Go Skateboarding Day 2013 - Senica
Streda 03. Júla 2013
Autor: Marek Janoušek
Foto-video: Braňo Poláček, Majka Závodská, Martin Repka
0 komentárov

Go Skateboarding Day 2013 - Senica

Začiatky sú vždy ťažké. No dôležité je nabrať odvahu vykročiť, nevzdať sa svojich snov a hlavne, robiť veci od srdca, ktoré nás napĺňajú. Tí ktorí tento pocit poznajú nie je až tak veľa, no predsa tu takí stále sú. Sú to ľudia, ktorí to čo robia, robia pre ľudí a v tomto prípade platí „by the skaters, for the skaters“. Toto je „motto“ vďaka ktorému si udalosť ako je napríklad HappyEnd Go Skateboarding Day 2013 vryjete do pamäti.

Dobre viem z vlastných skúseností viem, že to v dnešnej dobe žiaľ nie je najľahšie, preto si cením každú takúto udalosť, ktorá je zo skateboardingom spojená a hlavne tu u nás na Slovensku.

Ak si práve pokladáte otázku „prečo to sem vôbec píše“, tak nižšie nájdete odpoveď.

21. jún je medzinárodný deň skateboardingu, ktorý by mal každý skejter osláviť na doske zo štyrmi kolieskami. HappyEnd skateshop v spolupráci s OZ THEEND to milovníkom tohto „športu“ umožnil už druhý rok. Vďaka nečakane vyššej účasti než tomu bolo v minulom roku som bol milo prekvapený a myslím, že ľudia ktorí boli aj minulý rok tiež.

Ľudia sa schádzali pred shopom už od obeda a netrpezlivo čakali kým padne piata hodina. Prichádzalo ich viac a viac. Okrem lokálov prišli známi aj neznámi ľudia napr. z Malaciek, Bratislavy, širšieho okolia Senice a dokonca aj ľudia z Čiech. Čo len padla piata hodina, som vybehol pred shop s plnými taškami tričiek, ktoré boli prvým prekvapením tohto dňa. Takmer každý dostal pamätné triko akcie, ktoré sa sebe nieslo názov akcie ako aj dátum a miesto konania. Takmer každý preto, lebo sme nečakali takú účasť, no ostatní dostali už klasické tričká HES. Ľudia neváhali a hneď si tričká na seba obliekli. Nasledovala spoločná fotka pred shopom a mohli sme vyraziť smer Kunovská priehrada.

Všetci boli takí nadšení, že nás takmer všetci odbehli, no my (ja a Martin Repka) sme ich dobehli a pripojili sa asi v polke cesty resp. až v Kunove na ihrisku pri bufete. Po zdolaní viac ako 5km dlhej trasy od skateshopu až na priehradu resp. na pláž si hneď parta obsadila kopec, ktorý niektorí vkuse jazdili. Kto nejazdil, sa občerstvil a osviežil v priľahlom bufete, alebo si odskočil na pláž, buď sa len tak vyvaliť alebo sa okúpať. Každý si to užil po svojom. Táto chill pohoda trvala až do siedmej a parta si to s nadšením užívala, no to ale nikto netušil čo ich ešte čaká za prekvapenie číslo dva.

Po ceste na späť som všetkých zdržal na ihrisku v Kunove, kde som každého oboznámil s tým, na čo sa ma takmer každý celý ten čas pýtal, že „...čo je to tá súťaž, vyjazdi si svoj cruizer, že čo to znamená?“ a to tak, že sa všetci postavili na pomyselnú štartovnú čiaru, aby som im to vysvetlil. Súťaž spočívala v tom, že od Kunovského ihriska je to do skateshopu približne 3km a ten kto bude prvý v HappyEnd skateshope vyhráva svoj vlastný cruizer.

Parta mi to najprv nechcela veriť a tak som im to musel zopakovať ešte raz. Odštartovaním „tri - dva –jedna - happyend!“ vyrazili takmer všetci smer shop neuveriteľným až zimou striasajúcim tempom do shopu. Ja som spolu s spolu s Martinom a Braňom sadli do auta smer shop, aby sme tam boli prví. Po príchode som nestihol poriadne ani odomknúť a v tom prichádzal Paťo ako jednoznačný víťaz tejto súťaže „Vyjazdi si svoj cruizer“ aj napriek tomu, že na kopci v Kunove zlomil svoju dosku a do Senice uháňal na mojej rybe, ktorá mu bola z počiatku resp. na štarte úplne cudzia. Paťo si to určite zaslúžil a my mu k výhre gratulujeme a veríme, že si svoj nový cruizer patrične užije!

Druhé miesto som nemal v pláne oceniť, ale s prekvapením dorazilo dievča, ktoré na štarte stálo vzadu. S prehľadom nechalo všetkých za sebou a preto si odniesla nové kolieska s ložiskami a toolom aby si to mala ako namontovať.

Ceny boli teda odovzdané a my sme mohli vytiahnuť lavičku pre skejterov a grill pre milovníkov rôznych dobrôt z neho pred shop. Občerstvenie v podobe luxusného pivka zabezpečil susedný pub a ktorý vďaka svojej vysokej návštevnosti zabezpečil prihliadajúcich na dianie pred shopom na ulici. O skejtovanie sa prevažne postaral HappyEnd TEAM a veru, že sa jazdilo, točilo a fotilo až do neskorých nočných hodín vďaka umelému osvetleniu, ktoré sme si zabezpečili.

Ak ste sa dočítali až sem, určite Vám bola zodpovedaná otázka prečo som začal netradične. Musel som sa o to s Vami podeliť a priblížiť Vám, aký zážitok pre mňa tento deň znamenal. To, že prišlo toľko ľudí ma veľmi prekvapilo a dúfam, že budúci rok bude zase lepší s ešte väčšou účasťou než tomu bolo teraz.

Na koniec sa chcem poďakovať všetkým ľudom, čo sa zúčastnili tejto udalosti, ľudom ktorí pri mne stoja,  ľudom ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do organizácie akcie bez ktorých by som to nemal šancu zvládnuť sám a neodmysliteľne sponzorom a partnerom akcie „HappyEnd Go Skateboarding Day 2013."

Marek Janoušek.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!