Utorok 14. Februára 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Mat Rendek
0 komentárov

Roxy Snow Pro 2012 s Bašou a Klaudiou – časť 1.

Už po ďalší krát mala redakcia Boardlife.sk možnosť zúčastniť sa najväčšej európskej ženskej snowboardovej akcie Roxy Snow Pro. Názov sa oproti minulým rokom zmenil z Roxy Chicken Jam, na už zmienený Snow Pro. Na akcii nesmeli chýbať ani naše najlepšie baby jazdiace za Roxy a to Baša Števulová a Klaudia Medlová.

**** Začneme netradične s lifestyle fotkami z Roxy Snow Pro 2012. Matúš má dobré oko a taktiež ružový balónik na objektíve. Ale nie. Babské akcie sú pre chalanov aj preto super, že sa na nich motá množstvo krásnych slečien. Potom sa aj chalanom dačo motá. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Na výlet do strediska Saalbach-Hinterglemm v Rakúsku, kde sa Roxy Snow Pro 2012 konalo, sme sa vybrali spolu s Matúšom Rendekom. Dátum akcie bol daný netradične, na piatok. Pravdepodobným dôvodom bol termín konania World Snowboarding Championships. Náš príchod sme si naplánovali vo štvrtok večer. Cesta tip top, s Matúšom sa nikdy nenudíte. Teplota tak ako všade v Európe. Zima, -17°C a troška aj posnežievalo. Pri večernej obhliadke parku sme vedeli, že zajtra uvidíme top ženský snowboarding. Rýchle dve vína (hlavne Karpatská Perla, Rýňak 2009 odporúčame), nejaké to pivo a mohlo sa ísť spať. 

**** Na prvých dvoch fotkách top baby - Torah Bright a Cheryl Maas skáču na záverečnom skoku. Na ďalšej trojici fotiek sú už aj naše baby - Baša a Klaudia. ****

**** V ďalšej sérii fotiek uvidíte aj Klaudiu na štarte a na prvom jibe. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Kombinácia z predošlého večera nám pekne zaklopala na hlavu. Nevadí, mraky a posnežievanie, ktoré hlásil snowforecast sa nekonalo, zato slnko hej. Návšteva media office, registrácia a prvý pohľad na start list vyčaril úsmev. Jamie Anderson, Cheryl Maas, Torah Bright, Aimee Fuller, Sina Candrian, Kjersti Ostgaard Buaas, Cecilia Larsen, Lisa Wiik. Aj keď ste chalan, musíte väčšiu mien poznať. Medzi nimi nemohli chýbať ani Baša Števulová a Klaudia Medlová. Baša už nejaký ten rok behá po podobných akciách a tak mohla dať Klaudii množstvo dobrých rád.

**** Šestica fotiek pochádzajúca zo spodného kickra. Okrem Klaudii vidíte Torah, Jamie a Isabel Derungs. Na ďalšej foto dáva Aimee Fuller štýlový switch underflip ako oči. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Počas registrácie sme mali trocha čas a tak sme sa s Matúšom vybrali pojazdiť si stredisko. Predminulý rok sme tu boli tiež, takže sme vedeli do čoho ideme. Tentoraz sme však odskúšali druhú časť strediska. Niekoľkotýždňové mrazy dali zabrať aj zjazdovkám a tak boli pekne tvrdé. Ešte predbehnem a vrátim sa k večeru, kedy sme videli ratrakovať zjazdovky. Šesť ratrakov hore a dole, hore a dole. Široká a dlhá zjazdovka bola v okamihu krásne a hebko uhľadená. Prial by som našim ratrakárom, niečo také zažiť. Samozrejme, nie všetci sú fušeri. 

**** V sérii fotiek si pozrite život, aký pulzuje na RSP 2012. Testovacie centrum dosiek Roxy, Lib Tech a Gnu samozrejme nemohlo chýbať. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Roxy Snow Pro sa zúčastnilo 39 báb z celého sveta. Predsa len prestížne preteky, kopec bodov a celkom slušné prize money 25.000 dolárov. Kvalifikačka sa rozbehla, no naše baby išli priamo do semifinále a nemuseli ju absolvovať. Veľmi dobrá správa, pre všetkých. Renďo ostal v parku fotiť slečny, ja s Matúšom Hubkom bereme dosky a hybaj na horu! Mate má už za ten dlhý čas, čo sa pohybuje na horách vyvinutý špeciálny zmysel a tak vedel, kde hľadať prašan. Úvodné metre boli neisté, keďže sme testovali naviazanosť snehu na extrémne lavínovom svahu. Všetko držalo a tak okamžité striekanie v prášku. 

Jazdiť púder počas babských pretekov je top. Aby ste si nemysleli, že sa len vozíme v prášku a užívame si freeride, tak po troch jazdách prichádzame práve včas. Začalo sa semifinále. Ešte spomeniem park. Baby mali k dispozícii skvelý snowpark rozdelený na viacero častí. Roxy Snow Pro sa samozrejme konala v tej väčšej časti. Úvodný rail, alebo ropovod, následne prvý skok, potom druhý skok. Na tretej platforme si baby mohli vybrať buď skok, alebo niekoľko jibových prekážok. Aby ste sa dostali na tretí skok, museli ste čisto odísť dopad z druhého. Na záver bol pripravený menší jib a slide guľa. Okrem toho sa popri hlavnom snowparku nachádza v stredisku ďalší menší, ktorý bol ale počas súťaže uzavretý. 

**** Ďalšie fajné fotky od Matúša Rendeka na ktorých uvidíte aj Bašu Števulovú. Treba podotknúť, že shapnutie skokov, ale aj okolia bolo ukážkové. Aj naši shaperi sa čo to musia učiť, že dôležité nie je len shapnúť samotný skok, ale aj jeho bok a okolie. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Baby mali štartové čísla 65 Baša Števulová a 47 Klaudia Medlová. V semifinále sa stretlo 21 báb medzi nimi aj Klaudia s Bašou. Baby v semifinále predvádzali už slušný snowboarding. Rotácie o 900, 720 stupňov neboli ničím nemožným. Keď sa k tomu pridali aj točky cez hlavu ako bs rodeo, udnerflip bolo sa na čo pozerať. Klasickým trikom bola 540 do oboch strán. Nezvyklé, teda na Slováka boli aj backside switchové triky, ktoré na Slovensko dorazia tak o 5 rokov dúfame. A to nehovoríme o babskej kategórii. Baša vo svojich semifinálových jazdách zajazdila na úvodnom zábradlí fs180 switch 5-0, melon air, fs 360 mute, indy, boardslide switch 50-50. Klaudia to skúšala s fs boardslide, fs 360, fs 180. Na svoje bs rodeo sa necítila. Treba povedať pravdu, že skoky neboli malé a hlavne tu bol problém s rýchlosťou. 

**** Prostredníctvom fotiek prichádzame k večernému finále. V texte budeme pomaly končiť, Ďalšie zaujímavé veci sa dozviete z druhého reportu, teraz si však ešte vychutnávajte fotky od Matúša. Viac foto v ::: GALÉRII ::: ****

Prvou časťou reportu z redakčného výletu na Roxy Snow Pro 2012 sa s vami lúčime. Pozrite si množstvo fotiek od Mata Rendeka, ktorý ich poňal tak roxy babsky. Určite ale vykresľujú atmosféru, aká na akcii prebiehala. Už zajtra sa vrátime na akciu a prinesieme druhú časť reportu, tentoraz s fotkami od Kristiána.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!