Prvé kolo Slovak Wake Cup 2015 v Banskej Bystrici
Piatok 10. Júla 2015
Autor: Ban Dach Ujov
Foto-video: Michal Vasiľ
0 komentárov

Prvé kolo Slovak Wake Cup 2015 v Banskej Bystrici

Prvé kolo wakeboard/wakeskate slovenského pohára 2015 sa odjazdilo netradične na novom mieste. Liptovský Mikuláš a jeho systém 2.0. bol vymenený za zatiaľ najnovší 2.0 vlek na Slovensku a to v Banskej Bystrici na miestnom kúpalisku. Netradičné miesto.

Na vstupe čakal nekompromisný ujo SBS ktorý vyberal vstup 5€ za pobyt na kúpalisku. Areál zaváňajúci rokom 1996 vítal v piatok prvých tréningu chtivých riderov. Nakoniec sa ich do preteku, kde boli vyhlásené štyri mužské a jedna ženská kategória, registrovalo dokopy 27 jazdcov. Jazdil sa mužský, juniorský aj dôchodcovský wake k tomu aj skejt. Baby sa nazbierali len do wake kategórie bez rozdielu veku a obvodu hrudníka.

Areál z doby minulej, ale bazény zachovalé a plávateľné, teda jazditeľné k tomu tobogány a gumové kraviny všade dookola. „Bazán“ pre wejkgbording bol tiež zaujímavý. Prírodné jazierko na vlek celo panelové a z pod každého panelu rástol salad cezar až po hladinu no voda krásne priezračná. Jazdcov kopa, čakacka bežne poukladaných dosiek aj 10-15 min. Ďuri a Sebastian Szabo najviac zakvačení. Počasie top. Andy naložil krásne. Miro Hríbik sa dal na bearfoot, takže sa súťaže nezúčastnil, ale kamošov došiel pozrieť.

Kubík čistá jazda 3 shoveit a fs1 z kickra pomocou ktorých vyhral. Ja Braňo som spadol na toeside boxe, takže druhý no po jazde som ustál flip po roku (som gej). Tomero shoveit z boxu na toeside. Radko Mobidik to dick, keďže si rozbil členok na cimporcampr. Ďuri 2x skúsil 2x Sbend vo finále no stálo ho to 2 viazka a boty, nakoľko vždy kusol hranu. Veja najkrásnejší Sbend na planéte no nestačil na Natálkinu jazdu. Pretek a celková atmosféra veľmo fajná ... až na prekážky dosť strašidelné. Tino Studenčan kusol požičanú dosku od Ďusa, rozjebal ju a taktiež svoje koleno. Všetkým zraneným skoré uzdravenie.

Prvú zastávku beriem pozitívne, bolo kopec srandy, jazdilo sa a dokonca aj na tobogánoch doskami, len tak bez ničoho nasucho. Ahojte a vidíme sa v Štúrove 25.7.2015. Výsledky z BB hľadaj tu.

Foto: Michal Vasiľ

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: banska bystrica pohar wake cup

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!