Pondelok 29. Apríla 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Otvorenie river surfovej sezóny 2013 na Divokej Vode v Čunove

Zima definitívne opustila Bratislavský kraj a poprala sa kade ľahšie. Nedočkavý fanatici, chtiví vlnobitia sa už nevedeli dočkať. Posledná ľadová kryha pretiekla cez Dunaj v oblasti Čunova a tak sa mohlo ísť surfovať. Areál Divoká Voda, Čunovo a sobota 26. apríla 2013 patrila otváračke ďalšej sezóny. Ako nám s vami bolo?

Jazdiť na umelej riečnej vlne sa dalo už niekoľko týždňov pred oficiálnym otvorením, no v sprievode s kamošmi, hudbou, sprievodnými akciami je to hneď lepšie. Otváračka vlny sa tak trocha privtierala otváračke vondoslalomárskeho areálu na Divokej Vode, ale to vôbec nevadí. Počasie nebolo ideálne, avšak nepršalo, takže všetko prebehlo tak ako malo. No a čo sa to vlastne dialo?

26. apríla ste si mohli na Divokej Vode príjemne zapiknikovať s celou rodinou. Deti sa mohli vyšantiť na rôznych atrakciách so šašom, ale aj bez neho. Boli pripravené štvorkolky, rafting zadara, SUP-y, vodné skútre, picnikové košíčky s dobrotami a množstvo ďalších prekvapení a atrakcií. Nechýbala skvelé gastronómia. Hlavne kuracie špíziky, grilovaný hejk, klobáska, guláš, hermelýn, zelenina, šaláty. Vymakaná bola aj domáca štrúdľa a zmrzka. K poriadnej akcii patrí kvalitná kuchyňa.

My sme však prišli hlavne kvôli vlne. Jedinečnú riversurfovú vlnu, ktorých v Európe nie je veľa, nájdete aj v Čunove. U nás bolo o nej napísaných niekoľko článkov, takže stačí si ich vyhľadať. Vlna fungovala samozrejme aj počas oficiálnej otváračky. Zadarmo, samozrejme. Voda však nemá veľa stupňov a tak ste sa odporúčal neoprén. Skúsiť si ju mohli ostrieľaní surferi, ale aj ľudia, čo na doske nikdy nestáli. K dispozícii im bolo niekoľko fanatických surferov pripravených pomôcť.

Stretla sa tu pekná riversurfová komunita ako Tomáš Hafner, Pasqual, Robino z Čerta, Albert, Jopy a ďalší. Nechýbali Dj Selecta Cifi a Dj moderátor Mišo Culka. Hudba pohoda a čo to do hrdla. Stretli sme pivovarníka Braňa, ktorý si varkal počas celého dňa. Jednoducho príjemný deň strávený s kamošmi a akej takej prírode. Vlna ťahala do cca 18stej hodiny. Následne sa išlo znova jesť a pripraviť na večernú mini afterku.

Ďakujeme Julovi, ktorý sa o nás príkladne postaral a tak sme si mohli oddýchnuť v príjemnom prostredí hotela Divoká Voda, pred tým ako sme zostúpili k žúrujúcim surferom. Najväčší žúr počas našej návštevy prebiehal medzi drevenými chatkami, kde Braňo varil guľáš, Hafo degustoval víno a Culka inštaloval svoj laser, ktorý nesmie chýbať na žiadnej poriadnej akcii. V stane sme stretli Cifiho, ktorý pre početné osadenstvo odpaľoval pecku za peckou. Dôkazom toho, že peniaze nikdy neboli problém boli porozhadzované 100 dolárovky. Ako hovorí Pinďo: „Když si chci se bavit, na peníze nehledim“, či tak nejako.

Príjemný večer sme zakončili výdatným spánkom, predsa len je to otvorenie. Skvelých akcií na umelej vlne bude tento rok dúfame veľa. Majstráky, kempy a rôzne iné športové, ale aj socializačné kultúrne akcie. Lebo tak to je dobré! Vidíme sa na vlne! Napísal som aj sfotil...

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!