Prvé kolo FIS Snowboard World Cup v Miláne - Anna Gasser a Marcus Kleveland
Nedeľa 13. Novembra 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Prvé kolo FIS Snowboard World Cup v Miláne - Anna Gasser a Marcus Kleveland

Veľká vec to bola. Cez víkend sa v talianskom Miláne konalo prvé kolo FIS Snowboard World Cup v Big Air v novej sezóne, ktorá je nesmierne dôležitá. Keďže v Miláne nie sú hory, organizátori postavili obrovskú konštrukciu so skokom. Pretekov sa zúčastnila svetová špička, ale aj jazdci, ktorých sme mohli vídať na Európskom pohári.

Pekne postupne. Práve tieto mestské preteky odštartovali sériu troch pretekov, ktoré budú zamerané na Big Air a majú názov Super Series. Na štart sa postavilo v dvoch heatoch 49 jazdcov z rôznych krajín sveta. Mark McMorris (CAN), Marcus Kleveland (NOR), Seppe Smits (BEL), Billy Morgan (GBR), Eric Willett a viacero ďalších. Ako sme spomínali, tak sa na štart týchto pretekov postavilo množstvo jazdcov, ktorých sme pravidelne stretávali na Európskom pohári. Nechýbal ani zástupca z Čiech a to Petr Horák. Bohužiaľ Slovensko zastúpenie ani v mužskej a ani v ženskej kategórii nemalo.

Ženská kategória bola taktiež riadne nabitá. 21 jazdkýň z celého sveta a k tomu dve Češky. Šárka Pančochová a Kateřina Vojáčková. Nechýbala Rakúšanka, ktorá sa na scéne objavila po zranení Anna Gasser, ale ani Silje Norendal (NOR), Haileyl Landgland (USA), Aimee Fuller (GBR), Jessika Jenson (USA), Enni Rukajarvi (FIN) a ďalšie.

Víťaz, len 17. ročný Marcus Kleveland zatočil Cab triple 1440 indy a Backside triple 1620 melon. Nebolo to však len o spin to win, ale trikom nechýbal ani štýl. Na druhom mieste skončil Belgičan Seppe Smits s trikmi ako Backside triple 1440 indy a Cab 1260 mute. Treitie miesto išlo Kanaďanovi Mark McMorrisovi, ktorý sa vracia na scénu po zranení. A to riadne štýlovo - Backside triple 1440 mute a Switch backside 1260 backside grab. Jediný zástupca z Čiech, Petr Horák skončil na slušnom 22. mieste.

Ženskú kategóriu ovládla Anna Gasser z Rakúska, ktorá je taktiež po zranení v najlepšej forme. Skákala jej signature trik Switch double underflip 900 indy a corknutú Backside 720 mute. Druhé miesto išlo len 16. ročnej Hailey Langland (USA) za Backside 540 stalefish, Frontside 720 mute a tretie k naším susedom do Čiech zásluhou Šárky Pančochovej za Backside 720 mute, Frontside rodeo 720. Druhá zástupkyňa z Čiech Katka Vojáčková skončila na príjemnom štvrtom miest so svojou Cab 540.

Jazdci pochválili atmosféru v Miláne, ale aj skok na ktorom mali obrovský airtime, čo dokazujú aj odjazdené tirky.

Super Séria mestských pretekov pokračuje v Moenchengladbachu (GER) a Quebec City (CAN). Svetový FIS World Cup taktiež pokračuje koncom novembra 25.-26., 2016, na Alpensia Ski Stadium (KOR) čo bude vlastne aj testovacím pretekom na ZOH 2018 v juhokórejskom Pchjongčchangu. Tu by už mala nastúpiť aj naša Klaudia Medlová. Uvidíme.

PS: Gratulujeme aj Zuzke Stromkovej, ktorá sa vo freeski kategórii dostala do finále, kde si vyjazdila šieste miesto.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: fis world cup gasser mcmorris jacek

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!