Piatok 07. Decembra 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Recenzia: Mini Full HD kamera Liquid Image Ego

Technický vývoj každým rokom napreduje aj v oblasti mini full HD kamier, vhodných na extrémne športy. Kam sa dá až zájsť? Zmenšujú sa rozmery, zvyšuje sa kvalita obrazu, prenos, pribúda zaujímavé príslušenstvo. Do redakcie sa nám dostala momentálne najmenšia full HD mini kamera, ktorú dostať na Slovenskom trhu – Liquid Image Ego. Zaujímavá je nie len rozmermi, ale aj svojou cenou, už od cca 185 €. Poďme sa na ňu pozrieť.

Prvý pohľad na Liquid Image Ego dáva tušiť, že v malom tele veľký duch. Prekvapili nás malé rozmery a to oficiálnych: 4.06 x 6.35 x 3.05 cm (SxVxH), váha je taktiež príjemná, len 72g (s baterkou a kartou). Liquid Image Ego je najmenšia akčná športová kamera so zabudovaným Wi-Fi zariadením ponúkajúca nespočetne veľa funkcií a nastavení, ktoré je môžete ovládať priamo cez smartfón. Predáva sa vo viacerých farebných prevedeniach. Žltá, čierna, biela, modrá, červená. Veľkou výhodou, oproti konkurencii je, že nemusíte na ňu pripínať špeciálny obal, ktorý chráni kameru pred snehom, dažďom, alebo nečistotami. Ak sa však chcete s ňou kúpať, alebo potápať, musíte použiť špeciálny vodotesný obal, ktorý sa dá zakúpiť ako voliteľné príslušenstvo. Akčná kamera Liquid Image Ego je vodotesná a bez problémov znesie dážď či prúd vody navyše nevadí jej ani mráz. Na ponor pod vodu, alebo potápanie je nutné použiť vodotesné púzdro, ktoré je certifikované do 40m.

Vonkajšie vybavenie Liquid Image Ego kamery tvoria: Objektív (7 elementová šošovka), dve tlačidlá, dióda indikujúca režim kamery, LCD panel, mikrofón. Pod gumenou ochranou sa nachádzajú USB port, HDMI port a microSD port. Kamera je vybavená širokouhlým objektívom so záberom 135°. V štandardnom balení sa nachádza kamera Liquid Image Ego Full HD, multi smerový otočný kĺb s držiakom, rovný lepiaci držiak, ochranný predný kryt kamery (určený hlavne pre motošporty, kde odletujú kamienky, ktoré by mohli poškodiť optiku), USB kábel. Ku kamere Liquid Image Ego Full HD je možné zakúpiť voliteľné príslušenstvo, kamera je však zároveň kompatibilná s GoPro príslušenstvom. Toľko pohľad „z vonka“, prejdime na srdce kamery Liquid Image Ego.

Liquid Image Ego Full HD je kompaktná Full HD kamera s možnosťou nahrávania video záznamu v rozlíšení 1920 x 1080p pri 30 fps a v rozlíšení 1280 x 720p pri 60 fps. Kamera Liquid Image Ego taktiež zaznamenáva fotografie v rozlíšení 12-MPx a podporuje funkciu pre kontinuálne fotenie. Liquid Image Ego obsahuje integrované Wi-Fi rozhranie umožňujúce prehrávanie, alebo streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov, alebo počítačov. Ďalšou výhodou zabudovaného Wi-Fi rozhrania je, možnosť nastavenia uhla záberu priamo v teréne. Pomocou prenášaného obrazu do smartfónov presne viete čo nahrávate.

Kamera Liquid Image Ego podporuje microSD karty s kapacitou až do 32 GB. Pre jednoduchý prenos dát slúži synchronizačný USB kábel, alebo miroSD karta. Zariadenie je napájané dobíjateľnou 1030mAh batériou s výdržou nepretržitého nahrávania 1.5 až 2 hod. Toľko poznatky, ktoré udáva výrobca a naše poznatky z prvého kontaktu s kamerou. V ďalších častiach článku sa dočítate niečo z praktickej recenzie kamery Liquid Image Ego.

Bližší pohľad na funkcie a ovládanie mini Full HD kamery Liquid Image Ego. Kamera je po zapnutí v snímacom režime 720p, 60 fps a svieti modrý indikátor (ak sa nahráva, dióda bliká). Ak chcete zvoliť jeden z režimov stačí stlačiť prepínač režimov. Okrem predvoleného 720p video režimu je k dispozícii aj 1080p, 30 fps video režim, snímanie fotografií a súvislé snímanie fotografií. Snímací režim 1080p má zelenú farbu, snímanie fotografií 12MPx (4000x3000) má červenú farbu a režim súvislého snímania fotografií fialovú farbu. Jednou z výhod kamery Liquid Image Ego je aj vnútorná pamäť 256MB, ktorá je však len pohotovostná, keby ste si zabudli microSDHC a súrne potrebovali nejaký moment zachytiť.

WiFi prichádza ako pevná súčasť kamier len v posledných rokoch. Samozrejme aj Liquid Image Ego má bezdrôtový prenos údajov zabudovaný v sebe a netreba ďalšie špeciálne vysielače. Jediné čo k tomu ešte potrebujete, je mobilný telefón s iOS/Android, alebo Apple softvérom. Potom si stačí zadarmo už len prevziať aplikáciu „Actionconnect“ do mobilného telefónu. Softvér slúži na ovládanie kamery pomocou vášho telefónu. Môžete meniť rôzne nastavenia ako zabezpečenie siete, kvalitu snímaného videozáznamu, anti-flash, kvalitu snímaného obrazu, režim súvislého snímania, kontrast, citlivosť mikrofónu, white balance a mnoho ďalších. Samozrejme nechýba live snímanie obrazu, alebo zdieľanie nasnímaných súborov na internet.

Počas nasledujúcich týždňov budeme mini Full HD kameru testovať v outdoorových podmienkach. Otestujeme kvalitu obrazu ako pri natáčaní videa, snímaní obrázkov, ale aj spoluprácu kamery s telefónom prostredníctvom WiFi. Zaujímavá je taktiež aj cena: 185€ (M-LINK)

Kameru na testovanie poskytla firma M-LINK, ktorá je dovozcom kamier Liquid Image na Slovensko. V jej sortimente sa však nachádzajú aj ďalšie zaujímavé produkty, ktoré nájdete na www.m-link.sk

Váha: 72g (s baterkou a kartou)
Rozmery: 60 x 40 x 30 mm (VxSxH)

Balenie obsahuje:

• Liquid Image Ego Full HD
• Multi smerový otočný kĺb s držiakom
• Rovný lepiaci držiak
• Ochranný predný kryt kamery
• USB kábel

Cena: 185€ (M-LINK)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!