzišlo silnejšie a väčšie spojenie ako len pohraničné. Akcie sa zúčastnili nie len lokálni riders, ale aj zo vzdialenejších miest. Galanta, Nitra, Šaľa, Trenčín a dokonca aj Žilina. Pripomenieme si aj minuloročnú súťaž.

Začínalo sa v sobotu o 15:00 a už na začiatku bolo cítiť príjemnú atmosféru. Akcie sa zúčastnilo viacero známejších tvári, ale aj menej známych skaters z jednej, alebo druhej republiky. Riči Eliáš, Kubo Ivančík, Alica „Elis“ Raticová, Miro „Šváb“ Bodiš, Tomáš Pajdlhauser. Z Rakúska to bol Roman Hackl (legenda rakúskeho skateboardingu a vedúci videnskej haly SkateArea23) a slečna Julia Brückler. Samozrejme veľa ďalších. V sobotu sa ich na akcii ukázalo cca 40 + spolu s okolostojacimi pozeračmi tvorili slušnú účasť.

Predpoveď počasia a prichádzajúce mračná boli výstrahou nie len pre organizátorov, ale aj pre jazdcov. Nikto nelenil a všetci poctivo jazdili. Počas konania Game of S.K.A.T.E. sa strhla session na bedničke, kde padali blunty na rôzne spôsoby, 5-0 očka a ďalšie šmaky. Pred samotným Gos-om sa jazdila minirampa. 

Veľkým pozitívom akcie bol dvojjazičný sepeaker Peter Humaj, Slovák žijúci už dlhšiu dobu v Rakúsku. Rozumeli mu domáci rakúski riders, ale aj Slováci, čo prišli do Hainburgu. Žiadne zmätky sa nekonali. Počas akcie si mohli dať registrovaní riders energiu v podobe Red Bullu. Hudobný doprovod bol samozrejmosťou.

Fanatické jazdenie okolo pol šiestej prerušuje dážď. Najprv len zľahka prší, to sa ešte jazdí. Samozrejme my stále fotíme. Následne prichádza hustejší dážď, okolostojaci ľudia vyťahujú dáždniky. Skaters samozrejme ešte stále jazdia a my fotíme. O niekoľko minút neskôr sa dážď mení na lejak a akcia oficiálne konči. Nekončí je pozastavená do nedele. Osušiť sa a smer Bratislava.

Akcia Game of S.K.A.T.E. Hainburg vol.2 sa v prípade lepšieho počasia presúva na nedeľu, čas ostal taký istý 15:00. Nedeľné povinnosti sa však odzrkadlili na slabšej účasti a tak z kontestu vznikla príjemná „rodinná“ session. Objavilo sa aj zopár nových tvári, ktoré v sobotu nemohli prísť. Medzi nimi bol aj Lukáš Mihalec, ktorému v nedeľu išla karta. Odjazdili sa disciplíny ako Game of S.K.A.T.E., Speed Dracula, Ollie contest, Best Trick. Taktiež pozitívom akcie bola účasť nežnejšieho pohlavia. Už to nebolo len o ollie a shoveit, ale padali aj zložitejšie to triky, hlavne od Julii Brückler.

Na záver si dajme výsledky: Poďme na výsledky. Game of S.K.A.T.E od 15 rokov a Rakúsko: Valentin Schenk (Linz). Najlepší Slovák od 15 rokov: Tomáš Simančík (Bratislava). Najlepší Rakúšan do 14 rokov Luca Marcl (Hainburg an der Donau) Najlepší Slovák do 14 rokov: Tomáš Pajdlhauser (Bratislava). Best Girl GOS: Julia Brückler (Wien), Speed Dracula – Best Trick: Lukáš Mihalec (Bratislava), Highest Ollie: Lukáš Mihalec (Bratislava).

Víkendové jazdenie u našich susedov v Hainburgu dopadol úspešne. Škoda počasia, ktoré rozdelilo akciu na dve časti. Prišlo množstvo jazdcov a znova bol vidieť záujem o skateboarding. Budeme radi, ak sa znova podarí Peťovi Vrbickému a Peťovi Humajovi zorganizovať podobnú akciu. Vychutnajte si foto zo soboty od Lully a Kristiána a snáď sa vidíme na ďalšej akcii.

Taktiež sa plánujú dva preteky Bratisalva-Rakúsko a Rakúsko-Bratislava, kedy sa v Bratislave na Hlavnom námestí stretnú skaters z oboch krajín. Druhý pretek by mal byť niekde v Dolnom Rakúsku. Cezhraničná spolupráca začala na majstrovstvách Bratislavy a prvom Game of S.K.A.T.E. Viac informácií čoskoro. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!