Low Cost Skatepark Opening
Pondelok 23. Júna 2014
Autor: Soňa Čermáková
Foto-video: Soňa Čermáková
0 komentárov

Low Cost Skatepark Opening

14. júna, sa brány Zvolena opäť odomkli pre skateboardovú scénu. Oficiálne otvorenie nového skateparku sa konalo v rámci dňa sídliska a tešilo sa z bohatej účasti nielen jazdcov, ale aj divákov.

Napriek výstražnému prstu odtiaľ zhora, slniečko svietilo, chalani jazdili ostošesť, tričká a ponožky šli na dračku a moderátor si šiel reči vyrečniť, keď všetkým predstavoval online trenslejšn trikov ako vrtuľa do šmyku od chrbta. To nezostalo bez odozvy divákov, tí svojím potleskom a povzbudzovaním burcovali jazdcov.

Tak ako názov parku napovedá, celá akcia sa niesla v duchu „low cost“, alebo - čo najviac ušetriť. Všetci sa k tejto myšlienke statočne postavili a tak sa neďaleké obchodné centrum tešilo hojnému úbytku rožkov, syrokrému, paštiky a iných lakotín napovedajúcich prítomnosť skate komunity.

Šikovní chalani z domácej pôdy odložili na dva týždne dosky a v spolupráci s organizáciou Grind naplánovali a uskutočnili tento projekt. Podľa výrazov tvárí a prvých reakcií boli nadmieru spokojní s priebehom akcie. Nákazlivá atmosféra dvíhala kútiky úst do výšin a tam sa ťahali aj výkony jazdcov.

Vypätie síl a adrenalín v krvi priniesli svoje ovocie. Najúspešnejší boli ocenení a to nielen materiálne, ale aj pohladkaním ega. Nie darmo sa vraví, že Slovenky sú najkrajšie a pri odovzdávaní cien šarmantnými asistentkami prebehla nejedna závistlivá myšlienka.

Keď sme pri tom oceňovaní... Padlo pekných pár slov vďaky, padli aj menovite. No a niet krajšej radosti ako tej úprimnej, ktorú sme videli na samý záver. Za svoju pomoc pri stavaní parku si vyslúžil najmenší pracant Maťko veľký potlesk a symbolické low cost ponožky, čo ho dohnalo až k slzám. To bol myslím dôkaz toho, že za podobné projekty sa oplatí bojovať, pretože je v nich budúcnosť mladých. Prajeme veľa zdaru novému zvolenskému skateparku a mnoho ďalších vydarených akcií.

Výsledky:

Picnic best trick (gap): Martin Guoth – finger hardflip

Low Cost the best creative trick: Juraj Vartík – wallie fs noseblunt

Antiz best trick (hubby): Kiko Nguyen – kickflip bs lipslide

Deathmatch: Juraj Vartík

Low Cost diktát: (kto vráti daný trik ako prvý)

Fakie ollie (gap) – Juraj Vartík

Flip (skočka cez trávnik) – Andrej Ondrejovič

Akýkoľvek flip do alebo z hubby – Dodo Filkus

Foto: Soňa Čermáková

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!