Pondelok 16. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla, Kristián
0 komentárov

K2 Spring Sessions 2012 deň prvý

Rozhodnúť sa je ťažké. Ešte ťažšie ja rozhodnúť sa správne. Prvý plán bol taký, že na Spring Session na Štrbské Pleso pôjdeme až v sobotu. Ujo Aladin, maestro Maťo a vidina pekného výletu s mojou drahou ma presvedčili, že treba ísť už v piatok skoro ráno. Niektoré správne rozhodnutia sa dejú spontánne.

6:30 čierny silák naložený a vyrážame smer Štrbské, kde sa od piatku 13. apríla koná K2 Spring Session, záverečná slovenská organizovaná akcia na snehu v tejto sezóne. Na minulý ročník sa pamätám veľmi dobre. Veľké množstvo ľudí, pohodové jazdenie a dokonca Kubo Krška vyhráva snb dosku vďaka fotke a asi 7.586.526 lajkom. Ale späť k ročníku 2012. Pinky pár dní pred akciou zavesil fotky snowparku, ktoré sme samozrejme zverejnili aj my. Správna propagácia a navnadenie jazdcov pár dní pred eventom je veľmi dôležité. Snowpark na Štrbskom vyzeral luxusne, tak ako počas sezóny a my sme sa tešili na pojazd, chill, stretnutie s kamošmi.

Redakčný team v zložení foto Lulla a foto/driver Kristián prichádza na Štrbské relatívne skoro a to okolo 10 hodiny. Počas cesty z Bratislavy nás sprevádza sunshine a to nám dodáva veľa energie. Pekné počasie je 50% vydarenej akcie. Hneď a zaraz nás prekvapilo veľké teplo, ktoré na Plese panovalo. Okamžite dole vrstva oblečka a rovno na svah. Snowpark sa nachádza na klasickom mieste a to v ľavej časti, popri pome. Dvojsedačka pri mostíkoch nefunguje, predsalen je už 13. apríl, pomenej ľudí. Na Štrbskom nebadať, že by sa dačo mohlo konať, všetci v chille, nič sa nehrotí a ani nerieši. Prvý deň patrí voľnému jazdeniu.

Park sme už videli, je super počasie, takmer bezvetrie, zopár kusov oblakov a hlavne slnko! Slnko, ktoré na BSSS 2012 tak chýbalo, prišlo aspoň na deň na Štrbské. V snowparku budeme shrediť celý ostatný deň, je čas sa ísť povoziť hore na horu. Musím skonštatovať, že dve jazdy boli úplne top. Skvelý sneh, nie úplne rozbrečkovaný, hravá zábava na rôznych prírodných wallrides, skočíkoch, vyhadzovačkách, buttrovačkách. Skvelé jazdenie ako za mlada. Dve jazdy úplný luxus. Určite to potvrdia všetci, čo sa odtrhli z parkového jazdenia a vychutnali si turistickú časť snowboardingu.

Na Štrbské Pleso sa jazdec z Bratislavy tak často nedostane. Nie je to najbližšie a kvalitné snowparky sú aj v iných strediskách. Teraz som však pochopil, že to bola chyba, neísť počas zimy aj na Štrbské a neužiť si tam jedinečné hory a prírodu. Tu človek cíti, že sa dostáva na hory. Po dvoch jazdách aj s Lullou dávame chill a vymieňame dosky za naše 7D-čka. Teda ja ešte pálim zopár jázd v snowparku o ktorý sa postaral Tomáš „Pinky“ Gríger aj s jeho park crew. A čo nás a aj vás čakalo v snowparku?

Začínalo sa skokovou platformou, na ktorej ste si mohli hitnúť dva kickre o veľkosti cca 17m a 6m. (odhadom, pri meraní ma vyrušil Kveto a zakecal som sa s ním, takže som zabudol po treťom kroku domerať table) Ale vlastne veľkosti a čísla sú nepodstatné. Väčší bol určený skúsenejším jazdcom a vychytávali si ho stálice snb scény ako Maťo Matys, Janko Tatarka a ďalší. K nim sa pridalo viacero freeskierov. Menší z kickrov jazdili menej vyjazdení rideri, alebo aj tí, čo si na veľký koncom sezóny netrúfli. Predsa sa nikto nechcel zraniť, pred letom, ľadovcovým jazdením, skateboardingom a surfingom. Snehové podmienky boli prudko jarné, až letné. Teplo zapríčinilo skoré topenie snehu a jeho menej kvalitnú konzistenciu. 

Následne po dopade zo skoku sa na vás vyrútili dve mini bedničky a pole jam, kink bednička, luxusný a najviac jazdený street speed rail na prvej platforme. Následne ak ste stíhali mini corner s rúrou na vrchu, čo bola veľmi zábavná prekážka, ktorá na Slovensku vo všeobecnosti chýba. Tretia platforma obsahovala dve bedničky a snowpark zakončili double kink jakel s L-kovým jaklom, kde sme videli luxusné držky v podaní niekoľkých jazdcov. Všetko luxusne osadené, ošejpované, natreté, obedndované a hlavne jazditeľné.

Dôkazom jazditeľnosti takmer všetkých prekážok bola rozmanitosť jazdcov a aj jazdkýň. Vidieť bolo od tých najlepších, ako som už spomínal, až po turistických freestylerov. Veľkým pozitívom, ktorého som si bystrím okom všimol, bola účasť množstva báb. Nehovorím o bare, diskotéka, kaderníctve, ale snowparku na Štrbskom. Preháňalo sa ním cca 12 báb, čo sa tak často nevidí. Dokonca nepostávali a nepokukovali po fešných sponzorovaných jazdcoch, ale aktívne sa zapájali hlavne do jibovania. 

Menovať jazdcov sa mi nikdy nechce, pretože poznať všetkých menovite je obtiažne a keď sa na niekoho zabudne, je galiba. Skúsme to: Matys, Petrík, Kobulský, Tatarka,, Nana, Tomo, Paulínyi, Čaja, Pinky, Jenny, Peter Leder, Kvetko, Jimmy atď. + kopec báb, chalanov, na doskách, lyžiach, sánkach, sáčkoch.

Naj jazdcami počas dňa boli podľa môjho názoru nasledovní traja. Laco Kobulský, jazdec, ktorý sa väčšinu času zdržiava v Čechách a na Slovensko zavíta len sporadicky. Poznáme ho poväčšinou z jibových videí, no na Štrbskom dokázal, že ani skoky mu nie sú cudzie. Laci jazdí ako z veľkej knihy, určite o ňom budeme ešte počuť. Maťo Matys, tak to je už asi klasika. V piatok jazdil v pohode a hlavne sa zabával, čo aj bolo vidieť. Julo Petrík, chalan s xxl oblečením diktuje hlavne na jiboch, ako sme sa presvedčili v prvý deň spring session. Pochvala patrí každému, kto si dal aspoň jazdu a nesedel doma.

Piatok bol špecifickým okrem skvelého počasia aj tým, že jazdilo pomenej jazdcov a tak snowpark nebol preplnený. Všetko prebiehalo v pohode, čoho je dôkazom aj Peťo Čaja a Pinky, ktorí stíhali aj jazdiť aj robiť. Šikovní. A tým by sme skončili prvú časť reportu, teda skorej fotoreportu, keďže je koniec sezóny a aj nás dohnala únava. Predsalen každý víkend nejaká akcia, reporty a tak...

Pozrite si pohodičku od Lully a Kristiána. Prečítajte si zopár riadkov, tak ako ste zvyknutí. Od začiatku zimnej sezóny 2011/2012 sme vám priniesli vyše 60 jedinečných reportov, vyše 600 správ a niekoľko tisíc fotiek. Keby ste chceli vedieť, o čom je „médium“ :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!