Mystic 2016 očami Veľkého Piva!
Piatok 15. Júla 2016
Autor: Igor Želtvay AKA Veľké Pivo

0 komentárov

Mystic 2016 očami Veľkého Piva!

"Minulý víkend sa na pražskej štvanici odjazdil 22. ročník legendárneho mystic skate cup. Ako každý rok som s radosťou a odhodlaním prijal rozhodnutie zúčastniť sa ho a sprostredkovať atmosféru v podobe fotoreportu." článok napísal Igor Želtvay AKA Veľké Pivo.

Avizovaný zoznam potvrdených riderov bol oproti minulým ročníkom skromnejší. Napriek tomu sa však potvrdilo že úroveň závodu a kvalitu skateboardingu neurčujú vždy hviezdne mená. V piatok prebiehala predkvalifikácia kde nebola núdza o pestrú škálu jazdcov a štýlov z celého sveta. Slovensko zastupoval Richard Daboczi, Braňo Moravčík a Rišo Tury. V silnej konkurencii sa chlapci nenechali zahanbiť. Vo finále z našich nakoniec figuroval iba Tury. Braňo predviedol super čisté jazdy no na finále mu to stále nestačilo. Dúfam že o rok mu to už vyjde ! Za výkon a podívanú, ktorú chlapci ukázali mohol byť každý slováčisko v publiku právom hrdý a spokojný.

22. ročník ma prekvapil pomerne skromnejšou účasťou. Oproti minulému roku bol sprievodný program menej atraktívny, čo malo za následok menšiu návštevnosť. Osobne mi to však vôbec neprekážalo. V areáli sa pomerne rýchlo dalo dopracovať k pivu či jedlu. Atmosféra festivalu bola kľudnejšia, čo mne ako skôr narodenému maximálne vyhovovalo. Po štvrtkovom koncerte Black Sabbathu bolo ťažké uspokojiť sa s kultúrnou vložkou na mysticu ... Od sprievodného programu a koncertov som asi čakal viac . Nakoniec to ale v nedeľu všetko zachránili PSH, VEC, MIDI, ZVERINA na čele s najprísnejším moderným spevákom v hre. Chlapcom sa podarilo spraviť fakt dobrú show a roztancovať nejeden zadoček.

Najzaujímavejšia bola nedeľa. Ani tento rok som si nemohol nechať ujsť finále bowlu. Väčšina mien mi nehovorila vôbec nič. O to viac som sa posral keď to vypuklo. Opisovať to nemá význam. Každý kto má rád skateboarding by to mal minimálne raz v živote zažiť. Pre našinca je táto disciplína pomerne cudzia. To čo zhliadnete tam je proste nemožné. Mňa najviac pobavil zabijak z Mallorci Jamie Mateu, ktorý predviedol jazdy v nevídanom štýle. Za zmienku tiež stojí 15 ročný Tyler Edtmayer ktorého proste baví jazdiť rýchlo a lietať vysoko. Finále bowlu bolo napriek absencii Barrosa a Fletchera na TOP úrovni.

V ženskom finále bola jasnou favoritkou pyraňa z Brazílie Leticia Bufoni. Tento rok však našla premožiteľku. Všetky tri umiestnené dievčatá predviedli super triky, ktoré by chcel vedieť nejeden z nás. Najviac naložila Alexis Sablone. Za zmienku stojí určite flip fs 50-50 na veľkej šikmej bedni, flip fs boardslide na raily či switch flip z doble setu.

Finále mužov pre mňa bolo celkom milým prekvapením. Oproti minulým ročníkom to už nepôsobilo ako finále čsp s brazílskou účasťou. Sympatické mi bolo jazdenie Dannyho Leona, Ivana Monteiru či Davea Bachinskeho. Domáca parta to vyhrotila tiež dosť slušne no jazdenie čechov bolo oproti zahraničným viac predvídateľné. Domáci park síce majú najazdený no porotcom pri hodnotení zrejme chýbala invencia a kreativita. Naše želiezko v ohni Chuck Turys naložil ako je u neho zvykom technické bomby a zaslúžene mohol stáť na najnižšom stupni výťazov, začo mu patrí veľká vďaka a rešpekt.

Tohtoročný Mystic bol príjemným spestrením leta nabitý kvalitným skateboardingom. Oproti predošlým mi prišiel skromnejší, no napriek tomu hodnotím na výbornú ! Dúfam, že fotky Vás navnadia a hecnú prísť na ďalší ročník.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!