Streda 21. Novembra 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Majstráky MBSK v street a miniram 2012

Väčšina z vás a asi aj z nás by v tomto čase, 17. novembra očakávala prvú snowboardovú akciu, alebo nejakú isto indoor skate akciu v super hale. No ešte kým tomu tak bude, máme tu jednu dvojakciu. Bratislava, skatepark v Ružinove a miničková hala v Karlovej Vsi. Poďme na to.

Najprv sa začalo jazdiť v ružinovskom skateparku do ktorého pribudla nová prekážka a to menší funbox od FS Construction. Umiestený bol v strede, aby sa dalo lietať na každú stranu. Oficiálny začiatok jazdenia bol niekde okolo 11 hod. O speaking sa staral Aktív a o hudbu množstvo hudobných nosičov. Počasie v tomto období nebýva priaznivé a tak sme sa slnka ani v tento deň nedočkali. Jazdilo sa však po strechou a tak aspoň niečo.

Do preteku sa prihlásila vyše tridsiatka jazdcov z viacerých kútov republiky. Koho sme mali možnosť na pľace vidieť? Kuba Ivančíka, Kristiána Nguyena, Miša „Smrťáka“ Horečného, Jura Vartíka, Ričiho Eliáša, Martina Repku, Tomáša Hofbauera, Martina Uhlera, Mira „Švába“ Bodiša, Michala „Siliho“ Illu a ďalších. Nechýbal ani hosť z neďalekého Rakúska a to Julia Brückler. Slečna je jednou z najlepších rideriek v Rakúsku a určite má čo ukázať aj na Slovensku. Škoda, že jazdila ako sama babenka.

Pretek bol rozdelený na dve kategórie a to jazdci do 15 rokov a jazdci nad 15 rokov. Z dôvodu účasti len jednej babenky sa dievčenská kategória neotvárala. Júlii to nevadilo a prebojovala sa do finále hlavnej kategórie. Judges robili zranení Erik Cvopa a Braňo Moravčík. Počas jazdenia si riders dávali chladený Red Bull, ktorý nepotreboval byť v chladničke, keďže vonkajšia teplota dosahovala len cca 7°C. Chýbal aj Marek Janoušek, obhajca Drakulovín, ktorý taktiež nie je na tom zdravotne najlepšie.

Veľkú smolu mal Mišo „Sili“ Illa, ktorý sa ani nestačil poriadne rozjazdiť a už jazdil kvalifikáciu. V nej sa mu pri grindovaní bedničky privodilo nepríjemné zranenie. Sili si zlomil členkovú kosť na dvoch miestach. Našťastie sa na akcii nachádzala sanitka a zdravotníci, ktorí Siliho ošetrili a dali mu dlahu. Treba povedať, že Peťo Vrbický je v tomto najzodpovednejší organizátor. Na každej jeho akcii sa nachádza sanitka aj so zdravotníkmi. Netreba zabúdať na bezpečnosť a šetriť na zdravotníckom obsadení na akcii sa nemusí vyplatiť. Po chvíľkovej pauze sa odjazdila kvalifikácia.

Finále patrilo šiestim najlepším riderom do 15 rokov a ôsmim riderom nad 15 rokov. K chalanom do hlavnej kategórie sa pridala aj Júlia z Rakúska. Nie pre to, že je baba, ale že si to svojim jazdením zaslúžila. Takže postupujúci do 15 rokov: Kristián Nguyen, Simančík, Panko, Kirka, Pichler a Pribiš. Chalani nakoniec skončili tak ako sú vypísaní. Dá sa povedať, že Kristián Nguyen mohol jazdiť kľudne s chalanmi nad 15 rokov a určite by zajazdil slušne. V hlavnej kategórii sa do finále dostalo týchto osem najlepších, ktorí skončili v nasledujúcom poradí. 1. Juro Vartík, 2. Michal Horečný, 3. Kubo Ivančík, 4. Julia Brückler, 5. Martin Uhler, 6. Tomáš Hofbauer, 7.Riči Eliáš, 8. Miro Bodiš. Chalanom patrí big up, že jazdili aj v takej kose, prišli podporiť akciu a mohli sme vidieť niekoľko zaujímavých trikov.

Jazdenie v skateparku v Ružinove bolo aj oslavou 21 rokov od závodov Peťa Vrbického na Pasienkoch a začiatku skateparku v Ružinove. Sme radi, že sa aspoň niekto zaujíma o Ružinov, prekážky v ňom. Doba je ťažká a keď si niekto myslí, že skate hala v Ružinove je samozrejmosťou, tak sa mýli. Majstrovstvá BSK však mali aj druhé pokračovanie a to vo výmeničke v Karlovej Vsi. Ako to dopadlo tam?

Jazdenie v miničku začalo niečo pred 17. hodinou a bolo na MOĽ (mimo oblasť ľudstva). Keďže je priestor výmeničky malý, jazdilo aj o niečo menej riderov ako v outdoore. Jazdi boli rozdelení na 5 heatov po dvoch jazdcov, ktorí si to rozdali v štvorminútových jamoch. Jazdenie to bolo skvelé a bolo naozaj na čo pozerať. Každý z jazdcov mal vlastný štýl, vychytané triky, ktoré jazdil. Sledovať sa oplatilo všetkých. Samozrejme nesmela chýbať ani Júlia, ktorá to chalanom riadne naložila.

Finále odjazdilo šesť riderov (5 chalanov a jedna baba) Mihalec, Horečný, Haberla, Vartík, Židek a Brückler. Ešte viac MOĽ! Hala burácala, Momo hral a rideri zabíjali trik za trikom. Prekavapila Julia Brückler, vieme o nej že vie slušne jazdiť, ale až takto? Uff. Poďme na výsledky: Podľa predpokladov 1. Lukáš Mihalec, druhé miesto Mišo Horečný a treie miesto prekvapenie a Julia Brückler z Rakúska. Na záver ešte Martin Repka odpremiéroval svoje dve skate videá Sunday Smile a The Mirror Poetry In Motion (budete ich môcť čoskoro vidieť na Boardlife.sk) Super atmosféra a skvelý koniec dňa plného skateboaridngu v Bratislave. Dík Peťovi, Bratislavskému samosprávnemu kraju a ďalším sponzorom.

Ďalšie fotky, výsledky z prvej časti na streete a z druhej časti na miničku nájdete aj v našich správach.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!