Pondelok 11. Júna 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Jägermeister, Lulla, Kristián
0 komentárov

Release party Haf & Beyuz - Blázon čas

Tretí album, tretí krst, tretia žúrka. Kto? Čo? Ako? No predsa Haf & Beyuz krstili svoj tretí album, ktorý nesie poetický názov: „Blázon čas.“ Krstilo sa, vlastne nekrstilo, (iba?) ale releasovalo. Piatok 8. júna 2012, Galéria Cvernovka, Bratislava, Haf, Beyuz, kamoši, hostia a čerstvý album.

Oficiálne otvorenie brány v Cvernovke sa udialo o 20:00, príjemný podvečer, teplé počko a drinky v meste posunuli príchod väčšiny poslucháčov a kamošov zábavy na neskoršiu hodinu. O ôsmej hodine sa ešte konala zaujímavá vernisáž Retart Remade Skate Project, o ktorej vám ešte čo to popíšeme. Naspäť do Cvernovky.

Vydať tretí album za niekoľko rokov, to nie je len tak. Čas ide strašne rýchlo, mnoho ľudí sa mení, mnoho ostáva takým, akých sme ich poznali na začiatku. Hudbu od Hafa (Tomáša Hafnera) a Beyuza (Juraja Beniaka) počúvame od začiatku. Spríjemňovala nám cestu na horu, k oceánu, kde sme surfovali, alebo dlhú a strasti plnú púť z Nemecka. Na každom albume, sme si našli tú svoju. Napríklad v prvom „V živote“ to boli tracky Welkom To Dubravka, Zobanie Zrniek, alebo Spoveď Pastiera. V druhom albume „Moderný spevák“ sa nachádzali pecky ako Sezónny Hit, Was Willst Du Tun, Pomoc Paimejovi a ďalšie. Prišiel čas na tretí album – „Blázon čas“.

Ľudia sa začali zbiehať okolo jedenástej. Hneď po vstupe vás odchytil jeleň a šups Jägermeister do hrdla. No dobre, nebol to jeleň, ale dve šik hostesky. Priestor v Cvernovke je naozaj veľký, takže preplnenosť, spotené pazuchy nehrozili. Party sa pomaly ale iste rozbiehala. Ako to na takýchto akciách chodí, stretli sme na nich množstvo známych ľudí z množstva oblastí. Alkoholová oblasť, snowboardová oblasť, umelecká oblasť, skate oblasť, surfová oblasť, gastronomická oblasť a dokonca bolo vidieť aj zástupcov odevných značiek. Wau! Kopa kamošov, s ktorými si musíš vypiť. Takže šups ďalšieho jégra do hrdla.

Pred samotným Hafom a Beyuzom vyhrával na platniach Dj Cifi a tak naštartovával náladu, pred samotným vyvrcholením. Ako sme spomenuli chalani svoj release koncertík troška preložili, lebo chceli aby sa ho dočkali naozaj všetci, keďže v piatok mali mnohí veľa povinností. Začalo sa práve včas cca niečo po 12 hodine v noci. Omámil nás slušne fungujúci bar, takže sorry za nepresnú hodinu. Všetci už v správnej nálade sa nahrnuli na parket, aby si mohli naživo vypočuť tento nový album. Aaaaa, konečne sme pochopili na čo im bola kostýmová skúška, ktorú mali poobede. Haf & Beyuz na fešákov vo frakoch vystupujú pred nedočkavé publikum a hneď na začiatku odpaľujú svoju najväčšiu vec z nového albumu o zjavení sa Omietkového démona, ďalšou skladbou je smutnejšia vec Feťák Imro šmrncnutý reggae hudbou DJa Simple Sample. Vypočuť ste si ich mohli pred release party aj u nás na webe Dva full tracky k novému albumu Haf & Beyuz „Blázon čas“. Novú hudbu dopĺňali staršie hitovky ako Istotne sa pýtaš a asi najznámejšia kultovka Dúbravka. Na pódium sa zastavil aj Branči Kováč, ktorý si s chalanmi vychutnal Stríkanie bábZdenka Predná, s ktorou dali nový track Poď sa so mnou hrať a staršiu Ja viem. Koncertík vrcholil stále najznámejšími peckami Raj surferov a Balkán, ktoré roztancovali  celé publikum.

Koncert splnil naše očakávania a radi sme si zahopkali na známe aj ešte len málo známe vecičky od Hafa & Beyuza, ktoré sa počas leta stanú uznávanými kultovkami. Stretli sme veľa známych a kamarátov, veľmi dobre sme sa zabavili a stihli sme si kúpiť aj album „Blázon čas“. Ak ste nestihli prísť, snáď to stihnete aspoň na autogramiádu, alebo si kúpte CD na www.hafnerbeyuz.sk

Foto: Jägermeister, Lulla, Kristián

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!