Utorok 24. Júla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Krisitán, Števo Kurilla
0 komentárov

HappyEnd Skate Contest 2012 v Skalici

Menšie, lokálnejšie akcie majú veľkú výhodu oproti takým veľký, akým je na Slovensku napríklad.... vlastne nič, na Slovensku je skoro každá väčšia akcia lokálnejšou. Tak som nechcel začať, ale začal som. Sobota sa zrušila, presunula na nedeľu a jazdilo sa. V Skalici, miestnom slušnom skateparku čo sa týka prekážok a poriadku.

HappyEnd Skate Contest 2012 sa odjazdil v nedeľu, kedy bola predpoveď počasia priaznivejšia. Aj slnko vyšlo a tak sme čakali skvelý skateboarding v podaní riderov zo západu Slovenska, Moravy a ďalších častí krajiny. Prišli chalani z Bánoviec ako Adam Tran, Filip Krchník, Kristián Nugyen a ďalší. S posádkou prišiel aj speaker a zopár rozhodcov. Skalicu a Senicu zastupovali René Fišer, Marek Janoušek, ktorý bol aj spoluorganizátor, Vlado Závodský. Prišiel aj Roman Šercel, minuloročný víťaz kontestu v Skalici Jiří Houka. Z Bratislavy sa očakávala silná zostava. Nakoniec prišiel len Juro Vartík. Okrem neho Braňo Moravčík a ďalší riders.

Dokopy sa na akcii stretlo 22 riders, čo je príjemné číslo. Taktiež príjemné čísla sú: 28, 34, 44, 58, 67, 71 a tka ďalej.. Všetko sa nieslo v pohodovej atmosfére a tak registrácia pokračovala do cca 13 hodiny. Medzitým sa jazdilo, natáčalo. Števo Kurilla stihol popri conteste stočiť aj zopár sérok, ktoré vidíte vo videu. Nikto sa nikam neponáhľal a dokonca aj stres s organizovania akcie opadol. 

Registrácia stála zopár éčok a k tomu dostali riders red bull, aby mali energiu na celodenné jazdenie. Ak im vyhladlo, alebo chceli niečo tuhšie, k dispozícii bol minibarík s čapovanou kofolou, pivom a grilovanými hot dogmi. škoda, že sme Števovi nesplnili sen o skalickom trdelníku, snáď nabudúce. Sny sa plnili ale iným. Komu to neviem, keď zistím, napíšem. Aha v klasickom reporte musí byť spomenuté počasie, tak pome na to! Oblaky, vietor, bezvetrie, slnko, praženica, všetko bolo. Však vidíte na fotkách aj videu. Raz v mikine, raz v tielku. Počasie za nami.

Kvalifikácia začínala keď mala a jazdci jazdili minútové jazdy. Na ukázanie toho čo našmelili doma v obývačke mali dve kolá. Prvé dobabral Juro Vartík, ktorý tuším vrátil jeden trik a to drop z rádiusu. Hehe, ale nie, jednoducho mu prvá nevyšla, no v druhej to posadzil riadne husto a postupoval ďalej. Páčilo sa mi  šmýkanie na konci dosky a potom šialená otočka doskou o veľa a dopad. Ďalší smoliar bol Marek Janoušek, skúšajúc flipa do stopu a out na stupačke. Počas voľného jazdenia mu to išlo fajn, v súťaži ani raz. Najviac v kvalifikácii zabil asi Jiří Houka z Moravy, kerý zadiktoval riadne husto. Jazdy na 95%.

Zaujali chalani z Bánoviec ako Adam Tran, Filip Krchník, Kristián Nguyen jazdiaci príjemné štýlové jazdy celý deň. Predsalen majú slušný park, kde sa dá rozvíjať krásny atletický šport menom skejtbording. Fajné jazdi ukázali aj miestny lokál René flipujúc na rádiusoch a Braňo Moravčík s mega poletom z predu do zadu. Koho by som ešte spomenul? No všetci boli zlatí, peknúčko jazdili celý park, dávali šialeno fanatické triky. Ňuňuňuňuňuňu cmuky na líčka všetkým. Ak sa niekomu zlomila doska, alebo roztrhlo tričko od napínania mega svalov na bicepse, mohol si kúpiť nejaký ten hard aj soft vec v stane, kde ležali a viseli veci z HappyEnd skateshopu a aj Boardlife.sk tričká. Support local shop a aj nás! Tuším sa veľa toho nepredalo, každý chce byť sponzorovaný. Aj ja.

Kvalifikáciu opustilo a do finále postupovalo 10 jazdcov v dvoch gangoch: Skupina 1 – Houka, Nálevka, Tran, Lukáč, Sochor. Skupina 2 – Moravčík, Vartík, Krchník, Nguyen, Fišer. Keďže prvá skupina zmizla, asi išla hľadať trdelník, no zabudli, že je nedeľa a všetko je zavreté. Finále začala teda druhá crew. Každý jazdec mal po minúte dosť a ešte k tomu sa jazdil 5 min street league style jam. Nyjah H. nedošiel a tak to museli odjazdiť chalani. Prvá skupina vystriedala druhú crew, ktorá išla ako prvá, keď prvá nebola na mieste a nemohla ísť ako prvá. Nerozumieš? UTFG.

Najviac zajazdil samozrejme Houka z Moravy, ktorému sa tu páči, lebo sem chodí a vyhráva. Druhý skončil Adam Tran fanatizujúci všetko a k tomu si pribalil aj najlepší trik za 15 minút a to niečo do niečoho hore zábradlím. Tretie miesto bral znova zahraničný jazdec spoza rieky - Tomáš Nálevka. Štvrtý zemiakový skončil Juro Vartík. Najviac ho potešili potítka od sponzora akcie, ktoré si nainštaloval na zápästia a od tej doby sa nepotí a my mu v tomto teple závidíme. Gratulácie chalanom! Ocenení boli aj dvaja mladí rideri s Trnavy. A ako najlepší rider do 15 rokov skončil Kristián Nugyen, ktorý sa dostal aj do finále.

Pauza, hotdog, slnko, výkvas, kofola, redbull, čili čil. Cvakám, kecám a čakám na výsledky, ktoré sú na spadnutie. Medzitým sa v parku fanatizuje, brúsi železo aj obracajú dosky rôznym spôsobom. Ej, no však ešte nie je koniec. Ide best trick. Trval od 15 do 20 minút a jazdilo sa na speed šikmom jaklovom zábradlí typu 7. Fanatizmus predvádzal celý deň aj so svojimi kolegami tam z Bánoviec.

Vyhlásenie výsledkov, 30 sekundové ticho, ktoré prerušilo moje trápne tlieskanie (aspoň že sa pridali aj ďalší traja ľudia). Treba oceniť organizátorov akcie, že aj v tejto ťažkej dobe so svojím core skateshopom sponzorujú a organizujú akciu. Taktiež aj partnerom akcie, ktorí poskytli ceny pre najlepších. Jaj aj Renému, že pekne poupratal park a že sa o neho príkladne stará. Marek Janoušek spolu s HappyEnd bandou si tak zaslúžia internetový potlesk, alebo aspoň liknutie, poprípade šťuchutie. Ich práca šľachtí. Dopíjam piaty Red Bull za sebou, vystreľuje ma  a prenechávam slovo Marekovi.

Marek Janoušek: "Zdravím Vás, v prvom rade by som sa chcel poďakovať sponzorom, ktorí podporili túto akciu bez ktorých by som veľmi ťažko niečo podobné zorganizoval. Rovnako tak mediálnym partnerom, za foto/video materiál a ľudom mne blízkym, ktorí mi pomáhali ako sa len dalo, súťažiacim a divákom za to že prišli, čím akcia mala na prvý ročník tohto contestu veľmi pohodovú atmosféru. No a na záver, aby som nezabudol, že najväčšia vďaka za pomoc v organizácii patrí mojej priateľke, bez ktorej by som bol stratený. Ešte raz Ďakujem! Enjoy!"

Pekne napísané Marek, až sa mi to nezdá. Dúfam, že nevymeníte skate za kolobežky a vidíme sa aj o rok vo väčšom počte v Skalici. Pá pá. No a samozrejme si vyčíhajte fotky, snáď som tam len tak nepobehoval a neposliloval tou železnou či megnéziovo-horčíkovou krabicou. Pekne všetky v ::: Galérii :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!