Streda 12. Septembra 2012
Autor: Martin Repka
Foto-video: Mária Závodská
0 komentárov

Report z Street Jam Galanta Vol.2

Street Jam Galanta Vol.2 sa uskutočnil v nedeľu 26. augusta 2012 . Bolo to pokračovanie úspešného jamu vol.1 ktorý sa konal približne takto pred rokom. Nápad uskutočniť takýto závod sa zrodil v Karolovi Gajdošovi, ktorý chcel spraviť nejakú akciu, ktorú by si aj sám zorganizoval. Samozrejme s podporou Petra Vrbického sa mu to aj podarilo a závod bol o niečo kvalitnejší, ako minulý rok, keďže zozbieral viacej skúseností.

Prebiehalo to asi tak, že približne o 12:00 sa rozložila aparatúra, vypeckoval sa rap od Dj Repku a registrácia bola v plnom prúde. Keďže skatepark v Galante je pomerne malý, hneď sa tu aj nahromadilo kopec ľudí nielen z Galanty, ale aj z Bratislavy, Bánoviec a Nitry. Skatepark bol preplnený, takže kto na to nemal nervy, jednoducho chilloval a popíjal RedBull. Niečo medzi 13. a 14. hodinou sa odštartoval prvý jam a to v kategórii do 15 rokov. Túto kategóriu celkovo vyhral Kristián Nguyen, ktorý ako jediný zo všetkých riderov vrátil na handraily flip bs lipslide!

Druhy skončil Jožo Panko a tretí Thomas Simančík. Čo sa týka kategórie nad 15 rokov, tak tam to bolo o kúsok hustejšie. Prvenstvo si odniesol Dávid Szakaloš, ktorý okrem iného vrátil na best triku na tyčke zo štyroch fs 270 ollie lipslide shove it out, čo asi nikto nepochopil. Druhý v tejto kategórií skončil Adam Tran a tretí Jano Ostrožlík. Takto sa skončil jam a prešlo na best trick, ktorý bol kvôli rozlohe skateparku celkom náročný, ale aj tak sa ho rideri nezľakli a najlepší trik si odniesol už spomínaný Kristián Nguyen, ktorý vrátil na raili zo 4 shove it lipslide body change. Tak a ako zlatý klinec programu nás čakal Speed Dracula ktorý sa jazdil iba smerom z hora dole, čiže raily, schody iba dohora! Tento krát zase ukázal Riči Eliáš kto je tu Speed Dracula a odniesol si domov svoj vlastný promodel dosky.

Na záver sa chceme poďakovať sponzorom, ktorí darovali ceny do súťaže a to Zmez, AMB a The Chill . Ďalej ďakujeme Petrovi Vrbickému za vypožičanie aparatúry a mestu Galanta za možnosť uskutočniť takúto akciu. Samozrejme najväčšia vďaka patrí všetkým zúčastneným a dúfame že sa uvidíme aj o rok!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!