Local Evil Wake & Wakeskate Kemp 2013 – day 1
Streda 11. Septembra 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Local Evil Wake & Wakeskate Kemp 2013 – day 1

Už je to nejaký ten týždeň, kedy sa tradičný, každoročný a stále iný a pritom rovnaký Evilácky kemp konal. Určený bol, je a dúfajme, že aj bude najmä wakerom/wakerkám a wakeskaterom/wakeskaterkám + všetkým ľuďom, čo majú radi tento druh pohybu na vode. Ani dnes tu nebudeme obkecávať všetko čo sa od stredy na košickom vleku dalo zažiť. Všetci sme si užili jazdenie, partys, oddych, gastro, sprievodné akcie a množstvo ďalších činností, pre ktoré Evil Kemp milujeme. Nesmieme však zabudnúť a určite nezabudneme na ľudí, ktorí sú hlavnou podstatou.

Filozofie stačilo. Streda, príchod do Košíc a tradičná úvodná žúrka. Nechýbal catering, pivká, tvrdí kapitáni, alebo veľa iného, na čo mal človek chuť. O zábavu sa staral tradičný Dj kempov – Ľudko Snovák, no ako sme už v priebežných správach písali, zábava netrvala klasicky do rána, keďže bola prerušená políciou. Nevadí, už nie sme najmladší, žúrka do pol siedmej rána by asi nedopadla najšťastnejšie. čakal nás štvrtok, druhý deň jazdenia, prvý z viacerých contestov.

Každoročne sa na kempe stretneme so starými známymi, ľuďmi, kvôli ktorým do Košíc tak radi chodíme. Pribudli k nim nové tváre nie len z lokálneho hľadiska, ale aj medzimestského. Nechýbala výprava z Čiech, silná bratislavská zostava, ktorá sľubovala zábavu, ale zastúpené boli aj ďalšie miesta našej krajiny. Počasie vyzeralo celý týždeň dobre a tak nechýbalo slnko, vyššie teploty okolo 25°C, slabší vánok. Ideál.

Jazdilo sa počas celého dňa, kto nemal chuť brázdiť zelené vody jazera a stýkať sa s prekážkami na vode, ten chilloval, užíval si hudby od Ľudka Snováka, ktorý sa taktiež ale zapájal do jazdenia. Jeho pretiahnuté graby jednoznačne naznačovali, že je pán snowboarder zo starých čias. Určite by mal byť inšpiráciou pre mladých. Kemperov každým dňom pribúdalo. Niektorých sme poznali osobne, no bolo tu aj dosť jazdcov a jazdkýň, ktorých sme na jazere videli prvý krát. Je super vidieť a vedieť, že slovenský wakeboarding/wakeskating neumiera, či sa jedná o súťažné jazdenie, alebo o rekreačné vozenie sa.

Košický Trixen vlek, ktorý nájdete na sídliskovom jazere, je síce najstarším fungujúcim vlekom na Slovensku (teda aspoň dúfame, že je to tak) ale aj napriek tomu sme nezaznamenali ani jednu! Naozaj ani jednu technickú odstávku vleku , zapríčinenú technickým problémom počas konania kempu. Práve preto patrí veľké big up prevádzkovateľom vleku, vlekárom a všetkým, čo za tým stoja.

Ďalšou vecou, za ktorou sa chodí na košický vlek (okrem lacného alkoholu a pekných báb) sú aj prekážky na jazdenie. Niekoľko kickrov rôznych veľkostí, slider, veľký funbox, niekoľko hranoliek. Trixenovsko Evilácky wakepark je najväčším na Slovensku. Možno aj to je dôvod, prečo špička jazdcov pochádza práve odtiaľto.

Poďme ešte raz jazdeniu, lebo to je to, pre čo sem kemperi chodia (teda okrem lacného bufetu). Každý kempový deň začínal rozcvičkou, začiatočníckymi sessions pod vedením trénerov a následným voľným jazdením. Jazdenie bolo rozdelené na hodinové bloky, kedy vlek využívali raz wakeboarderi a raz wakeskateri. Keďže vodných skaterov bolo tentoraz pomenej, občas sa im do hodinky votrel nejeden wakeboarder. Takýmto štýlom sa jazdilo až do 19hod. Popri jazdení prebiehal beachvolejbalový turnaj, ktorý vyvrcholil napínavým finále a taktiež prvá wake/weakeskate súťaž „Last Out Game“. Išlo o to, zajazdiť triky, ktorých komplikovanosť každým kolom stúpala. Aby sme však nezabudli, pozrime sa na výsledky jazdeckej súťaže „Last Out Game“. V kategórii wakeboard sa najviac darilo mladému Radkovi Hradilovi z Piešťany, ktorý vyhral a získal odmenu 20€ konzumného na bare. V jeho prípade taktiež platia národné zákony a tak si svoju výhru vybral v podobe 1.800 litrov kofoly. Vo wakeskate dominoval miestny wakeskater Jakub Sekula, taktiež ho čakala 20€ poukážka do vlekového bufetu. Večer prebehla premiéra filmu Awake, ktorú neskôr vystriedala repríza filmu „Temnota“, „Útok na Captaina“ a ďalšie množstvá filmov neprístupných mládeže do 18. rokov.

Dnes sme sa pozreli na úvodný „súťažný“ deň, kedy sa jazdilo, užívalo a večer samozrejme žúrovalo. Pozrite si fotky a menší report z ďalšieho dňa t.j. piatka môžete očakávať čoskoro. Dovidenia.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!