Piaty ročník Čo-Pele za nami, vami a aj nami!
Utorok 06. Októbra 2015
Autor: Sára Belová

0 komentárov

Piaty ročník Čo-Pele za nami, vami a aj nami!

Nebolo to tak dávno, rok sa stretol s rokom a my sme sa mohli tešiť na ďalší krutý ročník Čo-Pele Snowboard Jib Session! Chlapci sa pohrali s chémiou, na námestí sa ocitlo to naše biele obľúbené a nejaké tie prekážky k tomu. Pridalo sa zopár rúk, nôh, snowboardov, hláv, čiapiek a session sa mohla začať!

Každý rok to bolo o topení sa snehu skrz páliace slnko, tentokrát sme sa všetci modlili k snowboardovému bohu, aby nepršalo a session sa mohla odjazdiť. Ono by ten dážď asi extra nevadil, no je to o atmosfére, ktorú by v tom prípade nevylepšil asi ani shot Jägera. A, že ich nakoniec bolo, aj keď nepršalo… to už je iná story.

Po príchode sme mohli vidieť unavené, ale stále vysmiate tváričky organizátorov- Jokyho, Mirka Haška, Sama Hudeca a zvyšku, ktorí išli bomby aby bol piatky ročník tip top. Podarilo sa. Vidieť listinu na ktorej bolo zapísaných 44 riders z toho štyri chicks bolo na roztiahnutie kútikov. O tom potom, že tam neboli len Slováci, ale aj český bratia, susedia z Rakúska, chlapci z krowkového kráľovstva, chlapci z krajiny, ktorú si takmer každý zahraničný mýli so Slovenskom - Slovinska, z krajiny kde sa čas sype iba presne a keď sú na Slovensku všetko je “it’s nothing, I pay it!”- Švajčiarska a k Belgicku nás nič nenapadá, ale boli tam!

Konštrukcia bola opäť tip-top a skladala sa z railu, doublekinku plus pódia, kde sa každý so svojou láskou (rozumej snowboardom), mohol cítiť ako na Titanicu. Nechýbala ani obrovská obrazovka, kde si všetci s horším, alebo pomalším zrakom, ako napríklad ja, mohli opätovne pozrieť čo sa odjazdilo. Zasadli kati, ktorí si tento rok dali od jazdenia trošku pauzu - Roman Röth, Maťo "Blška" Blaško, Miško Nehéz a do fantastic four sa pridal aj Slovinec Nejc Ferian. Jazdil síce tréning, ale sám sa označil za pussy a v ten deň išiel radšej rozhodovať o osude druhých. Tréning začal v doobedných hodinách. Tri kvalifikačné jazdy, každá formou jamu počas trištvrte hodiny. Do finále postupovalo trinásť riders plus dve chicks, avšak počet z ten ktorej skupiny nebol obmedzený.

Doplnenie energie pred finále tekutou, alebo tuhou formou rozprúdilo všetkých a boli sme ready. To sa išlo jednu formou jamu počas jednej hodiny. Videli sme naozaj veľa sick trikov, alebo aj ich pokusov. Do finále z prvej kvali postúpili Piotr Tokarczyk od ktorého sme mohli vidieť 50:50 fs3 out z balkóna, alebo 50:50 fs3 z doublekinku, Rafal Sypień, Lukáš Bendák plus dve girlz Jess Scherzinger a Barbara Sekudewicz. Zolko Strcuľa, ktorý zajazdil napríklad Cab270 to frontboard či Bs3 out, Jakub Šimůnek, Lukáš Droppa, Žiga Rakovec s jeho finálovými fs270 to switch frontboard, cab 270 to frontboard, transfer to frontboard na rovinu v doublekinku, Maciek Dlugos a Tomáš Císař s naozaj sick 50:50 backside 360 out z balkóna či backside 270 to fakie, bola skupinka z druhej kvalifikačnej. Z tretej to bol Jeremie Unterberger, Julo Petrík so štýlovým 50:50 na balkóne transfer do boardslide do doublekink, Lorenz Vysluzil a na záver Wojtek “Gniazdo” Pawlusiak a napríklad jeho switchblunt 270, fsblunt 270 na balkóne. Počas celej doby samozrejme hrala hudba z playlistu organizátorov, keďže Mr. DJ mal nejaké problémy a nemohol sa dostaviť asap a celú akciu mal pod palcom Feyo! Na záver už DJ dorazil.

Do pamäti sa určite zapíšu aj perličky ako “down-jump”, alebo “vešiak” z pódia, ktoré dáš len vtedy keď nechceš a neplánuješ! Sme zvedaví, čo za pecky budú o rok. Do pamäti sa však hlavne zapíšu vyvolení ala the best of the best- z girlz Poľka Barbara Sekydevic, tretie miesto vyshredil Slovinec Žiga Rakovec, druhé miesto patrilo zaslúžene Wojtekovi “Gniazdovi” Pawlusiakovi a veľké ovácie na záver pre Čecha Tomáša Císařa s najlepších swagom zo všetkých! Tomáš si zároveň odniesol aj ocenenie Best Trick z jeho už spomínaným baskside to 270 to fakie out. Veľký potlesk bol od divákov, ktorých tento rok prišlo opäť obrovské množstvo a tlieskame ešte raz aj my! Potom to prevzal Vecko so Škrupom, vyhrotili divákov, sprcha (snáď) a smer Kultúrny dom ŽSR.

Čo by to bol za článok a samozrejme snowboardová akcia bez afterky?! Bola veru bola… Chcete vedieť viac? Tak, stačiť vám bude musieť, že tam boli dva koncerty TONO S. + Lkama a LNJH, zakrepčili sme si na hudbu z gramcov od DJ Lucky Boy, VI3E a Dufus-a. Ostatné musí mať v hlávke každý sám, kto nemá, vie hádam aspoň to, že to bola proste opäť zas raz skvelá párty, skvelá akcia, skvelá organizácia, skvelá atmosféra, skvelá skupina riders a že to bolo skvelé sme, už napísali?!

Vidíme si o rok vo Zvolene na Čo-Pele Snowboard Jib Session 2016! A pokiaľ bude mať tento event ešte o jeden riadok partnerov viac… mamma mia!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: čo pele zvolen jib

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!