Štvrtok 19. Júla 2012
Autor: Robo Ludrovský
Foto-video: Robo, Števo, Kubo Krížo
0 komentárov

Mystic sk8 cup 2012 - 18. rokov a stále vo forme

Redakcia Boardlife.sk sa vybrala na Mystic sk8 cup 2012 v zložení: driverka a na všetko dohliadajúca Lenka, kameraman Robo Ludrovský a druhý kameraman Števo Kurilla. Dlhá cesta z Bratislavy trvala len chvíľu, lebo čierny tátoš má mnoho koní pod kapotou. Ako bolo na Mysticu sa dozvieš v reporte s videom a fotkami do Kuba Kríža, ktorý taktiež odviedol skvelú prácu. Dík all. Ďalej Robove riadky.

Toto bol môj prvý Mystic. Tešil som sa na ten okamih už niekoľko rokov, pretože mi to zatiaľ nikdy nevyšlo, no teraz napriek bolesti zubu, ktorý mimochodom cez Mystic umrel, som sedel v aute smer Praha. Je to zvláštne, ale presne takto som si Mystic predstavoval. Dokonalý skatepark, niekoľko profíkov, nezabudnuteľná atmosféra, ktorú dotváral kopec ľudí skandujúcich po každom odjazdenom triku. Večerné párty, kde pretieklo snáď viac alkoholu ako na Pohode, žiadne starosti, no  proste krásny život!

Už v sobotu bolo jasné, kto si sadne na trón kráľa Mysticu. Austen Seaholm a jeho kombá sú nezabudnuteľné a neviem či ich dokáže vôbec niekto iný dať tak na istotu, ak to vôbec niekto iný dokáže. Stačí pozrieť video a je jasné o čom je reč...

Po náročnej sobote sme sa prebudili do finálovej nedele, kde sa odjazdilo finále Bowlu, best-trick a finále streetu mužov a žien. Finále Bowlu bolo také psycho, že som celý čas ani nežmurkol a nezavrel ústa. Keď som si myslel, že už to gradovať nemôže, tak finálových jazdcov pustili naraz do bazéna a prisahám, že to bolo ako stádo žralokov naháňajúcich svoju korisť. Fakt obrovský, ale fakt obrovský rešpekt!

Pri finálových jazdách žien si človek uvedomí, aká je obrovská priepasť úrovne medzi prvou a druhou polovicou. Niektoré som podozrieval, či to náhodou nie sú prezlečení chalani, lebo tie triky a štýl mali od toho čo sme zvyknutí poriadne ďaleko. Prvé tri miesta obsadili dnes najzvučnejšie mená a to Alexis Sablone, Leticia Bufoni a Lacey Baker.

Finálové jazdy mužov boli obrovským zážitkom. Kričiaci dav, zložité technické triky a polety jeden za druhým to je proste Mystic. Na domácich bolo vidno, že majú park riadne najazdený napríklad Tomáš Stejskal lietal v bs flipe, 360 flipe, bigspin flipe, nollie cab-e všade a cez všetko. Maxim Habanec klasicky bs bigspin do boardslide všade atď atď... škoda, že sa nezadarilo Marekovi Zápražnému, ale po tour s LRG bol riadne rozbitý, tak rešpekt, že vôbec jazdil a postúpil až do finále!

Písať o ostatných je zbytočné, čekni radšej akékoľvek video z Mysticu, proste peklo. Hneď po finále sa odjazdilo Cash-for-tricks, kde padol backflip z radiusu na rovinu, 360 flip crooked na centrálnom funboxe, bs benihanna late hand flip, alebo čo to bolo... Nasledoval Best-trick z legendary railu a schodov na boku skateparku, kde ako prvý Max Habanec zabil bs bigspin boardslide, ďalej tam padol nollie flip a best trick získal za ss frontside flip Ruben Rodriguez.

Po odovzdávaní cien sme sa vybrali na dlhú hrkotajúcu cestu do Ba. Mystic bol TOP, kto ešte stále nezažil, tak nech ide na ten najbližší, pretože sa môže stať, že sa kvôli ďalšiemu krízovému obdobiu tento klenot medzi závodmi neobjaví. Ja prajem Mysticu a všetkým ľudom čo ho tvoria všetko najlepšie k jeho 18-temu ročníku a verím, že sa dožije minimálne dôchodkového veku na Slovensku, čo je veeeeeľmi dlho. Dík ešte raz a vidíme sa tam o rok!

ALL © BOARDLIFE.SK

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!