Pondelok 12. Septembra 2011
Autor: Michal Maco
Foto-video: Samo Csáder, Michal Maco
4 komentáre

Janko Mihala videoprofil + interview

Pokiaľ by bol ešte stále aktuálny pôvodný plán, točili by sme momentálne s Janom ďalšie zábery do plnoprofilového videa. Čo však osud nechcel, pred pár týždňami som prišiel v Monacu o kameru a tým pádom bol celý tento plán narušený. Rozhodli sme sa preto tohtoročný materiál, ktorý už bol k dispozícii, zostrihať do kratšieho, no za to kvalitného partu a popri tom aj trochu Jana vyspovedať.

BL: Servus Jano, začína školský rok, a teba čaká tuším posledný rok. Mám pravdu?
Ahoj Mišo. Hej idem do štvrtého ročníka na gympli v Novom Meste. Ale prerábajú nám školu akurát tak to máme teraz také voľnejšie. Napríklad teraz nesedím v školskej lavici, ale robím s tebou rozhovor doma.

BL: A čo spolužiačky? Rastú do krásy? Možno by naše čitateľky zaujímalo ako je na tom tvoj relationship status, hehe..
Ježííš to ani nespomínaj. V našej triede sú najkrajšie dievčatá na škole!! Chcelo by to na Boardlife fotku :) Môj relationship status je Single a čitateľky v každom prípade pozdravujem.

BL: Môžeme ti dať do rozhovoru fotku spolužiačky ak chceš, ale musí byť pekná, hehe.  Ako ináč ty a maturity? Už začínaš pociťovať stresy? Myslíš že budeš popri tom aj zvládať nejaké to aktívnejšie skejtovanie?
Radšej nie lebo potom by sa mohli uraziť ostatné a to nechcem riskovať.  A maturity sa moc nebojím skôr mám strach z prímačiek na výšku, lebo tam už nebude také "rodinné" prostredie aké sa vybudovalo za 3 roky na strednej. A na skate sa vždy nájde čas, keď už nebude toľko času na cestovanie tak sa aspoň odreagujem v skate hale v NM.

BL: Dobré že spomínaš skate halu v NM, hneď sa k nej dostaneme. Chcel od teba ešte vedieť poslednú vec ku škole: výšku už máš vybratú? Resp., vyberáš si miesto výšky podľa lokálnych podmienok na skejtovanie?
Tú istú otázku dostávam od maminy skoro každý deň. Mám nejakú predstavu kam chcem ísť, ale potrebujem aby ma v blízkej dobe niečo osvietilo a aby som si bol na 100% istý že TU CHCEM ÍSŤ. A možno sa to stane až na škole kto vie. A vedel by som si predstaviť chodiť na výšku v Košiciach, alebo Prahe. Tam sa dá super pojazdiť, len bude si treba zvážiť priority škola vs. skate. Ale ako som povedal vyššie na skate sa vždy nájde čas.

BL: Presne tak, výška zas nie je až taký konzument času. Skorej ešte nejaká práca popritom to vie človeku niekedy sťažiť. Vidíš, ako si na tom ty s prácou či brigádou? Si v tomto aktívny či mama je tvojou výplatnou páskou?
Hehe no s prácou som začal byť aktívny až tento rok. Mal som dve brigády a tá druhá bola vo fabrike. Budík o 5:00 a 8 hodín som sa tam nudil. Tam sa nedalo nič iné ako sedieť a počúvať rádio Regina. Takže som sa rozhodol že budúci rok to začnem vybavovať skôr a hádam sa mi podarí pracovať vonku na lehátku s opaľovacím krémom a.k.a. správca vodných bicyklov na pláži na Zelenej vode. To by sa mi páčilo. A od rodičov stále dostávam vreckové takže ak sa všetko neminie na cestovné môžem si občas kúpiť aj nanuk alebo pozvať dievča na drink.

BL: Vidím, že rozpočet máš správne nastavený, hehe. Ok, poďme radšej k aktuálnej novinke z tvojho regiónu, skate hale v Novom Meste nad Váhom. Prezraď, aký je momentálny stav tohto projektu, a ako vlastne prišlo k tomuto znovuzrodeniu, keďže halu ste už u Vás nedávno mali.
Neviem či nedávno je to správne slovo, lebo keď 3 roky nemáš kde jazdiť to je celkom dlhá doba. Ale s týmto projektom začali chalani, ktorých som vôbec nepoznal asi pred rokom. Otec jedného z nich nám vybavil stretnutie s primátorom. Hodilo sa nám do kariet že sa blížili voľby a ešte aj to, že vojenské sklady (čo je areál asi štvrtiny mesta) sa dostal pod správu mesta. Takže si primátor dal skatepark do svojho volebného programu a dohodli sme sa, že to bude v hale a bude sa dať jazdiť celý rok. Od začiatku roka sa hala rekonštruovala, elektrika, voda, kanalizácia, a pričinili sme sa o to aj my jazdci, natreli sme steny a podlahu. Skatepark ešte nie je hotový a všetky aktuálne info sú tu, aj na fan page. Tak dúfam že si v nej čoskoro zajazdíme.

BL: Fíha, no znie to veľmi povzbudzujúco, a dúfam že aj inšpiratívne pre jazdcov v ostatných mestách. Celkovo sa v poslednom období na slovenské pomery "roztrhlo vrece" s projektmi skejtparkov. Chodievaš si do týchto nových parkov aj osobne zajazdiť? Kde ťa u nás chytilo jazdenie najviac za srdce?
No ono treba mať hlavne šťastie na okolnosti ,lebo žiadne mesto ti nedá nič len tak zadarmo. Z tých nových skateparkov som bol len v Skalici na chvíľku zajazdiť. Ale najviac ma to bavilo, keď sa točil tento profil. Dáš možno jeden trik za deň, ale potom to stojí za to a ten pocit je o to lepší, že to máš aj natočené a že je to na ulici a nie v parku. Super to bolo v Trenčianskych Tepliciach tam sa nám podarilo dostať aj na Artfilm a aj zakaliť so zaujímavými ľuďmi.

BL: Hehe, áno Trenčianske Teplice a Artfilm boli skvelé! Keď si už pri tom, skús trocha zaspomínať na natáčanie tohto profilu. S ktorými trikmi si sa najviac vytrápil, prípadne ktoré ti spravili najväčšiu radosť. Stali so počas natáčania či výletov aj nejaké zábavnejšie príhody?
No trápil som sa dosť s crooked bs lip na Strahove čo je last trik. A ešte aj s fs pop do nosegrindu vo Viedni. Ale napríklad prvá sérka na staline čo som ani moc neveril že dám padla do 15 minút. A zábavnejšie príhody to boli určite kalby počas natáčania v Barcelone a v Trenčianskych Tepliciach, ale to tu nebudem rozvádzať!  Ale celkovo som s profilom spokojný točilo sa to od jari a posledný záber sa natočil v prvé dni letných prázdnin. Len škoda že som nestihol natočiť schody a väčšie veci, tie som si nechával na jeseň.

BL: Áno, na kalbu v Barcelone spomínaš asi v najlepšom najmä ty, hehe. Stihol si ináč aj popri točení prejsť aj nejaké závody, či už u nás alebo v zahraničí? Čo si celkovo myslíš o tejto sezóne organizácie pretekov u nás? Akým smerom sa uberáme?
Bol som na väčšine slovenských a tiež v Čechách na Mysticu a ČSP v Pardubiciach. No je to tento rok u nás také slabšie ale ja som nikdy závody neorganizoval a myslím, že je s tým dosť práce. Ani do veľa vecí nevidím takže si nedovolím tvrdiť, že je to niekoho vina. Problém je asi v tom, že veľmi málo ľudí na Slovensku sa snaží. Preto najväčší rešpekt tým ktorí nejaký ten závod zorganizujú a podporia scénu.

BL: V tom máš úplnú pravdu, preto treba vzdať obdiv tým, ktorí to u nás ťahajú, menovať radšej nebudem. Úroveň závodov aj parkov má značný vplyv aj ďalej na mládež a začínajúce talenty. Zaujal ťa u nás niekto v poslednej dobe, o kom si myslíš že by to mohol dotiahnuť ďaleko?
To si píš. Chalani z Bánoviec nad Bebravou sa strašne vyjazdili. Hlavne Kristián Nguyen je strašne mladý a nebojí sa toho. Aj Riško Dabóczi sa dosť vyjazdil ako som videl z videa na štvanici. Ja len dúfam že aj z Nového Mesta vyrastú nové talenty keď už budeme môcť jazdiť celý rok.

BL: Myslím si že hala vám určite pomôže, veď sám si toho príkladom. Teraz otázka z trocha iného športového odvetvia. Viem o tebe, že si náruživým fanúšikom basketbalu, čo si už neraz počas tripov dokázal. Povedz ako si sa k tejto záľube dostal a či aj basketbal pravidelne sleduješ v médiách.
No hej je to taký môj druhoradý koníček. Dostal som sa k nemu cez školu a ako škola sme sa prebojovali tuším až do krajskej súťaže minulý rok (viem že kebyže ju vyhráme tak ideme na celoslovenskú). Ale tam to už bol trochu iný level ale aspoň som mal česť hrať proti budúcim stars slovenského basketbalu  Dvaja z nich tuším už majú zmluvy v Turecku. A sledujem NBA na internete, ale tento rok sa nejako nedohodli a nebude sa to celé konať...Škoda no.

BL: Čiže nič pre v telke na tento rok, hehe. A keď už sme pri basketbale, čo vravíš na aktuálny tím Miami Heat a najmä prestup LeBrona Jamesa k ním?
No nečudoval som sa že Lebron prestúpil z Clevelandu lebo keď má jeden hráč ťahať celý tím k titulu tak to by nedokázal ani Jordan za mlada. Len teraz mu asi v Miami chýba hec kto vie. Moc mu to nešlo túto sezónu. Ale on sa nájde..

BL: Ok, blížime sa ku koncu nášho rozhovoru, miesto klasickej ďakovačky by som ti chcel poskytnúť priestor na vymenovanie ľudí, prípadne spoločností, ktorí ti zatiaľ najviac pomohli počas tvojej skejtovej kariéry a ktorých snahu a aktivity si najviac ceníš..
Rodičia, Sponzori: Quiksilver, Foomo Skateboards, Foomo Hardware, Urban Traveler Wheels a KznShop. Potom všetkým kameramanom a fotografom hlavne Tebe, Driewkovi a Cibimu. Tomášovi z Park77 a všetkým kamarátom za psychickú podporu. A samozrejme ďakujem aj celému tomuto vesmíru že náš to tu drží pohromade!

BL: Aj my ti ďakujeme za tvoj čas a tvoje slovo a prajeme veľa šťastia. 

Video by Michal "Greg" Maco a fotky Samuel Csáder.

Hodnotenie:

Komentáre

4 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

shulec
shulec super
Pridané: 22:30 20.09.2011
Boardlife
Boardlife Kudy: Zatial je len tu.
Pridané: 20:32 19.09.2011
anonymic
anonymic videjko si najdete uz aj na skatevideosite! inak super, obrovsky big up
Pridané: 20:00 19.09.2011
Čítaj viac komentárov ...