Grand Prix Beroun 2015 - ako bolo?
Štvrtok 23. Júla 2015
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Grand Prix Beroun 2015 - ako bolo?

Dnes sa obzrieme za Grandprix Beroun 2015, ktorý sa konal cca pred mesiacom. My sme si nemohli nechať ujsť tento sviatok skateboarding v Českej republike. Tento rok sa bol Beroun oficiálna zastávka World Cup Skateboardingu, s čoho vyplývalo, že tu prišlo nespočetné množstvo jazdcov z celého sveta ako USA, Brazília, Chille, Francúzsko, Nemecko, Saudská Arábia, Malajzia či Japonska. Nechýbalo ani domáce zastúpenie z Česka a Slovenska.

Celé organizáciu mal pod palcom Tomáš Vintr, ktorý opäť posunul hranicu organizácie a kvality skateboardingu vyššie. Súťaž začala AM kategóriou, z ktorej víťaz putoval rovno do semifinále PRO kategórie. Tým šťastlivcom sa stal Fanda Šesták. PRO kategória sa jazdila v 10 heatoch po 4 jazdcoch. Kvalifikáciu vyhral náš zástupca Rišo Tury, ktorý to totálne zabil svojimi trikmi všetko flip do. Jeho hodnotenie sa pohybovalo na 94 bodov, čo ho jednoznačne dostalo na prvé miesto. Nasledovalo semifinále kde postupovalo 21 jazdcov. K nim sa pridal minuloročný víťaz Maxim Habanec. Ďalší bol Benjamin Garcia, ktorý je v TOP 3 v hodnotení WCS a samotný výherca AM kategórie Fanda Šesták.

Semifinále sa podobným štýlom ako kvalifikácia, s tým rozdielom, že sa jazdil organizovaný jam. Jediná škoda bola, že súťaž bolo neustále prerušovaná drobnými prehánkami a tak sme museli čakať kým sa počasie zlepší. Nakoniec sa tak nestalo a Grandprix Beroun 2015 sa musel predčasne ukončiť. Výsledky sa brali zo semifinále. Po dlhej porade rozhodcov nakoniec v Beroune na prvom mieste skončil Christoph Radtke z Nemecka, druhý bol Benjamin Garcia z Francúzska, tretí skončil Roger Silva z Brazílie. Na štvrtom mieste bol Maxim Habanec a piaty skončil Rišo Tury. Nakoniec pridávame video z toho najlepšieho čo stihlo padnúť pokiaľ nezačalo pršať. Vo videu uvidíte jazdcov napríklad ako Fanda Šesták, Daniel Rahman, Douwe Macare, Maxim Habanec, Vincent Milou, Alex Mizurov, Martin Pek, Zsolt Karkossiak, Tomáš Vintr, Dan Eliášek, Jonathan Jean-Philippe, Roger Silva, Sierra Fellers, Benjamin Garcia a Rišo Tury. Veríme, že Grandprix Beroun 2016 bude v ešte väčšom štýle ako tento rok. Je to určite jedna z naj akcii v strednej Európe, čo sa týka úrovne skateboardingu, preto by ste si to o rok nemali nechať ujsť!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: grand prix beroun tury

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!