Štvrtok 28. Apríla 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Kristián - Pome.sk
1 komentár

K2 Spring Session na Štrbskom Plese

Po napínavej snowboardovej sezóne na Slovensku, kedy viacerých naplo... samozrejme z nedostatku prírodného prachovitého snehu, sme sa dopracovali až na záver. A záver o to príjemnejší. Nasnežených 25 čísel snehu, slnečné počasie, veľké množstvo jazdcov, pohoda, grilovačka, shreeding, alebo len tak, chill. Takto to vyzeralo od piatku na K2 Spring Session.

Ísť, či neísť, to otázka bola. Nakoniec som sa rozhodol ísť na session. Počasie sa našťastie malo umúdriť, tak sa aj stalo. Cestou z BA som sa zastavil ešte v Žiline, aby som si pozrel a nafotil nový skatepark, čo im tam vyrástol. Následne príjemným tempom na Štrbské. Už v piatok, deň môjho príchodu na Ples-o, bolo vidieť, že Pinky a jeho kamoši si dali záležať. Pre jazdcov pripravené štyri platformy. Prvá skoková, kde boli dva easy skoky. Šak na koniec sezóny sa nik nechce dochrámať. A ešte k tomu, keď prichádza tá ľadovcová.

Takže prvá platforma dva skoky, nasledovala ďalšia, jibová platforma so street railom a vyhadzovacou bedničkou. Street rail bol tuším najjazdenejšou prekážkou v snowparku. Na tretej platforme si si mohol vychutnať rúru a kinknutý box. Záverečná štvrtá platforma bola osadená polejamom a double kinkom jaklového typu. Celkom s ostrými zlomami, kde sa občas objavila aj prekrásna držka. Setup príjemný, však posledné mesiace toho snehu nebolo veľa. Ha há.Nevadí, všetko pripravené, obanerované vyšejpované. Sadám do čierneho šípa a šípim dole na ubytko. Bývam u "Medveďa“, trocha ďaleko od snowparku, ale pohoda.

Ráno na svah. Už dosť skoro. Počasie je premenlivé, 20 sekúnd slnko, potom 20 sekúnd temné mraky. Teplota príjemná. Inak, už dosť dlho nefunguje web stránka SHMU, človeka to riadne rozladí. Späť k Spring Session. Jazdci: veľké množstvo, z celej republiky a aj niekoľko hostí. Maďarsko a Poľsko. Registrovaných, teda tých, čo si chcú zajazdiť o ceny a prize money je vyše 90. Uff, skoro stovka. K nim sa pridáva veľké množstvo neregistrovaných jazdcov, sledovačov, fotografov, filmárov a filmušiek. Podľa Pinkyho vyše 250 ľudí na svahu. Keďže snowpark nie je až taký veľký, ako by bolo potrebné, vyzerá ešte naplnenejší. Všade ľudia, jazdiaci a postávajúci. Trocha nebezpečné to je na konci celého parku, kde sa občas bonknú aj jazdci. Našťastie sa okrem pár drobných zranení nikomu nič vážne nestalo.

Zajazdiť a vykvasiť prišlo naozaj veľa známych a čo je pozitívne, aj menejznámych, čo doteraz shreedovali vo svojich lokal parkoch. Super vidieť nové tváre slovenského snowboardingu. Najviac sa dávalo na streetraile a na záverečnej kinkovačke. Množstvo zaujímavých trikov.<

Súťažná, ale vlastne ani nie tak veľmi, začala session o bankovky na skokoch. Za odídený štýlový trik euráče. Ďalej sa prešlo na street rail. Bum bác 300 € rozdaných do vačkov. Akcia vôbec nebola o týchto cash eventoch, ale spríjemnilo to celkovú atmosféru. Aspoň sa jazdci zastavili, pozreli si čo to dáva ten a ten jazdec a pokúsili sa vyhecovať svoj trik.

Popri jazdení sa opekali klobásky, mäsko. Popíjalo sa pivko, opaľovalo, len tak kvasilo. Všetko v najväčšej pohode. Celá sobota prebehla rýchlo, lebo sa vždy niečo dialo. Najlepším jazdcom sa stal Janči Tatarka jazdiaci celý deň a ďalším oceneným bol Julo Petrík. Medzi viacerými babami, inak tu na Plese jazdilo najviac báb čo som videl a hecli sa aj do street railu, si cenu od sponzorov vyjazdila Nika Horníková.

Pobaliť bannery a späť na ubytko. Cestou si zadeľujem pizzu. Potom už len Medvedica. Keďže som starý chuj a neviem si v poslednej dobe vychutnať čaro bielych konzumných liehov s prídavkom farbiva a vône, ostávam na ubytku a čítam si knihu. Čo sa deje v Plesnivci na afterke, si viem predstaviť, ale radšej nepredstavujem. :) Temná stránka afterky, resp. ľudí, čo sa na ňu z ubytka ani nedostali urobila strašný bodrel. Snowboarding a ľudia okolo sú síce free, ale toho free-čka v hlave netreba mať priveľa. Potom to končí zdemolovaným zariadením ubytovne. Čo je veľká škoda. No nič, nebudem moralizovať. Asi som fakt starý. Na Plesnivci ževraj super žúrka, Pinky jednu chvíľu ľutoval, že sa tak skoro o tretej vrátil.

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!