Utorok 06. Septembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Krisitán
0 komentárov

Monster skate jam 2011 v Skalici

Skalický skatepark už určite dobre poznáte. Teda ak ste tam neboli, tak určite prostredníctvom nás, keďže sme z neho doniesli veľký kopec video/foto materiálu. Otváračka skateparku a aj Spot Check s Peťom Molecom. Teraz sa Skalica konečne dočkala aj oficiálneho pootváračkového contestu. Ako bolo, sa dozviete z nášho reportu.

Skalica mala neľahkú situáciu, čo sa týka víkendu, keďže sa deň pred ňou konal SSP pretek vo Zvolene. Trochu sa to podpísalo aj pod účasť, ktorá v Skalici dosahovala počet 17 jazdcov. Prišli chalani zo Slovenska, ale aj Čiech. Cestou zo Zvolena sa tu zastavili aj účastníci SSP. Ešte šťastie, že sa akcia začínala až okolo druhej hodiny a tak sme sa všetci mohli vyčillovať.

Registráciou prešlo už spomenutých 17 jazdcov a spomeniem len pár mien: Michal Veselý (ČR), Aleš Bindr (ČR), Vlado Závodský, lokál René Fišer, Marek Janoušek, Lukáš Mihalec, Michal Majerko, Július Petrík a ďalší. Kvalita zaručená. Prišiel aj Marek Kikinder, ktorý však contesty nejazdí, aby sa mu pri hecungu neobnovilo zranenie kolena. Perla mala tiež dáke to zranenie.

Monster skate jam sa išiel na dve kvalifikačné kolá a finálové jazdy. Zo 17 jazdcov postupovali do finále 8mi najlepší. Jazdenie bolo náročné, niektorí boli po zvolenskej afterke, niekto po inej akcii a ešte k tomu silné septembrové slnko. Jazdil sa park bez minička. Kto nechcel jazdiť, tak ten pil Monstra, alebo jedol cigánsku v žemličke. Alebo len tak sedel a užíval si nedeľu.

Do finále sa dostali: Michal Veselý, ktorý skončil na štvrtom mieste vo Zvolene, Aleš Binder, Roman Pavlík, René Fišer, Marek Janoušek, Lukáš Mihalec s rampovými poletmi na rádiusoch. K nim sa pridali Adam Kristek a Matej Martiš. Finále sľubovalo zaujímavé jazdenie.

A tak sa aj stalo. Prvenstvo si jednoznačne vyjazdil Aleš Bindr, ktorý vyhecoval svoje jazdy a minimálne kazil triky. Druhé miesto sa ušlo už spomenutému účastníkovi Chavala cupu, Michalovi Veselému, ktorý si tak zo Slovenska odniesol jedno druhé a jedno štvrté miesto. Tretie miesto išlo lokálnemu riderovi Renemu Fišerovi, za veľmi plynulé jazdy, kedy ukázal, že je doma a skatepark veľmi dobre pozná. Štvrté miesto bral Marek Janoušek z neďalekej Senice. Marek vyhecoval blunt na šikmej bedničke a iné zaujímavosti.

Díky čau. Tak tobol Monster Skate Jam 2011 v Skalici, príjemná akcia na záver víkendu v skateparku,ktorý by mal stáť v každom meste na Slovensku. Vidíme sa určite na ďalšej skate akcii.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!