Nedeľa 10. Júna 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla a Kristián
0 komentárov

Open Summer Tour de Bar – skateboarding

Počas akcie Open Summer Tour de Bar, ktorá sa konala 9. júna 2012 v Pezinku prebehla denná a nočná časť. V nočnej asi tušíte o čo išlo. Bary, Dj-s, hudba, party, drinky, tanečky. Venujme sa však tej dennej, počas ktorej sa samozrejme aj jazdilo. K dispozícii bolo miničko, zopár plechových prekážok.

Zaujímavá myšlienka napadla organizítorov OSTdB. Celý deň patril športovo-kultúrnym aktivitám, skateboardingu v miničku, na prekážkach, longboardingu, breakdance, dj-ingu, trialu, paint battle, slam poetry, a ďalším zaujímavým aktivitám. Celý deň hrali djs rôznych žánrov ako Yanko Král, Spin, Sly, Lipi a ďalší. Ku koncu dňa sa na hlavnom pódiu vystriedalo viacero interpretov.

Nás však momentálne zaujíma najviac skateboard a longboard časť celej Open Summer Tour de Bar. Rampa bola z dielne FS Club Slovakia a stretnúť ste sa s ňou mohli na miniramp session pod hradom, festivale Grape, v ružinovskom skateparku a na ďalších miestach. V piatok 9. júna stála v Pezinku v mestskom parku, neďaleko námestia. Okrem samotnej minirampy boli pre priaznivcov skateboardingu (ale aj bike, inline a kolobežkingu) pripravené aj ďalšie prekážky. Bola to grind bednička, pyramída a tak ďalej. Majviac bola skaters využívaná minirampa.

Akciu hovoreným slovom sprevádzal Hafo, takže o zábavu bolo postarané. Jazdilo sa počas celého dňa, aj napriek občasným prehánkam, ktoré sa postupom času zhusťovali a zintenzívňovali. A koho sme mohli vidieť v miničku? Z Bratislavy prišli podporiť Erik Cvopa, Juro Vartík, Rado Lukačovič. Z ostatných miest to boli Braňo Moravčík, Braňo Mrváň, Marek Janoušek. Okrem samotných jazdcov sa na akcii ukázalo viacero ľudí motajúcich sa okolo skateboardingu. Zahliadli sme aj Mareka Kikindera, Lukáša Mihalca aj s priateľkou a ďalších.

Celá denná časť OSTdB bola pre všetkých zadarmo. Kultúrne vyžitie, sledovanie jazdcov a jazdenia, množstva pekných dievčat, b-boys, maliarov a natieračov dopĺňali stánky s občerstvením a rôznym tovarom, ktoré lemovali „námestíčko“. Škoda počasia, ktoré sa postupom času zhoršovalo. Avizovaná skate session v minirampe sa nemohla konať vo zvolený termín. Keďže sa však jazdilo celý deň, mohli sa vyhodnotiť najlepší jazdci. Tých si zvolili ich spolujazdci. Taktiež sa vyhodnocovala aj longboard session.

Ako nakoniec celá akcia dopadla? Určite dobre. Jazdci si pojazdili, stretli sme sa vonku v príjemnom prostredí. Myslíme, že podobné akcie sú veľmi fajn. Stretnú sa ľudia, pojazdí sa, pokalí sa. K tomu hrá hudba. Taký menší jednodňový festival. Výsledky. Podľa jazdcov najlepšie počas celého dňa jazdil Braňo Moravčík. Braňo si odniesol novú dosku a nekonečnú slávu. Druhé miesto išlo Radovi Lukačovočovi a tretie Erikovi Cvopovi. Treba povedať, že každý jazdec jazdiaci v rampe mal osobitý štýl a vychytané triky, takže big up všetkým, čo prišli a zúčastnili sa.

Pojazdené, deň odpitý a mohlo sa ísť na večernú časť. To je však iný príbeh. Snáď sa v Pezinku bude konať táto akcia aj ďalší krát. Budeme len radi, predsalen je fajn si pojazdiť s kamošmi. Dovidenia nabudúce. Foto by Lulla a Kristián

Dopĺňame aj longboardové fotky z akcie Open Summer Tour de Bar. Nech sa páči.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!