Štvrtok 16. Augusta 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Report z HappyEnd Street Summer Time vol. 1

Víkend 11 a 12 augusta patril množstvu akciám. Čakal nás Grape a jazdenie v minirampe, skate session v Partizánskom a Liptovskom Mikuláši, ale aj príjemné jazdenie v Senici. Teraz si priblížme akciu HappyEnd Street Summer Time vol. 1, ktorá sa konala v nedeľu 12. augusta na senickom streete.

Prvý ročník pohodovej akcie vám priniesol miestny skateshop spolu z organizáciou The End. Žiadne veľké prize money, žiadne veľké mená slovenského skateboardingu, žiaden veľký skvelý skatepark, žiadne milióny, stresy a dážď. Práve naopak, akcia v Senici bola príjemným stretnutím jazdcov, jazdením na zopár prekážkach, chilovaním, počúvaním hudby, menší live koncert a mini graffity jam. Toto všetko vás čakalo na chodníku pri parku a futbalovom štadióne. 

Akcie sa zúčastnil jeden writer a 10 registrovaných jazdcov z viacerých častí Záhoria, ale aj prihraničných miest z Čiech, takže medzinárodná účasť. K tomu asi dvadsiatka divákov + okoloidúci futbaloví fans, mamičky s deťmi, policajní psovodi a cyklisti. Keďže v Senici nie je skatepark, len chátrajúca hala Casino, jazdilo sa na chodníku kde bolo položených niekoľko prekážok. Širšia grind bedna, malý railík, dlhší a vyšší rovný rail, malá bednička, vyhadzovačka a mini rádius na otáčanie sa. Keď som prichádzal do Senice, videl som nové mramorové námestie s top mramorovými múrikmi, vyhadzovačkami, gapmi. Proste street raj. Nanešťastie, okolie stáži niekoľko očí polície, tak ako to v modernom svete býva.

Chalanom tak ostal len chodník a zopár prekážok, no treba povedať, že zajazdiť sa dá aj na tom. Po zaregistrovaní dostali jazdci Redbull a išlo sa jazdiť. Kvalifikácia prebehla formou dvoch jázd, teda tam a späť na prekážkach a po odjazdení celej skupiny ďalšia, druhá jazda. Jazdili mladší začínajúci skaters s 50-50 a shoveitmi, ale aj starší rideri ako René Fišer, Daniel Kostelanský, ktorých sme už na Slovenských akciách videli. Prekvapil Milan Nižňanský, ktorý sa pred niekoľkými rokmi ukazoval aj na top slovenských skate akciách, no posledné dva roky o ňom nebolo moc počuť. Je fajn vidieť, že ho skateboarding stále baví a ide mu to. Najmladším jazdcom bol len 13 roční Kristián Hološka zo Senice.

Kvalifikácia sa odjazdila bez problémov za občasného potlesku okolostojacich. Vidieť bolo niekoľko slušných trikov. Z kvalifikácie postupovalo do finále 5 riderov a boli to: René Fišer, Milan Nižňanský, Daniel Kostelanský, Venca Ščepka a Nikolas Silny. Chalani dávali najviac na vyhadzovačke, väčšom zábradlí. Ak si chcel dať niekto pauzu, mohol si sadnúť do miničajovničky, zafajčiť šíšu a urobiť si pohodlie. Počasie vyšlo, takže všetko ok.

Finále bolo o piatich jazdcoch. Znova dve jazdi naprieč skate prekážkami. Chalani sa isto zabávali, no najviac sa zabavil René, ktorému vyšla jediná čistá jazda tam a späť na všetkých prekážkach. Všade vyšmelil trik a tak o víťazovi bolo rozhodnuté. Aj napriek tomu, že je René odchovaný vo svojom domácom skateparku v Skalici, ukázal, že si poradí aj so street prekážkami. Milanovi vyšlo zopár slušných trikov, ktoré však nenapchal do čistej jazdy a tak druhé miesto. Tretie bral sused z Čiech Venca Ščepka s mega popom. Chalani dostali ceny od HappyEndu, dáku tu RB energiu a fotku k nám na web. Podľa ich slov, boli spokojní. Však prečo nie, rodinná akcia.

Po dojazdení sa mikrofónu chopil raper Hely a vypálil pár trackov v štýle. Následne sa išlo na vyhlasovanie výsledkov a odovzdanie cien. Výsledky sme vám už priblížili v správe, tak pomaly ukončime report z HappyEnd Street Summer Time vol. 1. Veľké BIG UP organizátorom, že ich baví podporovať skateboarding, že ich baví niečo riešiť, trápiť sa skúšať a niečo organizovať v dobe, keď je všetkého všade a vlastne nikde. Skateboarding nezažiješ na fejzbúku, ale real vonku, medzi kamošmi a hlavne s doskou na nohách. Vidíme sa na ďalšej akcii.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!