Piatok 02. Marca 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubo Krížo
0 komentárov

Kubo Krížo o DC Embassy a všeličom inom

Kubo Krížo je momentálne asi najvychytenejším slovenským skate fotografom, ktorý sa primárne venuje foteniu skate. Kubo bol pred nedávnom na výlete v Španielsku. O tom ako tam bolo, čo robil a s kým sa stretol nám porozpráva v nasledujúcich riadkoch. Samozrejme nesmú chýbať skvelé fotky.

BLF: Čaf Kubo, posledné týždne si behal po Európe. Povedz nám kde si bola a čo si tam robil?

Kubo: Cauko, tak po Európe ani ne, ale po Španielsku hej. Najprv som bol začiatkom februára v Barcelone s československým DC teamom, ktorý ma vlastne aj začal podporovať a začo im moc ďakujem, tam išlo hlavne o to, že chalani (Max Habanec, Tomáš Stejskal, Ondro Leskoviansky, Peter Molec a Martin Jurášek) boli pozvaní do DC Embassy natočiť teamove video z haly. Dúfam, že to netreba nikomu predstavovať o čo ide a keď tak viac info na thedcembassy.com (je to niečo ako španielky Berrics pre DC riderov) a kde sa vlastne čoskoro objaví aj video s nimi preto to tam boli točiť a hlavne reprezentovať Česko a Slovensko. A týždeň nato som letel na tri týždne do Malagy s Arnoštom Ceralom, resp. sme bývali v mestečku kúsok od Malagy, Torremolinos, kde sa hlavne nachádzajú tiež super spoty. O tento výlet sa mi zas postaral Horsfeathers a misia jasná, proste jazdiť, točiť a fotiť.

BLF: Ako často sa dostávaš mimo republiky fotiť niečo iné ako skateboarding? Baví ťa fotenie iných vecí ako skateboardingu, resp. snowboardingu?

Kubo: Mimo republiku fotiť niečo iné ako skateboarding by som si mal isť odpremiérovať onedlho a to konkrétne do Nórskeho Trondheimu nafotiť reportáž o študentsko-ekologickom projekte tak sa celkom teším a dúfam, že uvidím polárniu žiaru hehe. Samozrejme že ma baví fotenie ako také, takže fotím rád všetko nie len skateboarding je to good hobby.

BLF: Čo zaujímavé si zažil na výletoch? S kým zaujímavým si sa stretol a čo pre teba netradičné sa ti podarilo odfotiť?

Kubo: Zaujímavé je vždy niečo napríklad v tej Barcelone sme bývali s Maxom a Liskom v DCflate spolu s európskym DC ridermi, kde sme sa zoznámili z veľa týpkami a bola hlavne pohoda. Väčšinou potom chodili do Embassy jazdiť, kde jazdili aj Nórsky team DC a ostatní fellaci napríklad známejší Nassim Guammaz, ale napríklad Nóri chodia normálne do skateboardových škôl, takže máš známky podľa toho aký máš trik a bolo to na ich jazdení silno poznať, sme nikto nechápali. Ináč veľa dobrých fotiek som odfotil s Arnoštom Ceralom v tej Malage, ktoré snáď onedlho prídu na svetlo :)

BLF: Oddýchol si si a načerpal inšpiráciu na ďalšiu, už pomaly prichádzajúcu letnú sezónu?

Kubo: Tak oddýchol ako oddýchol, každý deň ráno skoro vstávačky a celý deň až do večera na nohách a na skejte, ale takto ma to baví aj tak, takže som si to super užil a s chalanmi si rozumieme najlepšie, takže bola stále sranda.

BLF: Zima je pre skate fotografa malým prekliatím, ako si „deficit“ s fotenia vyvažoval ty?

Kubo: Celý február v Španielsku a väčšinou som skôr cez zimu točil s Maťom  a Makakom, pretože ten jazdí vždy, aj keď je mínus 50, odhrnie si na Staline sneh a jazdi si vo štvorčeku. Mám to 5dcko II a to má kvalitný chip, takže ma to celkom baví. Môžete sa tešiť na videjko, ale ešte neviem kedy to víde, nejak si to chcem ešte nazbierať a hlavne si musím nejak vychytať strihanie.

BLF: stávaš aj nasledujúce dni v Prahe? Vyhovuje ti žiť v tom meste?

Kubo: Hej teraz budem robiť všetky fotky čo mám nakopené a do toho ešte skateovať na Staline. Takto mi to najviac vyhovuje mám tu super fellakov a super podmienky pre skate.

BLF: Cez leto bude určite množstvo zaujímavých domácich, ale aj zahraničných skate projektov. Vieš už o nejakom na ktorý sa tešíš? Niečo podobné ako Skate in Vision?

Kubo: Zatiaľ nie, ale dúfam že niečo príde čoskoro :)

BLF: Ozaj, zastavil si sa s chalanmi v DC Embassy hale v Barcelone. Ako na teba pôsobila?

Kubo: je to proste perfect a hlavne tí ľudia čo tam jazdia to je koniec, samé hecovačky  :) Ináč prekážky sú veľmi prijemné aj pre mňa, takže som tam jazdil stále. Funguje to tak, že tam majú klasicky vlastných kameramanov a fotografov, ktorí tých jazdcov točia a fotia a potom to vychádza na webe. Funguje to tak ako the Berrics, určíte odporúčam navštíviť thedcembassy.com a aspoň si pozrieť Enisa Fazilova jak to tam poslal celé...

BLF: S kým zaujímavým zo skate sveta si sa stretol v Barcelone?

Kubo: Prvý deň som videl Pennyho hehe a ináč sme bývali na tom byte s Thaynan Costa, Manuel Margreiter, Javier Paredes a ešte tam došli pozrieť aj Nassim Guammaz a Phil Zjiwsen všetko super týpci.

BLF: Začal si aj točiť, čo je pre teba veľký rozdiel pri točení a fotení?

Kubo: Príde mi že točenie je trošku náročnejšie, hlavne musíš točiť dokým sa trik nevráti zatiaľ čo pri fotení je to viac easy kvôli tomu, že keď už más dobrú fotku tak si môžeš dať pohov hehe. Ale to ja nerobím, skôr potom experimentujem z rôznych uhlov a ešte k tomu nestačí len niečo natočiť, ale plus to zostrihať čo zbere ďalšiu kopu čašu, ale celkom ma to začalo baviť.

BLF: Dík a čuz, nech sa darí. 

All fotos: Kubo Krížo, DC 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!