Report zo 4. kola Slovenského pohár v skateboardingu 2018 - Nitra
Streda 03. Októbra 2018
Autor: Tomáš Kenyeres
Foto-video: Maťo Matuška, Juraj Danko (TOC media)
0 komentárov

Report zo 4. kola Slovenského pohár v skateboardingu 2018 - Nitra

Dňa 8.9.2018 v organizácii Slovenského rýchlokorčuliarskeho zväzu a sekcie skateboardingu sa uskutočnilo v Nitre ďalšie kolo Slovenského pohár v skateboardingu. Organizátori na čele s CubeSkateshop.sk vychytali krásne slnečné ráno. Začiatok tréningu a registrácie bol stanovený na 10:00. Pomaly sa postavili stánky našich partnerov a to presne Tlakers, CubeSkateshop.sk, SouthSide, Gautama Group a aj chalani od Hot Dog Factory nakopli gril s najlepšími Hot Dogmi široko ďaleko, narazili pivo a Oliver rozbehol svoje Game of B.E.E.R.

V parku sa začali zbierať rideri z celého Slovenska a zavítala k nám aj skupinka z Maďarska na čele s Macelom Dessewffym. Jazdci boli rozdelení do dvoch kategórií a to do 16 rokov a nad 16 rokov, plus best trick. Registračné činilo 3€, pre členov zväzu free. Rideri si pri registrácii mohli vyzdvihnúť svoje pásky, ktoré slúžili aj ako vstupenka na afterku do Bizzare clubu. Registrácia a tréning bola ukončená tesne po dvanástej hodine. Na registračnom liste sa nazbieralo neskutočných 50 mien. Nechýbali stálice slovenského skateboardingu ako Braňo Moravčík, Richard Eliáš, Juraj Kedroň, Roman Momo Král, Tomáš Brindza, Jojo Paňko, Kubo Ivančík. S účasťou nás potešila aj reprezentantka nežného pohlavia Lenka Príbojová.

Rozhodcovia Rišo Robotko Jetpack Tury, Tomáš Jacko a Košická legenda Dirty obsadili svoje miesta, Juro Danko zapol kameru, Maťo Matuška spustil spúšť na fotoaparáte. V kvalifikácii do 16 rokov si to medzi sebou rozdalo až 16 riderov. Young guns išli celý deň bomby. Dennis Horváth potvrdil svoju absolútnu dominanciu v tejto kategórii, za ním tesne sekundoval lámač ženských sŕdc Peter Šity Šitár. Do ďalšieho kola putovalo sedem riderov a to Dennis Horváth, Peter Šitár, Vladimir Mužila, Daniel Zdychavsky, Alexander Švančara, Mato Berky a Jakub Sluka.

Po malej prestávke, počas ktorej nám rozkradli deti všetky nálepky zo stánkov, sme rozbehli kvalifikáciu nad 16 rokov. Do jednotlivých jamov sme rozdelili 34 riderov z celého Slovenska. Rideri rozbehli kvalifikáciu v neskutočnom tempe. Počas jamov padala jedna bomba za druhou. Za zmienku určite stojí obrovský pop Juraja Kedroňa, vypimpené jazdy Richiho Eliáša, alebo  bs lipslide v neuveriteľnom pope a asi najkrajší backside cez gap aký som videl od Tomáša Foriša. Ale nemôžeme zabudnúť ani na mladého ešte len 17 ročného tlakera z Košíc Iva Libu, na Momovu nekonečnú switch a nollie sérku alebo na pop Andreja Habána ktorý deň predtým okoštoval betón parku. Chutilo mu :D

Po kvalifikácii sme dali krátku prestávku počas ktorej k nám dorazili aj Red Bull dievčatá, rozdali plechovky a mohlo sa začať lietať po parku. V semifinále do 16 rokov to medzi sebou rozdali siedmi najlepší rideri. Dennis nenechal nič na náhodu a vyjazdil prvé postupujúce miesto do finále. Rozlúčili sme sa s Jakubom Slukom. Skvelý skateboarding.

Semifinále nad 16 rokov bolo ukážkou skateboardingu všetkého druhu. Nenapodobiteľný skateboarding dvoch nitranskych stylerov Kuba Ivančíka a Joja Paňka by nás bavilo pozerať celé dni. Ninja style Tomáša Kubalu nemá odbodby na Slovensku. Milo nás prekvapila vyjazdenosť Pepa Ferka a Borisa Kupca, ktorý išli jednu veľkú sérku počas celého semifinále. Po semi nás čakalo finále do 16 rokov, kde Dennis Horváth nedal šancu nikomu a so svojim bs heelflipom a inými šmakmi bral nekompromisne prvé miesto. Druhé miesto uchmatol latino lover (kto počul krik dievčat ten vie) Peter Šity Šitár. Tretie miesto bral prekvapenie dňa Dano Zdychavský. Chceme zagratulovať aj Maťovi Berkymu, Vladovi Mužilovi a Alexandorvi Švančarovi za skvelý skateboarding počas celého dňa.

A prišiel čas na to najlepšie a to finále nad 16 rokov. Vo finále to najviac zabil maďarský skater Marcel Dessewffy. Triky ako 50-50 na kinked raily, flip 50-50 na guľatom raily alebo nollie fs overcrooked nás presvedčili, že prvé miesto poputuje do Maďarska. Braňo Moravčík a jeho skateboarding aka zrástol som dokopy so skateboardom bral druhé miesto. A na tretom mieste sa umiestnil Cube rider Jojo Paňko s najkrajším štýlom v parku. Jeho nollie fs heelflip, nollie heelflip a heelflip fs boardslide nepotrebujú komentár.

Na záver nás čakal už len best trick z vyhadzovačky cez gap. Juro Danko, náš šípkár kameraman, zazoomoval kameru a mohli padať bomby jak vo Vietname. Za zmienku určite stojí hardflip Krisztiána Angyala, first try fs flip Richiho Black P Eliáša, 360flip tailgrab Braňa Moravčika. Ale park zhorel jak po napalmovom útoku až po laser flipe od Joja Paňka. Skibidipappapp.

Na konci dňa nám zostávalo už len vyhlásenie, následne banda nezbedná poputovala na afterku do Bizzare Clubu. Legenda hovorí že Juro Danko ešte teraz kúše pult. Kto bol vie, kto nebol budúci rok nemôže vynechať.

Výsledky do 16 rokov

1. Dennis Horváth

2. Peter Šitár

3. Daniel Zdychavský


Výsledky nad 16 rokov

1.Marcel Dessewffy

2.Braňo Moravčík

3. Jojo Paňko

 

Best Trick

Do 16 rokov Peter Šitár kickflip

Nad 16 rokov Jojo Paňko Laser flip

Text: Tomáš Kenyeres
Foto: Maťo Matuška
Video, Edit: Juraj Danko (TOC media)

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: nitra skateboarding

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!