Štvrtok 21. Septembra 2006
Autor: Cibula

0 komentárov

Retro: Interview Ted Kuhn (2006)

Kúna poznám už nejaký ten piatok. Už je to skoro osem rokov (do pekla!, veď to je polka môjho života!), čo sme ako malí fagani behali v starom ružinovskom parku na korčuliach a predvádzali sa pred spolužiačkami.

Interview: Ted Kuhn

Posledných asi päť rokov si pokojne môže do občianského písať ako prechodné bydlisko Istropolis, kde trávi naozaj asi najviac svojho voľného času. Mám taký pocit, že Kúna pozná skoro každý jazdec z Bratislavy a blízkeho okolia, lebo podľa mňa jazdec z Bratislavy, čo ešte nebol na Istráku, jazdcom ani neni. Na Kúna sa stačí pozerať pár sekúnd ako jazdí a hneď na ňom vidíš, aký má deň. Raz jazdí jak o dušu s empétrojkou na ušiach a pohmkáva si svoj obľúbený rap, priamo žiari optimizmom a po každom vrátenom triku sa pochváli. Inokedy zase je sa k nemu nebezpečné vôbec priblížiť, lebo nadáva jak len vie - na dosku, topánky, spot a vôbec všetko, čo je okolo, hádže a búcha doskou o všetko, čo mu príde pod ruku a neraz sa stalo, že proste bez slova nasratý odišiel domov.

Ale či už má deň dobrý alebo zlý, vždy je na ňom vidieť obrovskú lásku k skateboardingu samotnému a o tom to celé predsa je...

I. Tak vrav.
No, volám sa Teodor Kuhn, pohlavím som osemnásťročný chlapec z Bratislavy. Jazdím asi tak päť rokov a na regular. Inač mi hovoria Kún, alebo Trevor, Trevis a Titi.

II. Jak si sa dostal k tej prezývke Kún?
Šak, lebo všetci mi hovorili Teo, a to my prišlo v jednej fáze také dosť teplé, tak som všetkých pušoval nech mi hovoria Kún a niak si zvykli už...

Top 3 s Kúnom:
Triky:
1. Fakie flip
2 . Noseflip
3. 36nula flip

III. Prečo jazdíš?
Švába to napadlo, že pome robiť hento, a vtedy sme spolu chodili do táborov a tak, takí normálni homies na ihrisku, a sme boli aj spolužiaci. Šak ja som prvý rok nevedel ani flip, šak to si presne pamätám, jak sme jazdili a Šváb dával 360 flip na zemi a keď ho dal, tak som si povedal že: "Tyyy krista, keď on móže dať hento, tak ja móžem flip dať." No a vlastne sme začali jazdiť spolu a ja som to najprv nevedel, až potom som ho dobehol.

IV. Čo potom?
No, potom som aj vedel jazdiť celkom, šak mám z tej doby aj niake fotky, čo sú okej. Aj videá na foťák sme točili a tak. Ale potom, jak už som poznal Moma, tak sme šli točiť niaké schody a som robil trišesťnula flip a som si tak mocne zlomil nohu a som nemohol jazdiť rok...

V. Kedy to bolo?
To bol celý minulý rok. Jazdím teraz tak asi od začiatku prázdnin znova. Ale furt to je napiču, mám to niaké celé zničené, šak aj neska ma to niak bolí.

Top 3 Ženy:
1. jedna kučeravá spolužiačka
2. mama
3. Cameron Diaz je tiež v pohode

VI. A jak sa točil ten profil?
Šak to som točil tak cez prázdniny len. Ten druhý mesiac, čo sme aj boli sa voziť preč z Bratislavy. Ale veď je to vidno, že to je narýchlo a po tej pauze šak niektoré tie odjazdy sú celkom skečy.

Top 3 jazdci:
1. Makak
2. Lupo
3. Povlak
4. Sili a Šváb

VII. Koľkými najviac revertmi (myknutiami) si odišiel trik?:)
Ty šaňo! Ten front tejl na Scéne som odišiel štyrma. Ale to preto, páč tam sme to točili o 12:00 v top lete fajnovo a bola tam roztopená zem jak satan. A ešte som to nemohol dať do normu, lebo to už tam raz mám tail do normu, v tej sérke. A ten smajlík si si mohol odpustiť, to píšu len buzeranti.

VIII. Keď už hovoríme o buzerantoch... kamže to chodíš na školu?
Na cirkevnú nigga! Volaj ma brat Kún, ty šaŇo. Ale čo si, je tam dobre, zevlujem a v triede mám 26 žien.

IX. Jak to máš vlastne so ženami, keď máš furt to isté špinavé tričko? (viď video)
Šak to nemám len jedno! A v tom videu mám aj takú košelu raz na tom tričku, čo som v skrini našiel. Ale do školy chodím, nechcem povedať, že úplne ako diskant, tak ale mám také handry, čo by som si na Istrák nezobral. A ešte, keď si umyjem vlasy, tak to som úplný blonďavý šaňo. Ženy nemôžu odolať.

Top 3 tričká:
1. moje velké biele tričko
2. mmm?
3. mám ešte niake tričko? 

X. A v tej Prahe pred dvoma rokmi? Som počul, že si mal niake výkyvy...
No, lebo tam sme robili ten noseslide z veľa. A Silárd (Mišo Illa) a Šváb to ustáli na štvrtý-piaty, len ja som to moril asi 2 hoďky. Veľa krát som sa rozsekal vedľa, do tých kerov, čo tam rastú, som bol aj od blata. A jak som to dal, tak som si za odmenu kúpil melón a som ho celý zjedol a masne sa ním aj oblial. A oni sa za mňa tak hanbili, jak sme šli na Strašnickú, že Jepeg mi dal svoje tričko. A na Strašnickej som dostal z toho melónu ťažkú sračku, že som musel utekať hneď do Kačerova na ubytko. Lebo jak som ja fajnový, tak ja nemóžem srať na verejných...

Top 3 knižky:
1. Tracyho tygr - William Saroyan
2. Já robot - Isaac Asimov
3. Sto rokov samoty - Gabriel García Margéz 

XI. Čo nato tvoja mamina, že len beháš celé dni povonku?
Ona? Jej to nevadí ani až tak. Občas síce spustí, ale ne často. Šak ani ona nehrá na také veci, veď my aj sme taký, že tri týždne je doma šecko, luxus jak nikde, a potom nikdy nevystačí výplata, a porád ideme v suchých rožkoch ze syrom. Aj dnes som za ňou šiel, že daj peňáze na obed a ona mi fakt dala dve dvojkoruny, jednu korunáčku a tri 50 halierniky, nech si kúpim niečo. Ozaj. Ale to sa dnes stalo prvý krát za život, výplata je až o tri dni. Vieš. 

XII. Tak to ti asi aj dosť často kámoši požičiavajú čo? Ozaj, koľko vlastne podľa teba dlžíš Pistovi?
No tu by som chcel povedať že Pista (bez mäkčeňa ty šaňo) je taký náš kamoš, (Cibulov brat inač) no a sním sme kamoši od základnej. A ja so Švábom mu dokopy dlžíme tak okolo stopäťdesiat tisíc, lebo on všade, keď ideme, tak požičiava a pozýva. Ale to robí aj Cibula. Aj v Prahe sme boli a tak. Šak tam Cibi točil niekoho a potreboval ruksak a vraví mi: "Choď mi pre ruksak" A ja že: "Ne" A on že : "Kúpim ti cheesburger." Tak som šiel. 

Top 3 slová:
1. šaňo
2. šibo
3. čo si 

XIII. Kde a s kým najčastejšie jazdíš?
Tak dennodenne volám len Švábovi, Silimu (Silárdovi) a Jepegovi. Potom Cibulovi. A občas sa hecnem na Sama s Beňom, oni sú ešte takí moji homies. A vozíme sa tu na tomto Istropolise, a aj keď všetci na to nadávajú, mňa to tam celkom baví, v Sade a tak. Podľa mňa tu v BA nie sú zlé podmienky až tak. Šak ja keď idem po meste, tak furt nájdem niaky spot nový. Dá sa tu obyčajne, ak sa chce. Ako, chcelo by to niečo nové, ale neni to bieda úplná. Parky tu nie sú, ale to ma nebaví aj tak. 

XIV. Posťažuj sa na niečo. Čo ťa najviac sere, trápy, nemáš rád?
Nóó, keď som začínal jazdiť, tak to nebolo jak teraz. Si pamätám jak sme sa hanbili ísť na Istropolis, alebo sme si hovorili že do skateparku, čo bol vtedy v Ružinove, pôjdeme tak o rok, keď budeme lepší. Aj boli taký jebovia, čo nás šikanovali a hlavne mňa. Zdravím Jančiho, Palša a ich super skupinu. Šak oni mi robili dobre zle, mi hádzali normálne šutríky pod kolá, alebo keď jebo S.......k natrel celú hranu na Istropolise maslom, lebo on vedel iba fs fifty na malej, a my sme už boli lepší ako oni a oni proste tú hranu vyššiu nejazdili, tak nám aspoň takto robili zle. Ale teraz, šak ja sa bavím so všetkými a ne len s niekým, hrozne nemám rád prospechárov a tak. Nebavím sa len s takými, čo mi nesedia, a ne s tými, čo nevedia flip.

Alebo som mal takého kamoša, čo skladal básničky o Karďovi, normálne mu ich aj posielal na vajco web a ho úplne obdivoval. Alebo keď som začínal na Kollárku, tak som najviac rešpektoval Shortyho, lebo dal na prvú fiftyho. 

Soundtrack ku Kúnovi (TOP 10)
1. Teng un Trato - La Mala Rodriguez
2. High above the Sky - Gangstarr
3. Ryder Music - Fifty
4. Maps - Yeah Yeah Yeahs
5. Multiply - Jamie Lidell
6. Hate it or love it remix - The Game
7. Smile - Lilly Allen
8. Keď chytím mikrofón - Vec a Kardinál
9. God gave my Style - Fifty
10. Stars are blind - Paris Hilton 

XV. Slovo na záver...
Tak, určite. 

XVI. No? ..Bude to?
Ale bude to dlhé, si ready? Tak, ďakujem mame Daniele, a tatovi Igorovi. A kamošom samozrejme, Švábovi, Silimu a Cibimu. A zdravím Pistu, Jepega, Sama, Beňa, Orbiťáka a Lupa a Kuba pankáča, čo má najtesnejšie gate zo všetkých džís, a Braňa pankáča s najlepším invardhelom, Honča, Mihaleca eL., Chorchého feťáka a Dedinku, a Elis tú ženu čo jazdí a Kuba Čaja, Andreja, Bugiho, malého Matúša, Jozefa, čo je z Kollárka, Čaka Norrisa. Chovana Maťa a Maigiho a Moma. Majkyho a Drewa a Šlifkyho a ešte Mareka Polakoviča, čo má štýl jak Herman a jeho kamoša, čo neviem jak sa volá. A všetkých, čo majú tričko po kolená, niggov mimo skejtu a niggov zo školy: Miška a Samka Macov (začnite s tým rapom konečne!) a N.A.R.K.O Patrika a Orla a Griača a Sopiho (rob fotky homie!, to má cenu), Teša (čo ti poviem) Michala "videl si tú novú ženu?" Broškoviča. Jáj a Pagiho so ženou. A kamoša Eda. A ešte bratrancov Igora a Branka na vidiek. Stačí. Ak som zabudol, tak som zabudol.

(Interviews, Text a video: Cibu-La, 21.09.2006)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!