Utorok 30. Októbra 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Isenseven - Fools Gold recenzia

Isenseven patrí k jedným z najlepších svetových snowboardových videoprodukcií. Toto naše tvrdenie dokazujú posledné roky videami ako Kaleidoscope (2011), Don't Panic (2010), Let's go get lost (2009), Teenage Love Graffiti (2008), Uebermovie (2007), Prediculous (2006) a ďalšími. Určite minimálne jedno video vám niečo hovorí. Ich najnovším počinom je Fool's Gold a my vám prinášame recenziu.

Pred samotnou recenziou si povieme, kto sa o Fool's Gold postaral a koho uvidíme jazdiť. Nemeckú produkciu reprezentuje trojica Alex Schiller, Tom ElliottVincent Urban. Zoznam jazdcov je taktiež zaujímavý. Staré tváre, ale aj nováčikovia. Alex Tank, Benny Urban, Tobi Strauss, Fips Strauss, Peter König, Tom Klocker, Luka Jeromel, Marco Smolla, Colin Frei, David Bertschinger Karg, Kevin Bäckström, Ludwig Lejkner, Wojtek Pawlusiak, Dani Rajcsanyi, Christophe Schmidt, Michael Miethig a ďalší. Poďme na video (ak si však chcete pripomenúť Kaleidoscope 2011, klikajte sem).

Už dávno nie je kúpené DVD len obyčajným plastovým obalom s lesklou malou platňou vo vnútri. Kreativite sa medze nekladú a tak aj po kúpe originálneho DVD od Isenseven - Fool's Gold máte v rukách obal s tvrdeného papiera, veľký plagát, stickerky, samozrejme DVD, ale aj zaujímavú knižku. Predsa len je to iný pocit, keď máte video vo vašom PC zabalené do „foldra“ ako keď ho máte medzi ostatnými videami v peknom obale.

Úvodné menu je klasika Play Movie – Parts – Bonus Stuff. Neváham a púšťam celé video. Úvodné predstavenie sponzorov za hudby Tin Sparrow - Fools Gold. Začiatok peckový a som navnadený na celé video. Po sponzoroch prichádza predstavovačka jazdcov. Prvé tri minúty z vyše 42 minút videa je za nami. Prichádza prvý rider Ludwig Lejkner. Zábery z detstva, severská hudba Den Svenska Bjornstammen - Svalkar Vinden. Úvod je venovaný street jibovačke a zábradliam na sto spôsobov. Mihne sa aj zopár skokov, no na záver znova kopec železa. Príjemný to pojazd hneď na úvod.

Meníme hudbu aj jazdca. Hrá The Minutes - Black Keys a jazdí David Bertschinger Karg. Hudba sa zrýchlila a mesto sme vymenili za hory, železo za pow pow. BC freestyle kombinovaný so zaujímavými spotmi, ktoré nie sú len dobre jazditeľné, ale aj zábery na nich vyzerajú skvele. 5-7-9 a niekoľko doublov v prašaníku, ktorého minulú sezónu bolo naozaj veľa. Tretím partom prispel Peter König a hrá mu Django Django – Default. Peter začína svoj part jibersky a to veľkým gapom do railu. A pokračuje ďalej, ale nie dlho. Rýchly predchádzajúci part strieda Michi Zirngibl. Množstvo streetu, obrúseného železa, ale aj zopár pádov. Peter však neodišiel a vracia sa v skokovej časti. Páli točky na všetky smery, najviac sú však posledné mega skoky na mega skoku. Bs 1260 dovidenia.

Simon Gruber prichádza vo funky shred časti. Obrovský corner a k tomu zopár slušných transferov do jibovačiek. Na zopár trikov sa pridáva aj Mario Käppeli, ktorý ich spoločný trojpart ukonči spin to win delom na megaskoku. Mení sa hudba, menia sa jazdci. Znova je úvod zložený zo starších vhs záberov, ktoré sa preklopia do nových. Hudba The Dovers - I Don't Know What To Do a Dani Rajcsanyi ako rider. Jibing, jibing a ešte raz jibing. Medzi ním čudné tetovania a zábery na mládež. Oživenie prinášajú Colin Frei a Luka Jeromel za tónov Electric Guest – Jenny. Colin má rád hlavne veľa snehu a hopsanie v ňom a tak aj vyzerá jeho profil. Veľa skokov v prašane, len veľmi málo polojibu. Ako sa blížila sezóna k záveru a bolo aj menej snehu, tak aj Colin presedlal z prašanu na slashový sneh, no kickre ostali. Luka Jeromel má taktiež príjemný profil, kedy ho uvidíme na kickroch, no pridáva aj zopár jibových lahôdok.

Gitarka, kľudná hudbička a Alex Tank v spoločnom parte s Benny Urban a hudby od Graveyard - The Siren. Ako prvý začína Alex. Železo, zábradlia, schody, múriky, gapy a množstvo jibových vecičiek. Alex jazdí hlavne štýlovo a to je podstata dobrého videa. Darom sa niekto vrhá do šialeností, keď lieta ako handra. Alexa strieda Benny, hudba ostáva. Ostávajú aj podobné spoty a jibový duch oboch chalanov. Zaujali aj spoty. Možná chodíte okolo zábradlia, gapov, múrikov každý deň a nikdy by vás nenapadlo, že by sa to dalo jazdiť. Blížime sa k záveru. Jedna skladba viacej jazdcov. Tom Klocker, Fips Strauss, Tobi Strauss a Kevin Backstrom jazdia za hudby od The Neighbourhood - Sweater Weather. Part plný jazdenia v prašane, freestyle v prašane a proste všetko v mega prašane. Jasné, že sa objaví niečo z ulice, ale v rámci partov je to aj tak o BC. Skvelé!

Predposledným partom prispel Marco Smolla. Začína jarným jazdením, ktoré prechádza do zimného, ako iste viete, plného snehu. Najviac záberov je z BC jazdenia, skoky a zopár vecí so železom, ale len tak zľahka, aby sa nepovedalo. Aby sme nezabudli na hudbu The Oh Hello's. Prichádza záver a sním aj snowboardový velikán Wojtek Pawlusiak. Začiatok je v poľskej dedinke, no hlavná jazdecká časť na streete. Kto aspoň trocha pozná Gniazda, viež, že je to streetový diktátor. Problém mu nerobí žiaden rail, ani zakrivený, ani rovný a mega dlhý. Určite najlepší jib part videa. Aby sme nezabudli na soundtrack: Wye Oak – Civilian.

Outro. Dozviete sa z neho, kto pomáhal natáčať, produkoval, komu treba poďakovať. Zábavná je hlavne ďakovačka jazdcov určená sponzorom. Naozaj stylo. Sumarizácia huby použitej vo videu taktiež nesmie chýbať. V bonusovej časti vás čaká niekoľko zaujímavých videí z cestovania a natáčania videa. K tomu zábavné scény, ďalšie desiatky minút zábavy. Video Fool's Gold od Isenseven je skvelým pokračovaním kvalitnej roboty, ktorú chalani odvádzajú. Videá od Isenseven nie sú len zmesou záberov, jazdenia, ale je tam kus umenia, zaujímavé scény a spracovanie záberov. Podporte ich kúpou originálneho DVD, nech aj o rok máme kvalitné pozeranie.

Web: www.isenseven.tv
Isenseven - Fools Gold na iTunes

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!