Pondelok 19. Novembra 2012
Autor: Boardlife, Poláček, Repka

0 komentárov

Martin Repka a Braňo Poláček Poetry in Motion

Nestáva sa tak často, aby na Slovensku vznikali zaujímavé video skate projekty, takže máme veľkú radosť, že dvaja chalani dali hlavy dokopy a vzniklo video Mirror-Poetry in Motion. Teraz máte možnosť zhliadnuť full video, nejaké tie informácie od Braňa a Martina a Braňove fotky. Vychutnávajte, tak ako my.

Martin Repka, autor videa a kameraman.

Prvý krát sme sa natáčať vybrali do skalického skateparku, a to asi v takej zostave že Marek Janoušek, René Fišer, Adam Tran, Filip Krchník, Vlado Závodský, ja a Braňo Poláček. Braňov nápad so zrkadlom som si až tak dobre nevedel predstaviť a zo začiatku som vôbec nevedel ako cez to mám točiť. No ku koncu prvého natáčania som si už trocha vyskili techniku a zábery boli perfektné! Na pohyb s kamerou som používal klasický slider. Tento prvý natáčací deň bol dosť obtiažny, keďže to bol, ak sa dobre pamätám utorok, no a dorazili sme domov asi o tretej ráno a hneď na druhý deň do školy, Braňo do roboty čiže pecka!

Druhý natáčací deň, teda vlastne noc, sme sa zasa všetci zišli opäť v Skalici tento krát v sobotu, no už bez Bánovčanov. Počkali sme kým sa zotmie no s tmou prišiel aj dážď, ktorý nás donútil sa presunúť do senického Casina. Rozložili sme reflektory, zrkadlo a šlo sa nato! Natočili a nafotili sme niečo na pôvodných prekážkach a potom sme sa rozhodli postaviť si niečo z toho čo mame k dispozícii. Tak napríklad sme postavili grindbox na výšku, čiže sa z neho stal grindbox asi po ramená. Pristavili sme k nemu vyhadzovačku no nikto sa neodvážil skákať na tak obrovskú prekážku. Až nakoniec sa Marek Janoušek odhodlal spraviť croocked, ktorý aj úspešne vrátil! Po natáčaní sme sa presunuli na pivo do Sklep pubu a potom sme prespali v Senici.

Tretí natáčací deň (sobota) sme zase zavítali do Casína v plnej zostave aj s Adamom Tranom z Bánoviec a zbytkom posádky. Zase sme si niečo postavili z lega a chalani sa na tom slušne vyjašili, no niekedy som mal už poriadne stŕpnutú ruku z neustáleho posúvania kamery po slideri. Ešte bola do toho neuveriteľná kosa, takže práca to nebola jednoduchá no našťastie sme to stihli celé dotočiť už v tento posledný natáčací deň, kde Adam vrátil aj last trick a to dllllhý wallride!

Po natáčaní si Braňo dal nejaký ten Red Bull, aby o 4tej ráno nezaspal na ceste naspäť do Pezinka a neprešiel srnku. Mne osobne sa tento projekt veľmi páčil a teším sa na nové nápady! Taktiež ďakujem všetkým, ktorí prišli na premiéru!

Braňo Poláček, autor myšlienky a fotograf

Na svete je strašne veľa videí, ktoré sú točené v skateparku, ale aj keď sú v nich triky o ktorých som ani nepočul, tak si za boha neviem spomenúť na žiadne, ktoré by mi utkvelo v pamäti, pri jednom "zarábacom" fotení ma napadlo, že by nebolo od veci niečo cez to zrkadlo aj skatové nafotiť. Nápad bol teda v hlave, už len realizovať "to zrkadlo" najprv som mal v hlave niečo poriadne veľké, ale nepodarilo sa mi ho zohnať, takže sme to všetko točili a fotili cez to 30x40cm zrkadlo. Po pri tom vymýšľaní projektu ma napadol Marek Janoušek a jeho Happyend Team. Vedel som, že to budú zabery v skateparku, ale nevedel som narýchlo ktorí z tých 5tich na Slovensku, teda čo máme po ruke, aj nafotíme. Po pretekoch v Skalici bolo jasné, že to je super park a na také niečo je ideálny, škoda že sme to nemohli dokončiť celé tam, ale ani Casino nie je na zahodenie. Takže sme ho pekne využili :) Popri tých fotkách som vedel, že by bolo aj video s toho projektu celkom zaujímavé a prvý kto ma napadol, bol Maťo. Nápad sa mu páčil a tak sme sa do toho pustili, vo videu mi šlo hlavne aby to malo super atmosféru, triky boli pre mňa druhoradé, proste to malo vypadať "pekne", aby to bolo ako žiadne iné video.

Big Up chalanom čo sa o projekt zaslúžili, ale aj chalanom, čo jadzili. Vidieť netradičné video na slovenskej skate scéne nie obvyklé. Ešte raz bravó!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!