Streda 05. Októbra 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Kristián, Robo Ludrovský
0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2011

Väčšina jazdcov má vo svojom kalendári, notese, zápisníčku, alebo hocičom na čo sa dá písať, poznačenú jednu dôležitú udalosť. Je ním Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe. Tento rok sa však opening konal nezvyčajne skoro, už od 30. septembra. No a prečo ho má množstvo jazdcov poznačený?

Odpoveď je jednoduchá. Tešia sa na prvý kontakt zo snehom, skvele vyšejpovaný park, množstvo prekážok rôznej obtiažnosti, videopremiéry, party a hlavne na jazdenie. Dátum 30.9. – 2.10. sme mali poznačený samozrejme aj my v redakcii. Po letnej sezóne plnej, skateboardingu, surfingu, wakeboardingu a ostatných činností sme sa tešili na sneh. Predpoveď bola priaznivá na všetky tri dni. Sunshine, bezvetrie, teploty v parku okolo +7°C. Ideál, resp. až na tú teplotu.

Viac fotiek nájdete samozrejme v ::: GALÉRII :::

Bratislavu opúšťame v redakčnom zložení Robo Ludrovský ako kameraman a ja ako vodič a obsluha foťáku. Pre Roba to bol jeho prvý výlet za natáčaním snowboardingu na takých horách a v takom meradle. Čiže o 3:00 ráno opúšťame Bratislavu a za svižných 7 hodín (keďže nie sme piráti ciest a dodržujeme predpisy) sme na mieste.

Piatok začíname rozjazďovaním. Obaja sme po dlhšej pauze. Ja po zranení 1,5 roka bez dosky a Robo nestál tuším 8 rokov poriadne na doske. Ako prebieha vývoz na Hintertux opisovať nebudem, stačí sa previezť troma lanovkami a ste na vrchole. Ľadovca samozrejme. Hneď nás zaujal každoročne ustupujúci ľadovec. Ak to takto bude pokračovať aj naďalej deti našich detí si na Hintri moc nezajazdia. Predpoveď neklamala, brutálne slnko (samozrejme, že sme sa zabudli natrieť) teplota okolo +6°C na tope vo vyše 3200m.n.m. Neskutočné!!

Po rozcvičke sa ostávame do samotného snowparku. Je krásny ako vždy. Teda niečo je tu nové a niečo ostalo. Bohužiaľ, niečo sa aj stratilo. K dispozícii sú dva Pro kickre s table cca 17 metrov, k tomu „normal“ línia skokov, ktoré majú okolo 6 metrov. Následne jibová časť. Zámerne som vynechal halfpipe a corner.

Obe prekážky tam boli. Ale nie také, na aké si spomínam z pred troch rokov. Corner maličký, halfpipe taktiež. Nedostatok snehu, už vyše týždňa panujúce vysoké teploty poznačil aj tieto skvosty. Pribudlo však niekoľko jibových prekážok ako megarúry, megapolejam, l-kový rail, klasické bedňové C, street dvojtrubky.

Komu sa nechcelo hopsať na kickroch alebo brúsiť železo, mohol si len tak voľne jazdiť na zjazdovkách, alebo hopsnúť cez platformy. My sme využili hlavne túto možnosť. Ako som už spomenul, vysoké teploty robili zo snehu ťažkú brečku a jazdenie bolo každou hodinou namáhavejšie. Stálo to však za to. Piatok bol skvelý, málo ľudí, prázdna zjazdovka aj čakačka na skoky bola minimálna. Po jazdení radler, opaľovanie a kecanie s kolegami z Čiech. Tip top piatok.

Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe nie je známy len svojou kvalitnou organizáciou, parkom, jazdcami atď, ale aj príkladnou starostlivosťou o médiá. Skvelá večera a následná exkluzívna videopremiéra filmu Euphoria od Argon Films len pre médiá a organizátorov. K tomu Monster, vodka, weissbier, vínko a warm-up party. Ešte jedna pikoška, chalani od Argon Fims dokončili video asi 3 minúty pred samotným premietaním.

Viac fotiek nájdete samozrejme v ::: GALÉRII :::

Sobota 1.10.2011 – raňajky a hybaj na svah. Teda len ja. Robo dostal úpal a nevládal vstať ani z postele. Bola to veľká škoda, lebo sa tešil na sobotňajšie natáčanie, nové skúsenosti a jazdenie. Po raňajkách ma čakala menšia nepríjemnosť, státie v rade na lístky cca hodinu a niečo. Nevadí, keďže to bola len jediná nepríjemnejšia skúsenosť na openingu, teda okrem Robovho stavu, tak Hotzone.tv Park Opening dopadol veľmi dobre.

Nič som však nezmeškal, keďže v rade stál aj komentátor celého eventu. Od cca 12 sa začalo jazdiť na dvoch pro kickroch. Chalani si dávali úplne skvele. Vidieť bolo jazdcov európskeho formátu ako: Marko Grilc, Chris Kröll, Herby Thaler, Reini Rieser, Alex Walch, Arthur Longo, Peter König, Elias Elhardt, Roppe Tonteri, Marco Smolla a mnoho ďalších.

Bohužiaľ, nemohli ukázať všetko čo vedeli, snehové podmienky a teplota vzduchu to nedovoľovali. Sneh sa rýchlo topil a bol problém nabrať rýchlosť na druhý skok. Aj tak sme videli double backflipy, double rodea, 7-9-10 rotácie, štýlové airovačky a aj one foot (od 14 ročného Rolanda Tschodera). Kým pros využívali veľké dva kickre, menej odvážni a vyjazdení si dávali strednú líniu skokov.

Viac fotiek nájdete samozrejme v ::: GALÉRII :::

Slovenskí jazdci. Kategória sama o sebe. Po minulé roky sme boli zvyknutí na ich prítomnosť na openingu. Je to tradičná akcia, stretnutia, jazdenie, zábava, party. Tento rok sa tu však neukázal žiadny z top slovenských jazdcov. Veľká škoda. Našťastie tu bolo vidieť menej známych jazdcov zo Slovenska, alebo snb turistov, ktorí si prišli pojazdiť.

Bratia Česi tu mali Romana Dlauheho, Dareka Bergmanna, Štepána Rokose, Tomáša Tuzara a ďalších a ďalších top jazdcov. Pravdou ostáva to, že sobota bola už riadne naprataná. Stovky jazdcov z celej Európy si chceli pojazdiť. 

Jazdenie však nekončilo na svahu, po tretej hodine sa presunulo pred údolnú lanovku. Jazdil sa ollie contest, skákalo sa do bagu, jazdil sa zábavný skate slalom, hral Dj, pilo sa pivko a to všetko za hojnej účasti jazdcov, ale aj divákov. Sobotňajší večer patril oficiálnej premiére videa Euphoria od Argon Films, veľkej žúrke a všetkému čo k tomu patrí.

Večer patril už spomínanej premiére a megaparty. Mega pre to, lebo sa na nej stretlo mega ľudí, až sa hýbať nedalo. My radšej s Robom čítame knihu a tak sme party sledovali z postele. Na raňajkách sa naše tušenie o plnom parkete potvrdilo. Gabika však reprezentovala Slovensko na party hrdo. Do rána.

Viac fotiek nájdete samozrejme v ::: GALÉRII :::

Nedeľa bola pre niekoho ťažšia, pre iných nie. Jazdilo sa už od rána. Okrem voľného jazdenia prebehli dve organizované akcie a to Billabong kids shoot a Cash for tricks. Na prvej akcii si zajazdili najmenší a ukázali, že aj v takom veku sa jazdí. Cash for tricks session prebehla pred reštikou na jednom zábradlí a jibovalo sa vo veľkom štýle. Výsledky z rôznych súťaží prebiehajúcich oba dni, si pozrite v našej správe. Taktiež tam nájdete aj oficiálne videá od organizátorov.

Ták, na záver zhodnotenie. Hotzone.tv park opening je každoročne skvelým začiatok snowboardovej sezóny. Nenechajú si ho ujsť top jazdci z Európy, množstvo médií, fotografov, filmárov, ale aj obyčajných jazdcov, čo sa chcú len povoziť a zažiť super atmosféru. Park opening je veľkým stretnutím všetkých, čo sa okolo európskeho snowboardingu motajú.

Chýbať sme nemohli ani my. Počasie vyšlo, aj keď bolo až príliš teplo. Dátum bol tiež neobvyklý, ale všetko bolo tip top. Chválime a tešíme sa na ďalší opening, alebo jazdenie na Tuxe.

Viac fotiek nájdete samozrejme v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!