Kde si zajazdiť v snowparku na Slovensku (k 1.2.2016)
Nedeľa 31. Januára 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Kde si zajazdiť v snowparku na Slovensku (k 1.2.2016)

Zima ako keby stále nechcela prísť. Žalostne málo prírodného snehu, plusové teploty, striedanie mrazu a prudkého oteplenia neprospieva výstavbe snowparkoch v slovenských strediskách túto sezónu. Aj napriek tomu stoja slušné snowparky v strediskách Jasná - Nízke Tatry, Štrbské Pleso, Valča, Donovaly, Kubínska Hoľa, Malino Brdo. Pozrime sa na ne bližšie.

DC Snowpark - Jasná Nízke Tatry

Snowpark je rozdelený na dve časti. V hornej časti sú menšie skoky (3x), funbox, viacerojibových prekážok. V spodnej časti sú väčšie skoky 10 a 12m table, jibová sekcia s viacerými či už boxovými, railovými, alebo inými prekážkami. V DC Snowparku si zajazdia aj začiatočníci aj skúsení jazdci. Snowpark sa nachádza na zjazdovke Vrbická v časti Otupné, popri prvej časti snowparku ťahá malý vlek, inak sa dá použiť kabínka Grand Jet.

Info: správa 1, jibová časť na videu

K2 Snowpark - Štrbské Pleso

Nové miesto snowparku na Štrbskom Plese sa nachádza pri juniorskom vleku. Nájdete v ňom dve skokové prekážky (9m a 7m) a viacero platforiem s množstvom jibových prekážok. Popri snowparku ťahá vlek, alebo sa dá použiť štvorsedačka. Obtiažnosť prekážok je rôzna.

Info: úvodná výstavba, full snowpark

Boardland - Valčianska dolina

Snowpark v menšom stredisku na strednom Slovensku disponuje viacerými príjemnými jibovými prekážkami rôznych veľkostí a tvarov. Momentálne sa v ňom nenachádza skok. Nájdete ho v spodnej časti strediska.

Info: správa

Riders Park - Donovaly

Dlhý snowpark s množstvom prekážok a s troma skokovými platformami a skoky s table 8-10-12m nájdete aj na Donovaloch. Okrem skokov aj viacero jibových prekážok rozmiestnených po celom snowparku. K dispozícii je rýchla poma, alebo pohodlnejšia štvorsedačka. Snowpark nájdete na Záhradišti.

Info: správa

Snowpark na Kubínskej Holi

Aj na Orave majú príjemný snowpark s viacerými jibovými prekážkami. Sú určené aj začiatočníkom, aj pokročilým riderom. Momentálne sa v ňom nenachádza skok.

Info: správa

Ypark - Malinô Brdo

V ružomberskom stredisku nájdete snowpark s momentálne jednou platformou. Nachádza sa na nej menší skok a dve jibové prekážky. Popri snowparku ťahá krátka poma.

Info: správa

Pozitívne je, že už nejaké snowparky aj so skokmi stoja. Tak isto aj to, že sa pokračuje vo výstave a rozširovaní už stojacich snowparkov. Nebuďte leniví a choďte sa pozrieť do viacerých snowparkov, aby ste sa vyjazdili, spoznali iné prekážky a stretli kamarátov.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: snowpark slovensko

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!