Hotzone.tv Park Opening 2016 Hintertux – začiatok sezóny ako má byť
Štvrtok 06. Októbra 2016
Autor: Boardlife
Foto-video: Monepic, BLF
0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening 2016 Hintertux – začiatok sezóny ako má byť

Hotzone.tv Park Opening na rakúskom ľadovci Hintertux je už klasickým a pre nás najpríjemnejším začatím sezóny. Na otváračku Hintertuxu cestujeme cca od roku 2005 a každý krát to je iné. Raz tri dni slnka, vysokých teplôt a slashového snehu, druhý krát tri dni hmly, silného vetra a -15°C, niekedy kombinácia týchto dvoch počasí. Inak tomu nebolo ani v roku 2016.

Betterpark na Hintertuxe je vždy postavený podľa aktuálnych podmienok. Už dlhšiu dobu je známe, že vychýrená hintertuxská halfpipe nestojí, no za to ostatné skokové a rialové prekážky sú v slušnom počte.

PRO Line - tentoraz pozostávala z dvoch veľkých skokov rozmerov table cca 15 metrov. Čudujete sa prečo len dva? No lebo na stavbu veľkých skokov treba veľa snehu a tak sa shaperi a organizátori rozhodli radšej investovať materiál a ľudskú silu do prekážok, ktoré si zajazdí väčšina riderov.

Medium line – pozostávla zo štyroch platforiem so skokmi rôznych dĺžok a tvarov. Všetky však boli bezpečné a robené na „americký“ spôsob, že nemáte pod sebou obrovskú dieru, ale table kopíruje trajektóriu vášho letu.

Easy line – pozostávala z troch platforiem s mini bezpečnými skokmi, kde sa mohol každý rider poriadne ponaťahovať a rozoskákať po dlhom lete. Samozrejme aj tie boli riešené bezpečným tvarom.

Jibová línia – nasledovala po spojení všetkých týchto troch skokových častí, resp. ešte niekde nad ňou ste mohli nájsť zopár zábavných prekážok railového typu. Rovné ropovody, double kink, rainbows, bedničky, polejamy, obrovské rúry a veľké množstvo iných zábavných a technických jibových prekážok ste mohli jazdiť celou cestou až ku kotve. Snowpark sa tiahol až na rovinu, ktorou sa dostanete na vlek. Výborné a ani chvíľka odpočinku.

Prekážky boli v stave akému zodpovedala situácia. Keď bolo teplo a slnko, boli slashové no a keď sa k tomu pridalo niekoľko tisíc riderov, na záver boli pekne rozbombardované. Určite sa neoplatí vyspávať do jednej a potom ísť jazdiť. V celku sa však shaperom počas celého dňa darilo udržiavať prekážky v jazditeľnom a bezpečnom stave.

Piatok

Vráťme sa na opening. Začal v piatok, kedy bol skvelý deň na jazdenie. Slnko, veľmi málo ľudí, príjemné teplo cca +3°C. Veľká pohodička, žiadny stres. Ideálne počasie pre pros, aby si odskúšali veľký skok. Počas dňa sme videli riderov ako Werni Stock, Clemens Millauer, Mario Kaeppeli, svetová hviezda Marko Grilc a veľa ďalších. Zo Slovákov to bol len Zolo Strcuľa, ktorý prišiel spolu s českou partiou Dušan Kříž, Petr Horák a Miki Pajer. Piatok na parádu. Kto si chcel otestovať nejakú dosku z novej kolekcie viacerých značiek, nebol problém. K dispozícii bolo cca 40 značiek, z ktorých väčšina ponúkala produkty na testovanie. Piatková noc patrila videopremiéram a party. Pozreli sme AfterForever od Absinthe Films, krátky dokument od Mone Monsbergera a video od Method Magu.

Sobota

Počasie sa začalo zhoršovať a polooblačnosť, ktorá bola hlásená nevyšla. Hmla sadala stále nižšie a nižšie, čiže skákanie na veľkých skokoch sa nekonalo, všetko sa to presunulo na medium line a tam sa šantilo, pokiaľ sa niečo videlo. Vo veľkom sa využívali najmä jibové prekážky, na ktoré nepotrebujete až tak vidieť. Prebehol aj Go Pro Kids Shooting. Mladá krv diktovala na ľahších prekážkach a cenné rady poskytovali pro rideri. Znova sa celý deň testovalo. Večer hlavná party v Hohenhaus Tenne a tancovačky do rána.

Aktivity sa po jazdení presunuli na údolné parkovisko pred prvou lanovkou na ľadovec. Z Red Bull party auta hrala hudba, grilovala sa tekvica, pumpovalo na pumptracku či už na skate, alebo bicykli, hrali sa hazardné hry o vecné ceny od sponzorov. Dokonca prebehol aj mini koncertík. Vychutnávala sa pohoda po jazdení a pomlay sa začali ľudia pripravovať na večernú party.

Nedeľa

Počasie ešte horšie. Väčšia hmla, vietor, chladno a dážď. Kto však jazdil na strednej kabínke, mohol si vychutnať prijemnú viditeľnosť a kreatívnu zjazdovku, pripomínajúcu u-rampu v Jasnej v roku XY. Bohužiaľ v parku a pred reštikou hmla. No a práve pred reštikou sa mala konať LibTech Cash for tricks. Dve jibové prekážky, medzi nimi gap a kopec trikovania. Chalani z Lib Tech si pre najlepších pripravili množstvo bankoviek v sume 350€. Rozdávali sa 5€, 10€, a za najhustejšie triky aj 20€. Komu sa nepošťastilo dať trik za bankovku, mohol získať aspô vecné ceny od Lib Tech a rodiny Mervin. Nedeľný večer patril znova dvom videám. Fourth Phase od Red Bull Media House a najnovší počin od Think Thanku. K tomu pivo a tvrdé a o zábavu do rána bolo postarané. My však nežúrujeme, lebo sme si pozreli predpoveď.

Pondelok

Sa čudujete, čo robíme v pracovný deň na ľadovci. No pondelok mali Nemci prázdniny a tak organizátori urobili tohtoročný Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe štvordňovým, tj. až do pondelka. Kto sa nespil ako doga, tak bol odmenený prašanov v množstve cca 10 cm. Dávame si asi 6 jázd, prášime čo to dá a s úsmevom na tvári sa lúčime s Hintertuxom. Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe znova na výbornú. Rozjazdenie ako má byť, kultúrne vyžitie taktiež na výbornú no a testovanie taktiež zamiešalo karty predvianočných nákupov.

Ďakujeme organizátorom, shaperom, stredisku, Celine a Muckovi a vlastne všetkým, vďaka ktorým sme sa mohli na Hintertux vydať.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: hintertux sneh pow hotzone.tv opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!