Nedeľa 26. Mája 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubo Krížo
0 komentárov

Kubo Križo a interview o výlete na X Games do Barcelony

Kubo Krížo patrí už dlhšiu dobu k popredným slovenským fotografom, dalo by sa povedať, že je momentálne najlepší slovenský skate fotograf. Aspoň tak to vnímame my. Kubo nedávno navštívil Barcelonu, kde sa konali európske X Games.

Ahoj Kubo, v posledné týždne dosť cestuješ. Kde všade si bol za posledný mesiac?

Nazdar, no celkom ide karta, ale posledný mesiac som zas až tak necestoval, bol som v Košiciach, Bratislave,....ináč Praha a naposledy som bol minulý týždeň v Barcelone na X Games kde sa v rámci toho konala aj Street League. Plus chodím po Čechách v rámci BU2R monumental tour, ktorá sa konala v Českých Budějoviciach a budúci týždeň sa prekážky presúvajú do Brna, ale vždy keď je šanca na nejaký výlet tak idem!...a vlastne som bol ešte v Poľsku v Leszne na závodoch!

Baví ťa cestovať, alebo si radšej v domácom prostredí, kde to už poznáš?

Baví ma to dosť, ale občas jak si v tom kolotoči, tak to trošku lezie na hlavu, ale to ma práve na tom baví, záleží asi aj kde si a s akými ľuďmi, ale väčšinou sú vždy v pohode :) a jasné, že po istej dobe ako sa nezastavíš, tak sa tešíš na domov, teda resp. ja mám dve domáce prostredia jedno v Prahe medzi mojimi kamošmi, kde je Stalin čo je pre mňa najlepšie miesto ever (vypnem a skateujem, alebo si užívam pohodu) a druhé mám doma v Bratislave, rodina a zas moji naj kamoši, ktorých vždycky rád vidím a vždy niečo podnikneme čo stojí zato hehe. Normálne mám ináč mega povinností s fotkami ako ich všade narobím mega veľa, plus furt posielanie niekam atd., ale to k tomu proste patri.....a vidím to tak, že časom to bude len viac a viac.

Ako sa ti páčilo v poľskom Leszne na pretekoch DC Back To The Streets?

Až na to depresívne počasie super, park je mega! Boli sme tam dobrá partia, navyše som bol s Liškou (Tomášom Stejskalom) na izbe v hoteli, takže ja som sa tam vlastne celý čas len na ňom smial, ten chalan je zabijak :D to sa nedá ani opísať,.... ináč závod na popiči úrovni Braňo a Rišo majú strašný progres, dúfam, že im to aj ostane naďalej!

Momentálne asi najväčší výlet si absolvoval do Barcelony? Čo tam, kto tam, ako tam?

To hej! V rámci X Games bol pozvaný DC FMX rider Libor Podmol na freestyle motocross, pretože samozrejme patrí medzi najlepších a jeho mechanik Peter Veesa mu z Prahy viezol motorky dodávkou, tak pri tejto príležitosti mi Marek Schneider zariadil takto zadara 17 hodinový odvoz, tak isto som mal aj ubytko free, lebo som spal s nimi na čierno na hoteli, ale ako úplná pohoda, hlavne najviac v pohode týpci takže fakt super!!! Libor mi vybavil lístok ako hosťovsky, takže som mal prístup do celého areálu X Games, takže doslova som tam bol uuuplne zadarmo :) Vlastne toto celé som mal hlavne vďaka Marekovi Schneiderovi!!! Moc ďakujem!

Dostať sa na európske X Games a ešte k tomu prostredníctvom DC Shoes je celkom vec. Ako sa ti páčilo v Barce?

V Barce sa mi páči vždy, čakal som, že tam bude teplejšie bolo tam také iste počasie ako tu každú chvíľu nejaká mini prehánka a polojasno.

Čo vlastne robíš pre DC, je to oficiálne a ako sa ti „nová práca“ páči?

Momentálne som skateový team manager pre DC, čiže je to vlastne to čo som robil doteraz, fotím s chalanmi nahrávam fotky na DCshoes Czech and Slovakia facebook, plus k tomu ešte spravujem aj instagram pre české DC takže všetci povinne follow @dcshoescz :)) a hlavne komunikujem s teamom chcem aby chalani boli spokojní pre nich je zas dobré, že veci môžu riešiť cezomňa keď tak, vlastne ja som s nimi bol v kontakte furt aj keď som nebol team manager, akurát teraz mi zato platia hehe :)....a hlavne snažíme sa o to aby nás bolo čo najviac vidieť, takže v poslednej dobe tiež točím s jazdcami a výsledok sa bude objavovať na DCshoes funpagey.....proste v skratke podporujeme skateboarding!!

Kto ťa najviac na X Games zaujal? Podľa fotiek vidieť, že si nefotil len skateboarding, ale aj FMX.

Tak tých je viac, napr. Luan de Oliveira najlepší štýl, tak isto ma mega bavil aj Dylan Rieder a Austyn Gillette to je pastva pre oči, ale sorry ako Sheckler a Nyjah, tak to je úplne v prdeli tí proste 95 percent trikov vracajú samozrejme aj Prod a Cole ale títo ma fakt na živo bavili.

Stretol si sa s nejakými známymi jazdcami, poprípade ľuďmi? Stretnutie s kým si najviac ceníš?

Ťažko povedať pretože stretol si tam úplné všetkých!! Ale jediného koho som si odchytil bol Nyjah, pretože som sa bavili s kamosmi v skateparku teda s Winkleom z DCembassy a s Tomášom Vintrom a bavili sa tam aj sním a videl som, že má dobrú náladu, tak som sa ho opýtal, či mu to nebude vadiť a bol v pohode a nechal sa odfotiť, ale normálne kebyže si mám vybrať koho by som si odfotil, tak by to bol Austyn Gillette, ten ma baví najviac, ale na takýchto akciách ma nebaví ich otravovať, pretože akonáhle vyjdú z areálu, majú okolo seba tucet ľudí a musia byť z toho aj otrávení a proste ten portrét nemá potom takú hodnotu :)

Ako sa ti fotilo na X Games? Stihol si všetko nafotiť, čo si mal v pláne?

No ufotil som sa tam k smrti hehe :) Bazén som nefotil na ten som sa iba díval, to bolo brutal a navyše som nemal media vstup a s mojou kartičkou som mohol byt vždy len v nejakom sektore a zrovna pri bazéne to nebolo nič moc, tak som sa radšej nato díval. Preto je aj väčšina fotiek z jednej pozície.

Stihol si si pozrieť Barcu aj mimo X Games? Navštívil si nejaké zaujímavé miesta?

Tak ako teraz nie a vôbec mi to ani nevadí, hehe v Barcelone určite nej som posledný krát, to kebyže si chcem pozrieť len tak by som musel isť rozhodne bez skateakov hehe, ale vlastne týmto, že chodíme na spoty po meste si to mesto mapujeme dosť a vidíme veľa zaujímavostí, ale nie zrovna tie turisticky najviac atraktívne.

Aké máš plány do budúcich týždňov, nejaké naplánované výlety, fotenia?

Rozhodne Mystyc, BU2R monumental tour plus nejaké fotenie do katalógu, chcel by som prísť aj na ten Street jam, lebo mam tam mat výstavu fotiek, ale uvidím ako to budem dávať. Mám vlastne celé leto nabité a 10 júla určite chcem byt v Prahe, lebo tam má byt Supra team.

Všetky fotky by Kubo Krížo - DC Shoes Czech&Slovakia, Kubo Krížo photography

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!