Report: Zvolen Skate Cup 2014
Utorok 09. Septembra 2014

Foto-video: Dodiak Lukáč, Števo Kurilla
1 komentár

Report: Zvolen Skate Cup 2014

Piatok podvečer, slnko bude pomaličky zachádzať za zore a blíži sa zlatá hodinka. Sedím vo vlaku, ktorý vyráža z Banskej Bystrice smer Zvolen. Konečne štastný, zmytý zo smogu týždna, práce a všetkých vybavovačiek. Normálne, cítim tú energiu, akou sa na mňa valí víkend. Mám namierené za Hofim do Kotolne, kde majú chalani priestor na dve menšie účka, že dáme premietanie dákych skejt videí ako warm-up na zajtrajší sobotný Zvolen Skatecup 2014.

Zvolen Cup 2014

Samozrejme moju idylku o krásnom víkende prerušila maličkosť, že Hofimu sa vybil fón a ja som netušil, ani kde mám vystúpiť ani v ktorej časti mesta sa nachádza. Po asi hodinovom browsovaní mesta som sa skrz telefón a pár ľudí dostal do blízkosti, kde po mna nakoniec aj Hofi zázrakom došiel. Keď som prišiel, premietanie videa bolo už v plnom prúde v zložení Juraj Vartik, Braňo Moravčík a celý LowCost tím. . . ešte sme počkali na Števa Kurillu a šli sme ...... piť.

Ráno pred súťažou začalo trošku mrholiť a schylovalo sa k najhoršiemu, že sa nebude dať jazdiť, chalani z LowCost neriešili počasie, riešili totižto prípravu súťaže. Zostalo kúsok času pred tým, než sa vydáme do parku a tak sme s Braňom zľahka za pár minút zbúchali shooting v rampe. Zopár fotiek si môžete pozrieť aj v reporte.

Pri vstupe do parku sa to hemžilo ľuďmi, hrala dobrá hudba. Skejtrs, fellaz, diváci a ďalší, čo sa sem prišli pozrieť, kto to najviac zadelí. Forma preteku bola nasledovná: kvalda-jam, traja jazdci po dve minúty. Po každom kole vyraďovačky sa šiel "LowCost Diktát" kde si mal možnosť vyhrať originál LowCost fusakle, ktoré údajne vydržia nesmrdieť 6 dní bez opratia. Prvé kolo diktátu sa šlo na gape. Udá sa trik, kto ho prvý dá, vyhráva. Ako prvé fusakle získal, už ani neviem kto. Druhej šance diktátu sa chopil Braňo Moravčík, ktorému sa ako prvému podarilo ustáť varheel na pyramíde.

Po ukončení tohto bočného questu, event postúpil do semifinále - traja jazdci po tri minúty. Koniec semifinále znamenal další diktát, v ktorom sa blysol Mišo "Smrťák" Horečný v drzom štýle na prvú halfcabflip v banku. Druhé kolo diktátu zasa s prehľadom zvládol Braňo Mrváň s nosebluntom na handraili !! Nasledovalo finále, bol to 15 minútový deadmatch piatich jazdcov v štýle streetleague. Výsledky má na svedomí Dodo Filkus, Rado Valocký a Paťo Fógl, tak si ich zopakujme.

Myslím, že LowCost a organizácia Grind odviedli zas dobrý kus roboty, výsledkom bol event plný kreatívnych trikov, pádov, dobrej hudby a hlavne dobrých ľudí! Toľko report odomňa (Dodiak Lukáč), teraz si poďte pozreť pohľad na Zvolen Skatecup 2014 objektívom Števa Kurillu, takže ešte ďakujem vštkým zúčastneným :)

Text, foto: Dodiak Lukáč, video: Števo Kurilla

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: zvolen mrvan moravcik horecny nguyen tran

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

MitchBuchannon
MitchBuchannon Budúca zástavka streetleague - Zvolen
Pridané: 11:18 10.09.2014