Pondelok 17. Októbra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Retro: Good Morning Skateboarding 2004

Dnes pokračujeme Retrom! Po prvom počine v tejto rubrike s názvom Zlá doba z roku 2002, prichádza ďalší skate počin. Dokonca aj videopočin. Neuveríte, Slovenský! Prinášame vám autentický text a fotky z článku, ktorý vyšiel v roku 2004. Zababušte sa do deky a vypeckujte zvuk na svojej OTF!

Pôvodné znenie:

Seal production uvádza dlho očakávané nové celoslovenské skateboardové video s názvom Good mornig skateboarding, ktorého slávnostná premiéra prebehne dňa 16.04.2004 od 21:00 hod. v Dome kultúry ŽSR vo Zvolene na Sokolskej ulici č.1. (Nájdete ho, keď pôjdete od autobusovej alebo železničnej stanice do centra a odtiaľ smerom na malú stanicu, prejdete cez ňu, a potom už iba stále rovno a asi po 200 m stálej chôdze po ľavej strane uvidíte veľké schody a na vrchu uvidíte veľkú budovu a to je Dom kultúry ŽSR. Ak by bol problém treba sa opýtať a vo Zvolene to každý pozná, tak Vám poradí.)

Ako prvé prebehnú samozrejme krst a premietanie videa a po nich budú nasledovať koncerty známych slovenských skupín: Forma, Mäso, Náhodní známi, R.I.P., ktorých tvorbu budete mať možnosť počuť aj priamo vo videu.

Video sa natáčalo počas celého roku 2003 a uvidíte tu tých najlepších a to najlepšie, čo sa dalo za poslednú dobu dosiahnuť a okom objektívu zachytiť. Natáčalo sa v mestách ako Bratislava, Košice, Banská Bystrica, Zvolen, Trenčín, Považská bystrica, Nová Dubnica, Praha, Wien, a dokonca aj video obsahuje pár záberov z Barcelony, kde bol Peter Molec s chalanmi z DHC na tour.

Hneď v úvode po prvých zostrihoch sa nám predstaví Juraj Ďurovčík so svojou technikou, ale aj ťažkými railami. Po ňom bude nasledovať part s názvom Just for legends, z čoho vyplýva, že tu uvidíte zrod slovenského skateboardingu, pretože táto časť obsahuje originálne zábery z rokov 1991 - 1993!!! Je to viac menej smiešna časť s doskami typu "ryba", ale je to naša história, a treba si ju vážiť. V kontraste s Just for legends sa Vám predstaví slovenský Young blood, ktorý ukáže celému Slovensku, čo je to skateboarding! Young blood team je zložený z: Andrej Sucháň BA, Peter Štefunda (Guma) KE, Martin Mihálik (Potkan) BB, Roman Lišivka KE.

Po týchto našich mladých nasleduje dvojprofil jazdcov z úplne opačných koncov republiky a to takých mien ako Lukáš Karásek BA a Vladimír Ruščin KE. Dvojprofil je plný railov, flipov a trikov od výmyslu sveta. Po nich nasledujú ďalšie zostrihy chalanov zo Slovenska, ktorí nám scénu dosť značne ovplyvňujú už dlhšiu dobu.

Nasledujúca časť je už iba pre tých duševne najstabilnejších, pretože nasleduje part Ondreja Leskovianskeho. Ondro je známy svojím agresívnym štýlom plným vysokých a dlhých railov, veľkých výšok a krásnych sériek. No comment!

Mystic Sk8 Cup. Toto podujatie chce navštíviť množstvo ľudí na celom svete a myslím, že ani na Slovensku tomu nie je inak. Tí, čo sa tam dostali, majú zážitok na celý život a tí, čo tam neboli majú problém sčasti vyriešený, pretože si môžu pozrieť celú atmosféru a všetkých "psychopatov" v nasledujúcej časti videa.

Keď sa spamätáte z takejto nádielky trikov, hneď sa môžete pripraviť na ďalšiu v podaní ďalšej slovenskej hviezdy. Áno myslíte správne. Nie je to nikto iný ako Peter Molec. Peter je známy štýlom "Jamie Thomas". To hovorí za všetko. Raily - vysoké, dlhé, guľaté, ploché, veľké výšky, "temné sérky". Kto neverí, že Peťo vie flipy, tak nech si pozrie video a hneď budeš vedieť, o čom hovorím.

Počas celého videa hrá v pozadí hudba typu punk, HC, metal, v podaní skupín Mäso, Forma, Humana, Náhodní známi, Scorpions, Milencollin, Placebo... Jednou zo zaujímavostí je, že video má oficiálne povolené práva na hudbu a bude sa predávať v papierových obaloch tak ako ich poznáte z amerických, alebo aj českých produkcií. Video má okolo 42 min kvalitného skateboardingu slovenských riders.

Za nové slovenské video by som rád poďakoval za podporu a pomoc spozorom, ktorými sú: Pogo Boardhouse, Vans, Habitat, Spectrum Apparel & Skateboards, Funstorm, Ricta Wheels, Independent Truck Company, Santa Cruz Skateboards, Adio Footwear, ATM Skateboards, No Limit Constructions, Sykum Footwear, Nomad Skateboards. Video by sa malo predávať od 1. mája vo všetkých slovenských skateshopoch, v skateshopoch v Čechách, a pravdepodobne ešte aj v Nemecku a Španielsku. Už na premiére bude možné si zakúpiť video za ešte výhodnejšiu cenu, ale v limitovanom počte iba pár kusov.

Video bude na pulte stáť pouhých 390,- Sk a veľmi zaujímavé je to, že pri každej kazete budete mať nálepky od sponzorov a poukážku na 10% zľavu na 1 nákup v Pogo Boardhouse v Bratislave a Košiciach. Tak ako? Stačí Vám to? Mne veru nie a ani našim sponzorom, a preto, aby Vám nebolo málo, tak keď zašleš kupón, ktorý je priložený pri kazete do dátumu určeného na ňom a na určenú adresu, budeš zaradený do zlosovania o super ceny ako napríklad 3x predplatné Transworld Skateboarding!!! Na celý rok, alebo nové dosky!!! a množstvo iného... Toto všetko vrátane najkvalitnejšieho skateboardingu našich jazdcov dostaneš len za 390,- Sk.

Čo sa týka akcie, vstupné na celú premiéru a 4 koncerty naživo už hore zmienených kapiel je 100,- Sk, čiže okrem premiéry zažijete aj mini fest skupín, čo sa dá málokedy počuť a zažiť. Zídu sa tu všetci jazdci na videu a iní ľudia, ktorí považujú skateboarding za svoju neoddeliteľnú súčasť, cítiš to aj ty tak, ako my? Dúfam, že prídeš podporiť túto veľkolepú akciu, ktorá sa málokedy odohráva na Slovensku, prakticky nikdy. O to predsa nesmieš prísť! To musíš vidieť! Tešíme sa na teba! Skateboarding or Die! 16. apríla všetky cesty vedú do Zvolena do Domu kultúry ŽSR.

Na vstupenky na akciu sa treba pýtať v miestnom skateshope a ak by ich nemali tak priamo na akcii sa budú dať tiež dostať, takže žiaden strach. Určite sa ale budú dať kúpiť v Bratislave v Pogo Boardhouse, v Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Zvolene, Lučenci...

PS: Sorry za fotos, ale sú z kamery, nebol jednoducho čas aj na fotenie, ale ak si pozrieš články z Košíc, Mystic Sk8 Cupu, profily Ondra Leskovianskeho, Petra Moleca, alebo sa pozrieš do Boardu na report z Bystrice, tak všade som bol aj ja s kamerou, takže pozri super fotos od Mat Rendeka. Inak Mat, vďaka za ubytko a podporu.

Výzva redakcie Boardlife.sk: Veľmi vážne prosíme všetkých, aby video nekopírovali, ale nakupovali. Kúpou videa podporuješ slovenský skateboarding, v konečnom dôsledku výstavbu skateparkov a podobne. Kopírovaním videa zabíjaš slovenský skateboarding a tým pádom aj seba. Aj tak si myslíme, že pri spomínaných výhodách sa žiadne kopírovanie neoplatí...

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!