K2 Spring Session 2015 – ďalší príjemný víkend
Pondelok 27. Apríla 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

K2 Spring Session 2015 – ďalší príjemný víkend

Máme radi Spring Sessions. Počasie, pohoda, kreatívny park, kopec ľudí a oveľa viac. Prvú Spring Session sme mali v stredisku Jasná – Nízke Tatry, druhá prebehla tiež v TMR stredisku a to na Štrbskom Plese. Hlavným rozdielom medzi týmito dvoma akciami bolo počasie.

Žiadne mínusové teploty, žiadnych 5 cm čerstvého snehu a žiadny ľad. Hold na Štrbskom si to vedia vybaviť. Shredi it All Spring Session nastavila latku jarných pohodových akcií veľmi vysoko. Od K2 Spring Session sa tak očakávalo taktiež veľa. Ako bolo? No super!

Už tretia akcia čerpala z kapitálu, rozumej snehu, ktorý ostal po Sony Xperia Snowboard Feste. Skoková platforma tak vítala poctivý 9 kicker s table cca 9m. Skok, aj napriek slnku a teplému vzduchu, vydržal skoro celý deň. Jedinou malou chybou krásy bol dopad. Aj na záver sezóny si treba poriadne popreťahovať kĺbové puzdrá, porozťahovať menisky a poštekliť krížaky. Pred kickrom sa nachádzala ešte kinknutá rúra.

Skok nebol jediným lákadlom víkendovej akcie. Využívali ho hlavne skokani a jazdci, čo holdujú pocitu letu viac, ako brúseniu železa. Vidieť na ňom bolo štýlové graby, trojky, ale hlavne sedmičky do viacerých strán a aj s corkom. Matej Matys si vyslal aj dvojité salto mortále vzad. Zo štýlu sa nám najviac páčil jeden Čech s vešiakom na ramenách, Kubo Brziak, Dropka (alebo to bol Dávid T.?), Štróka a ďalší. Zuzka Medlová si koprckala Bs rodea, len s dopadom, ktorý bol naozaj obtiažny to bolo horšie.

Kto nechcel lietať, mal vedľa skokovej platformy dve jibové prekážka a to širokú jemne kinknutú bedňu a taktiež jemne kinknutý rail. Nasledovali prekážky ako: rovná bedňa, skoro rovný rail, cisterna s možnosťou shredenia aj do boku, rovná hrubá rúra, ďalšia bedňa, polejam, rovný jakel, strieška s rúrou bedňa v štýle street. Všetko príjemne jazditeľné, len tá rýchlosť. Kto nevoskoval, mal problém na mokrom snehu.

Jazdcov prišlo neúrekom, skoro 90 registrovaných riderov je peknou vizitkou akcie. Poľsko, Čechy, samozrejme domáci z viacerých kútov od Bratislavy až po Zlaté Piesky, lebo tam končí Slovensko. :) Ale nieee, samozrejme až po východ Košice, Prešov. Celý deň sa jazdci motali parkom, alebo chillovali, alebo konzumovali pivko, za 1€, klobásku za 2€, no alebo užívali prinesené opojné nápoje a cigarety. Veľkou výhodou oproti Springu vlastne Winter session v Jasnej bolo počasie. Mikinka, šiltovečka, slnečné okuliare.

Vysoké skoro letné teploty spôsobili, že sa topil sneh a voda z toho zaplavovala káble (tu kábel, tu kábel, tu káábel a tu kábel) vleku, ktorý skratoval. Teda tak sa šuškalo. Vynútená hodinová pauza padla vhod a počas nej sa odjazdila príjemná session na striešku. Rýchlu pomu vystriedala trojsedačka, na ktorú sa dalo dostať len s doskou v ruke. Bolo zábavné sledovať lyžiara, ktorý si nedal povedať a chcel silou mocou nastupovať a vystupovať na betón vo svojich krásnych moderných, žltých drahých lyžiach.

Celý deň nás slovom sprevádzal Feyo, ktorý na konci dňa okrem malej opičky nakúpil aj riadny náklad snehu do ucha. Hold mal to ťažké. No čo ešte napísať. Však sa celý deň jazdilo, chilovalo, vyhrávala hudba a tak ďalej. Spring Session ako vyšitá. Kto si chcel troška vytriasť stehná, dal si jazdu až na Solisko.

Na záver dňa, keď sa doskákalo a dobrúsilo, prebehla tombola o vecné ceny. Spoločná fotka sa rodila na dva krát, no nakoniec vyšla, tak ako po minulé roky. čo viac napísať? Jarné sessions sú o jazdení, stretnutí kamarátov, pohode, zábave a ukončovaní sezóny. Štrbské Pleso ešte nejaký ten deň asi potiahne, par ostáva, len so shapingom to bude ťažšie.

Celá K2 Spring Session 2015 bola ukončená večernou žúrkou, kde sa požívali alkoholické nápoje a to už nie je pre nás. Určite bolo vynikajúco! Takže dík všetkým, čo sa o K2 Spring Session nejako pričinili, či už finančne, materiálne, alebo mentálne. Vidíme sa o rok!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: tmr spring session strbske pleso

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!